Ухвала
від 26.12.2022 по справі 127/30059/22
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/30059/22

Провадження №1-кс/127/12095/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 грудня 2022 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про обшук за адресою: АДРЕСА_1 , у приміщенні ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ», мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022025010000617 від 20.12.2022 року, за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 272 КК країни.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 19.12.2022 року надійшло повідомлення до Вінницького РУП про те, що під час проведення будівельних робіт на висоті п`ятого поверху що за адресою: АДРЕСА_2 , гр. ОСОБА_4 , випав з будівельної (фасадної) люльки та отримав тілесні ушкодження.

На даний час гр. ОСОБА_4 знаходиться у реанімаційному відділенні МКЛ ШМД № 2 з діагнозом, згідно виписки МКЛ ШМД № 37201 : «Політравма ЧМТ, перелом основи черепа, травма органів черевної порожнини»

В ході проведення огляду місця події на об`єкті незавершеного будівництва виявлено технічний паспорт будівництва згідно якого власником будівлі, що за адресою: АДРЕСА_2, являється ТОВ «МВ8» 21018 ЄДРПОУ 42670914, підрядником є ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ» код ЄРДПОУ 34504611, юридична адреса: м. Вінниця, вул. Липовецька, 6-А.

Оперативним шляхом встановлено фактичне місцезнаходження ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ», а саме, АДРЕСА_1.

Таким чином в ході досудового розслідування виникла необхідність виявленні та відшуканні документів, що підтверджували або б спростовували інформацію щодо офіційного працевлаштування ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 на ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ», документів, що б підверджували проходження інструктажів та навчань з техніки безпеки, табелів обліку робочого часу, журналів обліку наказів, штатного розпису, наказів про призначення та звільнення працівників ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ» в тому числі і визначення відповідальних осіб за охорону праці, які перебувають у володінні ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ», юридична адреса: м. Вінниця, вул. Липовецька, 6-А, фактичне місце знаходження: АДРЕСА_1.

Окрім того встановлено, що згідно Ухвали Вінницького окружного суду від 28.11.2022 року № 120/9014/22 зупинено дію дозволу № ВН 012210701828 від 02.07.202 року на виконання будівельних робіт, що за адресою: м. Вінниця, вул.Пирогова,36.

На даний час у слідства є достатні підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1, у приміщенні ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ» зберігаються докази вчинення вказаного правопорушення, а саме: документів, що підтверджували або б спростовували інформацію щодо офіційного працевлаштування ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 на ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ», документів, що б підверджували проходження інструктажів та навчань з техніки безпеки, табелів обліку робочого часу, журналів обліку наказів, штатного розпису, наказів про призначення та звільнення працівників ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ» в тому числі і визначення відповідальних осіб за охорону праці, які можуть бути використані, як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, законне вилучення яких можливе лише в результаті проведення санкціонованого обшуку.

На підставі викладеного, виникла необхідність в проведенні санкціонованого обшуку у будинку АДРЕСА_1 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення знаряддя вчинення кримінального правопорушення, речей та документів, які містять сліди правопорушення, оскільки неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України або за допомогою інших слідчих дій, передбачених вказаним Кодексом, просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий вимоги клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому та вказав, що за адресою: АДРЕСА_1, у приміщенні ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ» можуть знаходитись документи, що підтверджували або б спростовували інформацію щодо офіційного працевлаштування ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 на ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ», документи, що б підтверджували проходження інструктажів та навчань з техніки безпеки, табелі обліку робочого часу, журнали обліку наказів, штатний розпис, накази про призначення та звільнення працівників ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ» в тому числі і визначення відповідальних осіб за охорону праці, які можуть бути використані, як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, законне вилучення яких можливе лише в результаті проведення санкціонованого обшуку.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до інформаційної довідки з Єдиного реєстру речових прав на нерухоме майно №318240027 власником будинку за адресою: АДРЕСА_1 є ОСОБА_5 .

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для задоволення клопотання про проведення обшуку, оскільки дана слідча дія має важливе значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення і відшукання знарядь кримінального правопорушення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , у приміщенні ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ» з метою огляду, виявлення та вилучення речових доказів, а саме: документів, що підтверджували або б спростовували інформацію щодо офіційного працевлаштування ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 на ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ», документів, що б підтверджували проходження інструктажів та навчань з техніки безпеки, табелів обліку робочого часу, журналів обліку наказів, штатного розпису, наказів про призначення та звільнення працівників ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ» в тому числі і визначення відповідальних осіб за охорону праці, інших документів, що б підтверджували діяльність ТОВ «АВМ ДЕВЕЛОПМЕНТ», які можуть бути використані, як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження з можливістю вилучення даних речей.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення26.12.2022
Оприлюднено29.12.2023
Номер документу108132490
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/30059/22

Ухвала від 26.12.2022

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні