Ухвала
від 22.12.2022 по справі 754/12000/22
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/1928/22

Справа № 754/12000/22

У Х В А Л А

Іменем України

22 грудня 2022 року

Слідчий суддя Деснянського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Деснянської окружної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42022102030000208 від 26.08.2022 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

22 грудня 2022 року до суду надійшло вказане клопотання.

В обґрунтування поданого клопотання прокурор зазначає, що слідчим відділом Деснянського УП ГУНП у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42022102030000208, відомості про яке 26.08.2022, були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

Відомості до ЄРДР внесені на підставі повідомлення Головного управління «Д» Департаменту захисту національної державності СБ України про те, що група осіб на систематичній основі здійснює збут наркотичного засобу кокаїн на території міста Києва та інших регіонів України.

В ході досудового розслідування в порядку п.5 ст. 36 КПК України оперативним підрозділам СБ України було направлено доручення на встановлення осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.

Водночас, в межах досудового розслідування, прокурором з групи прокурорів у кримінальному провадженні, отримані дозволи слідчих суддів Київського апеляційного суду на проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

За результатами виконаного доручення встановлено, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення є причетним, в тому числі гр. України ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується протоколом допиту свідків, протоколами про проведення негласних слідчих (розшукових) дій - зняття інформації з електронних комунікаційних мереж та іншими доказами, здобутими за результатами проведення слідчих (розшукових) дій.

Наразі, з метою зібрання доказової бази у кримінальному провадженні тривають слідчі та оперативні дії, планується фіксація в межах чинного кримінально-процесуального законодавства фактів зберігання з метою збуту та збуту наркотичних засобів вищезазначеною групою осіб.

Згідно наявної оперативної інформації, гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянин України, ймовірно зберігає наркотичні засоби та предмети перелічені у клопотанні, які використовуються для незаконної діяльності пов`язаною із збутом наркотичних засобів в гаражному боксі № НОМЕР_1 на території гаражного кооперативу «Металург» за адресою: м. Бровари, вул. Металургів, 24.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно об`єкт нерухомого майна розташований за адресою: м. Бровари, вул. Металургів, 24, на праві приватної власності належить ТОВ «КІБРО» (ЄДРПОУ 24210357).

Посилаючись на викладене, керуючись ст. ст. 36, 234,235 КПК України, прокурор просив надати дозвіл на проведення обшуку в гаражному боксі № НОМЕР_1 , яким фактично користується ОСОБА_5 , з метою виявлення та вилучення речей і предметів кримінального правопорушення, про які зазначено у клопотанні.

Прокурор ОСОБА_3 у судовому засіданні підтримав доводи клопотання та просив його задовольнити, надав пояснення аналогічні викладеним в клопотанні.

Дослідивши матеріали клопотання, вислухавши думку прокурора, слідчий суддя виходить з наступного.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Розглядом вказаного клопотання встановлено, що слідчим відділом Деснянського УП ГУНП у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42022102030000208, відомості про яке 26.08.2022, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, про те, що група осіб на систематичній основі здійснює збут наркотичного засобу кокаїн на території міста Києва та інших регіонів України.

Додані до клопотання матеріали, зокрема протоколи допиту свідків, протоколами про проведення негласних слідчих (розшукових) дій - зняття інформації з електронних комунікаційних мереж та інші письмові докази додані до клопотання, переконливо свідчать, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення причетний гр. України ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який фактично користується гаражним боксом № НОМЕР_1 в гаражному кооперативі «Металург» за адресою: місто Бровари, вулиця Металургів, 24, і який може зберігати речі та предмети, про відшукування яких заявлено у клопотанні.

Таким чином, слідчий суддя надійшов до висновку, у судовому засіданні доведена наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 307 КК України, відшукуванні документи, предметі та речі мають значення для досудового розслідування, оскільки можуть бути доказами під час судового розгляду даного кримінального провадження, містять відомості, необхідні для встановлення факту вчинення кримінального правопорушення та обставин його вчинення, що забезпечить швидке, повне та неупереджене розслідування даного кримінального провадження та можуть знаходитись за адресою: місто Бровари, вулиця Металургів, 24, у гаражному боксі № НОМЕР_1 , який розташований на території гаражного кооперативу «Металург», і яким фактично користується ОСОБА_5 , що підтверджено доданими до клопотання матеріалами.

На підставі викладеного, слідчий суддя вважає необхідним клопотання задовольнити, надавши слідчим слідчої групи та групі прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні № 42022102030000208 від 26.08.2022, дозвіл проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , у гаражному боксі № НОМЕР_1 , який розташований на території гаражного кооперативу «Металург» з метою відшукання та вилучення речей та предметів, які мають значення для досудового розслідування.

Керуючись ст.ст. 233- 235,376 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора Деснянської окружної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42022102030000208 від 26.08.2022 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку,- задовольнити.

Надати дозвіл слідчим, які входять до групи слідчих у кримінальному провадженні № 42022102030000208 та прокурорам, які входять до групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42022102030000208, на проведення обшуку в гаражному боксі № НОМЕР_1 , гаражного кооперативу «Металург», за адресою: м. Бровари, вулиця Металургів, 24, яким фактично користується ОСОБА_5 , з метою відшукання речей та предметів, які мають відношення до вищезазначеного кримінального правопорушення, а саме:

- наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів; сильнодіючих лікарських засобів, інших інгредієнтів, які використовуються в процесі виготовлення наркотичних засобів; речовини у різноманітних формах - рідин, спреїв, пігулок, порошків, гранул (кристалів);

- грошових коштів, отриманих внаслідок незаконного збуту наркотичних засобів та/або банківських карт, які використовуються для отримання таких грошових коштів;

- засобів електронних комунікацій (телекомунікацій) та електронних пристроїв в електронній пам`яті яких, можуть зберігатись відомості, які мають значення для даного кримінального провадження та будуть слугувати доказом протиправної діяльності пов`язаної із незаконним обігом наркотичних засобів, а саме: мобільних телефонів, ноутбуків, планшетів, флеш накопичувачів, жорстких дисків, комп`ютерів та інших електронних пристроїв, сім карти мобільних телефонів;

- записів, чорнових записів, блокнотів, журналів, листків та інших предметів на яких у письмовому вигляді зафіксована інформація про зберігання та збут наркотичних засобів, а також інші відомості, які можуть вказати на протиправну діяльність пов`язану з наркотичними засобами;

- пакетів, коробок та інших предметів, які можуть бути використані як засоби зберігання, збуту, пересилання, тощо наркотичних засобів;

- ваг, електронних та/або механічних, які використовуються для можливого зважування наркотичних засобів;

- пристроїв, інструментів, ємностей, лабораторного устаткування, яке використовується для виготовлення наркотичних засобів та/або змішування/фасування наркотичних засобів з іншими речовинами.

Строк дії ухвали - з 22 грудня 2022 року по 21 січня 2023 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудДеснянський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.12.2022
Оприлюднено29.12.2023
Номер документу108137547
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —754/12000/22

Ухвала від 22.12.2022

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Мельник І. Г.

Ухвала від 22.12.2022

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Мельник І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні