Рішення
від 23.12.2022 по справі 904/9355/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.12.2022м. ДніпроСправа № 904/9355/21

за позовом:

1.Синельниківської міської Ради, м. Синельникове, Дніпропетровська область

2. Управління житлово - комунального господарства та комунальної власності Синельниківської міської Ради, м. Синельникове, Дніпропетровська область

до Громадської організації "Ветеранів АТО і учасників бойових дій Синельниківщини", м. Синельникове, Дніпропетровська область

про стягнення суми недоотриманих доходів та виселення орендаря

Суддя Ярошенко В.І.

Без участі представників сторін

ПРОЦЕДУРА

Синельниківська міська Рада та Управління житлово - комунального господарства та комунальної власності Синельниківської міської Ради звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Громадської організації "Ветеранів АТО і учасників бойових дій Синельниківщини" про стягнення суми недоотриманих доходів та виселення орендаря.

Ухвалою суду від 13.12.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 904/9355/21. Вирішено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін. Встановлено відповідачу строк протягом 15-ти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі про подання до суду відзиву на позовну заяву.

Статтею 248 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Оскільки на дату спливу встановленого законом шістдесятиденного строку для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження у суду були відсутніми відомості стосовно належного повідомлення відповідача про розгляд даної справи та можливість подання до суду заяв по суті справи, судом застосовано принцип розумного строку тривалості провадження для надання можливості обом учасникам справи скористатись своїми процесуальними правами, що є необхідним заходом дотримання таких засад господарського судочинства як змагальність сторін та рівність учасників процесу під час розгляду даної справи. Наведене відповідає положенням статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практиці Європейського суду з прав людини, які згідно з приписами статті 17 Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" підлягають застосуванню судами при розгляді справ як джерело права.

Частиною 3 статті 120 Господарського процесуального суду України, передбачено, що виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень.

Відповідно до статті 93 Цивільного кодексу України, місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

Згідно з пунктом 10 частини 2 статті 9 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», місцезнаходження юридичної особи фіксується в Єдиному держаному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі - ЄДР).

Згідно з частиною 6 статті 242 Господарського процесуального суду України, днем вручення судового рішення є, зокрема, день отримання судом повідомлення про доставлення копії судового рішення на офіційну електронну адресу особи; день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про вручення судового рішення. Якщо судове рішення надіслано на офіційну електронну адресу пізніше 17 години, судове рішення вважається врученим у робочий день, наступний за днем його відправлення, незалежно від надходження до суду повідомлення про його доставлення.

Ухвала суду про відкриття провадження у справі була надіслана відповідачу на його юридичну адресу вказану в ЄДР, а саме: 52500, Дніпропетровська область, м. Синельникове, вул. Музична, буд. 35, з урахуванням Нормативів і нормативних строків пересилання поштових відправлень, затверджених наказом Міністерства інфраструктури України від 28.11.2013 № 958, що підтверджується штемпелем суду про відправлення вихідної кореспонденції на звороті відповідних судових процесуальних документів.

Згідно інформації, яка міститься на офіційному сайті Укрпошти, поштове відправлення № 49300180900736 не вручено під час доставки: «інші причини».

За таких обставин суд має достатньо підстав вважати, що ним вжито належних заходів до повідомлення відповідача про дату, час та місце судового слухання, але останній не скористався своїм правом на участь його представника у судовому засіданні та на подання відзиву на позов.

Відповідно до частини 9 статті 165 Господарського процесуального кодексу України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Згідно статті 248 Господарського процесуального кодексу України, суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

За викладених обставин, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними в ній матеріалами.

В порядку статті 240 Господарського процесуального кодексу України судом прийнято рішення у справі.

АРГУМЕНТИ СТОРІН

Позиція позивача, викладена у позові

Позовні вимоги обґрунтовані порушенням відповідачем зобов`язань за договором оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності № 3 від 27.01.2020 щодо оплати орендної плати у розмірі 7 561, 77 грн та своєчасного повернення об`єкта оренди за відповідним актом після закінчення строку дії договору.

Також, позивач просив виселити відповідача з нежитлового вбудованого приміщення, що знаходиться за адресою: 52500, Дніпропетровська область, м. Синельникове, вул. Музична, буд. 35

Позиція відповідача

Відповідач не скористався своїм процесуальним правом на подання відзиву на позов.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ ВСТАНОВЛЕНІ СУДОМ ТА ДОКАЗИ, ЩО ЇХ ПІДТВЕРДЖУТЬ

27.01.2020 між Управління житлово - комунального господарства та комунальної власності Синельниківської міської ради (далі позивач-2, орендодавець) та Громадською організацією «Ветеранів АТО і учасників бойових дій Синельниківщини» (далі відповідач, орендар) було укладено договір оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності № 3 (далі договір).

Відповідно до Рішення Синельниківської міської ради від 06.04.2021 року № 121-6/VIII «Про перелік об`єктів, що є власністю територіальної громади м. Синельникове» до переліку об`єктів, що є власністю територіальної громади віднесено Управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Синельниківської міської ради, а саме об`єкт комунальної власності, що розташований за адресою м. Синельникове, вул. Музична, буд. 35.

Відповідно до пункту 1.1 договору орендодавець передає, а Орендар приймає в строкове платне користування комунальне нерухоме майно, а саме: нежитлову будівлю (далі - Майно) площею 109, 88 кв. м., розміщене за адресою: м. Синельникове, вул. Музична, 35, що перебуває на балансі Управління житлово - комунального господарства та комунальної власності міської ради (далі - Орендодавець), вартість якого визначена згідно з актом оцінки від 30.11.2018, станом на 30.11.2018 і становить за незалежною оцінкою 214 035, 00 грн (двісті чотирнадцять тисяч тридцять п`ять гривень 00 коп.) (без ПДВ).

Відповідно до умов договору об`єкт оренди передано орендарю в платне користування за актом приймання-передачі приміщення від 27.01.2020.

Майно передається в оренду з метою забезпечення діяльності громадської організації. Стан майна на момент укладення договору визначається в акті приймання-передавання (пункти 1.2 1.3 договору).

Згідно з пунктом 2.1 договору орендар вступає у строкове платне користування майном у термін, указаний у договорі, але не раніше дати підписання сторонами цього договору (у разі оренда нерухомого майна на строк не менше ніж три роки - не раніше дати нотаріального посвідчення цього договору) та акта приймання-передавання майна.

Пунктом 3.1 договору встановлено, що орендна плата, визначена на підставі Методики розрахунку орендної плати, Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду комунального майна територіальної громади м. Синельникового, затвердженої рішенням міської ради 21.06.2018 року № 531-31/УІІ (далі - Методика розрахунку) і становить за 5 днів січня 158, 50 грн, за лютий 2020 року 982, 66 грн, (дев`ятсот вісімдесят дві гривні 66 копійок) без урахування індексу інфляції за січень 2020 року.

Розмір орендної плати за перший місяць оренди лютий 2020 року встановлюється шляхом коригування орендної плати за базовий місяць на індекс інфляції за січень місяць 2020 року.

Орендна плата за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за наступний місяць. Оперативна інформація про індекси інфляції розміщується на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері статистики (пункт 3.3 договору).

Відповідно до пункту 3.6 договору орендна плата перераховується: 70 відсотків управлінню житлово - комунального господарства та комунальної власності Синельниківської міської ради, 30 відсотків - до - міського бюджету не пізніше 15 числа місяця за який здійснюється платіж, на підставі рахунків, виданих Орендодавцем, тобто відповідно до пропорцій розподілу, установлених Методикою розрахунку і чинних на кінець періоду, за який здійснюється платіж.

Так, відповідно до повідомлення від 04.11.2021 № 1172 Управлінням житлово-комунального господарства та комунальної власності Синельниківської міської ради орендарю щомісяця надавалися рахунки про сплату орендної плати, а саме: рахунок від 17.03.2021 № 4 на суму 1047, 01 грн, рахунок від 15.04.2021 № 9 на суму 1068, 61 грн, рахунок від 17.05.2021 № 10 на суму 1 076, 48 грн, рахунок від 10.06.2021 № 13 на суму 1 090, 71 грн, рахунок від 14.07.2021 № 18 на суму 1092, 14 грн, рахунок від 26.08.2021 № 19 на суму 1094, 34 грн., рахунок від 20.09.2021 № 24 на суму 1092, 48 грн.

Таким чином станом на 01.10.2021 заборгованість Громадської організації «Ветеранів АТО і Учасників бойових дій Синельниківщини» складає 7 561, 77 грн.

Відповідно до підпункту 5.4 пункту 5 договору орендар зобов`язаний своєчасно і у повному обсязі сплачувати орендну плату до міського бюджету та балансоутримувачу відповідно до наданих орендодавцем рахунків.

Так, орендарем порушені умови договору щодо сплати орендної плати за користування майном.

Відповідно до пункту 4.1 договору у разі припинення договору орендар зобов`язаний звільнити протягом трьох робочих днів орендоване майно від належних орендарю речей і повернути його відповідно до акта повернення.

Пункт 4.2 договору вказує на те, що орендар зобов`язаний підписати три примірника акта повернення не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з моменту їх отримання і одночасно повернути два примірника підписаних актів разом із ключами від об`єкта оренди.

Цей Договір укладено строком на 11 місяців, що діє з « 27» січня 2020 р до « 27» грудня 2020 р включно (пункт 10.1 договору).

28.12.2020 між сторонами підписано договір № 1 про внесення змін до договору оренди від 27.01.2020 № 3 нерухомого майна.

Відповідно до пункту 3 підпункту 3.8 Договору № 1 від 28.12.2020 про внесення змін до договору оренди від 27.01.2020 №3 нерухомого майна, що належить до комунальної власності орендна плата, перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі, стягується орендодавцем та/або балансоутримувачем. Орендодавець і балансоутримувач можуть за домовленістю звернутися із позовом про стягнення орендної плати та інших платежів за цим договором, за якими у орендаря є заборгованість, в інтересах відповідної сторони цього договору.

Пунктом 12.7.1 договору передбачено, що договір може бути достроково припинений на вимогу орендодавця, якщо орендар допустив прострочення сплати орендної плати на строк більше трьох місяців або сумарна заборгованість з орендної плати більша, ніж плата за три місяці.

Відповідно до пункту 12.7 договору № 1 від 28.12.2020 про внесення змін до договору оренди від 27.01.2020 № 3 нерухомого майна, що належить до комунальної власності договір може бути достроково припинений на вимогу орендодавця, якщо орендар допустив прострочення сплати орендної плати на строк більше трьох місяців або сумарна заборгованість з орендної плати більша, ніж плата за три місяці.

Також в абзаці 3 пункту 12.8 вищезазначеного договору зазначається, що договір вважається припиненим на п`ятий робочий день після надіслання орендодавцем орендарю листа про дострокове припинення цього договору. Дата дострокового припинення договору на вимогу орендодавця встановлюється на підставі штемпеля поштового відділення на поштовому відправлені орендодавця.

Договір діє 11 місяців з дати набрання чинності цим договором (пункт 11.1 умов до договору № 1 про внесення змін до договору оренди від 27.01.2020 № 3 нерухомого майна).

14.07.2021 орендарю направлено лист № 730 про з вимогою про сплату заборгованості та надався термін погашення заборгованості в строк до 22 липня 2021 року.

Протягом встановленого часу у вищезазначеному листі громадська організація «Ветеранів АТО і учасників бойових дій Синельниківщини» не усунула порушення.

28.08.2021 на ім`я керівника ГО «Ветеранів АТО і учасників бойових дій Синельниківщини» було надіслано лист № 882 про вимогу сплатити заборгованість. Останній був повернутий АТ «Укрпошта», у зв`язку з відмовою адресата прийняти лист.

23.09.2021 № 1005 було направлено рекомендований лист про дострокове припинення договору оренди з метою підписання акта повернення та передачі ключів від об`єкта оренди та проханням бути присутнім 30.09.2021 за адресою: м. Синельникове, вул. Музична, буд. 35 о 10:00 год.

Орендар на вищезазначене місце не з`явився, акт повернення не підписав, тому з метою проведення заходів щодо повернення заходів щодо повернення комунального майна та його збереження на підставі ст. 24 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», пункту 12.7.1 Договору № 1 від 28.12.2020 про внесення змін до договору оренди від 27.01.2020 № 3 нерухомого майна, що належить до комунальної власності та враховуючи лист управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Синельниківської міської ради від 23.09.2021 № 1005 «Про дострокове припинення договору оренди» було підписано наказ начальника управління від 30.09.2021 № 36-щодо опечатування приміщення площею 109, 2 кв м. по вул. Музична, буд. 35 в м. Синельникове.

Зазначені обставини і стали причиною звернення позивачів до суду з даними позовом.

ОЦІНКА АРГУМЕНТІВ СТОРІН, ВИСНОВКИ СУДУ

Щодо правовідносин сторін

Статтею 2 Закону України Про оренду державного та комунального майна (який діяв під час укладення договору та до 01.02.2020) орендою є засноване на договорі строкове платне користування майном, необхідним орендареві для здійснення підприємницької та іншої діяльності.

З огляду на наявний в матеріалах справи договір, між сторонами склались правовідносини оренди майна комунальної власності.

Щодо суми орендної плати та неустойки

Позивачі заявили до стягнення з відповідача орендну плату у розмірі 7 561, 77 грн за період з березня по вересень 2021 року.

Судом встановлено, що спір виник за договором оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності стосовно платежів з орендної плати, які підлягають сплаті відповідачем, як орендарем, через несвоєчасне виконання ним обов`язку за договором.

Частиною 1 статті 763 Цивільного кодексу України встановлено, що договір найму укладається на строк, встановлений договором.

Частиною 1 статті 785 Цивільного кодексу України передбачено, що в разі припинення договору найму наймач зобов`язаний негайно повернути наймодавцеві річ у стані, в якому вона була одержана, з урахуванням нормального зносу, або у стані, який було обумовлено в договорі.

За змістом наведених норм із закінченням строку договору найму (оренди), на який його було укладено, за наявності заперечень наймодавця щодо подальшого користування наймачем майном, договір є припиненим, що означає припинення дії (чинності) для сторін всіх його умов, а їх невиконання (невиконання окремих його умов) протягом дії договору є невиконанням зобов`язання за цим договором, що має відповідні наслідки (настання відповідальності за невиконання чи неналежне виконання обов`язків під час дії договору тощо), однак не зумовлює продовження дії (чинність) договору в цілому або тих його умов, що не були виконані (неналежно виконані) стороною (сторонами).

Частиною 1 статті 762 Цивільного кодексу України передбачено, що за користування майном з наймача справляється плата, розмір якої встановлюється договором найму.

Відтак, договір є підставою виникнення права наймача (орендаря) користуватися орендованим майном упродовж строку дії договору зі сплатою наймодавцю (орендодавцю) орендної плати, погодженої умовами договору, а припинення договору є підставою виникнення обов`язку наймача негайно повернути наймодавцеві річ у стані, в якому вона була одержана, з урахуванням нормального зносу, або у стані, який було обумовлено в Договорі.

Користування майном за договором є правомірним, якщо воно відповідає умовам укладеного договору та положенням чинного законодавства, які регулюють такі правовідносини з урахуванням особливостей предмета найму та суб`єктів договірних правовідносин.

Відповідно до частини 1 статті 509 Цивільного кодексу України, зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку.

Умовами договору передбачено строки, розмір та порядок оплати орендних платежів.

Відповідно до пункту 3.6 договору орендна плата перераховується: 70 відсотків управлінню житлово - комунального господарства та комунальної власності Синельниківської міської ради, 30 відсотків - до міського бюджету не пізніше 15 числа місяця за який здійснюється платіж, на підставі рахунків, виданих Орендодавцем, тобто відповідно до пропорцій розподілу, установлених Методикою розрахунку і чинних на кінець періоду, за який здійснюється платіж.

Тобто, за вказаним договором кожного 15-го числа кожного місяця виникає окреме грошове зобов`язання по орендній платі за певний місяць.

Тому, відповідно до пункту 3.6 договору, строк оплати орендних платежів є таким, що настав.

Частиною 1 статті 612 Цивільного кодексу України зазначено, що боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Статтями 525 та 526 Цивільного кодексу України передбачено, що одностороння відмова вiд зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом. Зобов`язання має виконуватися належним чином вiдповiдно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства.

Статтею 530 Цивільного кодексу України визначено, що якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Зобов`язання, строк (термін) виконання якого визначений вказівкою на подію, яка неминуче має настати, підлягає виконанню з настанням цієї події. Якщо строк (термін) виконання боржником обов`язку не встановлений або визначений моментом пред`явлення вимоги, кредитор має право вимагати його виконання у будь-який час. Боржник повинен виконати такий обов`язок у семиденний строк від дня пред`явлення вимоги, якщо обов`язок негайного виконання не випливає із договору або актів цивільного законодавства.

Станом на час розгляду справи доказів сплати заборгованості у повному обсязі від сторін не надійшло.

Тому вимоги позивачів щодо стягнення з відповідача заборгованості зі сплати орендних платежів у розмірі 7 561, 77 грн підлягають задоволенню у повному обсязі.

Щодо вимог про виселення

Управлінням житлово - комунального господарства та комунальної власності Синельниківської міської ради 23.09.2021 № 1005 було направлено рекомендований лист про дострокове припинення договору оренди з метою підписання акта повернення та передачі ключів від об`єкта оренди та проханням бути присутнім 30.09.2021 за адресою: м. Синельникове, вул. Музична, буд. 35 о 10:00 год.

Орендар на вищезазначене місце не з`явився, акт повернення не підписав, тому з метою проведення заходів щодо повернення заходів щодо повернення комунального майна та його збереження на підставі ст. 24 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», пункту 12.7.1 Договору № 1 від 28.12.2020 про внесення змін до договору оренди від 27.01.2020 № 3 нерухомого майна, що належить до комунальної власності та враховуючи лист управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Синельниківської міської ради від 23.09.2021 № 1005 «Про дострокове припинення договору оренди» було підписано наказ начальника управління від 30.09.2021 № 36-щодо опечатування приміщення площею 109, 2 кв м. по вул. Музична, буд. 35 в м. Синельникове.

Отже, договір оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності № 3 від 27.01.2020 припинився з 30.09.2021.

Статтею 27 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» передбачено, що у разі розірвання договору оренди, закінчення строку його дії та відмови від його продовження або банкрутства орендар зобов`язаний повернути орендодавцеві об`єкт оренди на умовах, зазначених у договорі оренди.

Пунктом 5.12 договору встановлено, що у разі припинення або розірвання договору орендар зобов`язаний повернути орендодавцеві/балансоутримувачу або підприємству/ирвариству, указаному орендодавцем, орендоване майно в належному стані, не гіршому ніж на момент передачі його в оренду, з урахуванням нормального фізичного зносу та відшкодувати орендодавцеві/балансоутримувачу збитки у разі погіршення стану або втрати (повної або часткової) орендованого майна з вини орендаря.

Відповідно до пункту 10.9 договору у разі припинення або розірвання цього договору майно протягом трьох робочих днів орендар повертає балансоутримувачу (або юридичній особі, яку вкаже орендодавець).

Майно вважається поверненим орендодавцю/балансоутримувачу з моменту підписання сторонами акта приймання-передавання. Обов`язок щодо складання акта приймання-передавання про повернення майна покладається на орендаря (пункт 10.10 договору).

Матеріали справи не містять підписаного акту приймання-передачі майна з оренди.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про задоволення вимог позивача в цій частині, оскільки договір оренди припинився, а свій обов`язок щодо повернення об`єкту оренди відповідач не виконав.

СУДОВІ ВИТРАТИ

Відповідно до статті 129 Господарського процесуального кодексу України витрати зі сплати судового збору в розмірі 3240 грн покладаються на відповідача.

Керуючись статтями 2, 73, 74, 76-79, 86, 91, 129, 231, 238, 240, 241, 252 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з Громадської організації «Ветеранів АТО і Учасників бойових дій Синельниківщини» (52500, Дніпропетровська область, м. Синельникове, вул. Музична, буд. 35; ідентифікаційний код 39960545) на користь Синельниківської міської ради Дніпропетровської області (52500, Дніпропетровська область, м. Синельникове, вул. Каштанова, 14; ідентифікаційний код 34195542, ) заборгованість з орендних платежів у розмірі 2268, 51 грн на розрахунковий рахунок IBAN № UA228999980334139850000004587, Казначейство України (ЕАП), МФО 899998, код ЗКПО 37988155, одержувач УК у м. Синельниковому /м.Син./код класифікації доходів бюджету 22080402, призначення платежу 22080401 надходження від орендної плати за користування цілісним майновим комплексом та іншим майном, що перебуває в комунальній власності (району або міста республіканського (в АРК) та обласного значення)).

Стягнути з з Громадської організації «Ветеранів АТО і Учасників бойових дій Синельниківщини» (52500, Дніпропетровська область, м. Синельникове, вул. Музична, буд. 35; ідентифікаційний код 39960545) на користь Управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Синельниківської міської ради Дніпропетровської області (52500, Дніпропетровська область, м. Синельникове, вул. Довженко, буд. 36; ідентифікаційний код 34701476) заборгованість з орендних платежів у розмірі 5 293, 26 грн на розрахунковий рахунок IBAN № UA 698201720314291022203041840, одержувач Управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Синельниківської міської ради ДКСУ України, м. Київ, МФО 820172, ЗКПО 34701476, класифікація доходів бюджету 25010300, призначення платежу 25010300 плата за послуги бюджетний установ (за оренду майна)).

Виселити Громадську організацію «Ветеранів АТО і учасників бойових дій Синельниківщини» (52500, Дніпропетровська область, м. Синельникове, вул. Музична, буд. 35; ідентифікаційний код 39960545) з нежитлової будівлі, що розташована за адресою: Україна, 52500, Дніпропетровська обл., м. Синельникове, вул. Музична, буд. 35, яка перебуває на балансі Управління житлово-комунального господарства та комунальної власності Синельниківської міської ради.

Накази видати після набрання рішенням законної сили.

Рішення суду може бути оскаржене протягом двадцяти днів з дня підписання рішення шляхом подання апеляційної скарги до Центрального апеляційного господарського суду.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя В.І. Ярошенко

Дата ухвалення рішення23.12.2022
Оприлюднено29.12.2022
Номер документу108133356
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення суми недоотриманих доходів та виселення орендаря

Судовий реєстр по справі —904/9355/21

Судовий наказ від 19.01.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Судовий наказ від 19.01.2023

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Рішення від 23.12.2022

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

Ухвала від 13.12.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ярошенко Вікторія Ігорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні