Ухвала
від 27.12.2022 по справі 140/7709/22
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

27 грудня 2022 року ЛуцькСправа № 140/7709/22

Суддя Волинського окружного адміністративного суду Смокович В.І., вивчивши позовну заяву Приватного підприємства «Едгард» до Державної служби України з безпеки на транспорті Відділ державного нагляду (контролю) у Волинській області про визнання протиправною та скасування постанови про застосування адміністративно-господарського штрафу,

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство «Едгард» звернулося до суду із позовом до Державної служби України з безпеки на транспорті Відділ державного нагляду (контролю) у Волинській області про визнання протиправною та скасування постанови від 15 серпня 2022 року про притягнення ПВП «Єдгард» до відповідальності в галузі законодавства про автомобільний транспорт.Відповідно до пункту 1 частини четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Ухвалою судді Волинського окружного адміністративного суду від 29 листопада 2022 року позовну заяву Приватного підприємства «Едгард» до Державної служби України з безпеки на транспорті Відділ державного нагляду (контролю) у Волинській області про визнання протиправною та скасування постанови про застосування адміністративно-господарського штрафу було залишено без руху та встановлено Приватному підприємству «Едгард» строк для усунення недоліків позовної заяви, а саме подати заяву про поновлення строку звернення до адміністративного суду вказавши підстави для поновлення строку звернення до суду та надати докази поважності причин його пропуску; сплатити судовий збір у сумі 992,40 грн. (дев`ятсот дев`яносто дві гривні сорок копійок) та надати до суду оригінал відповідного розрахункового документу (квитанції, платіжного доручення тощо) та надати до суду власне письмове підтвердження про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав; чітко визначити зміст позовних вимог щодо відповідача з викладенням обставин, якими обґрунтовує свої вимоги десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Копія вказаної ухвали була надіслана рекомендованою кореспонденцією на адресу позивача, зазначену у позовній заяві та отримана підприємством 10 грудня 2022 року, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

Так, виходячи із приписів пункту 4 частини шостої статті 251 КАС України, днем вручення ухвали судді Волинського окружного адміністративного суду від 29 листопада 2022 року про залишення позовної заяви без руху є 10 грудня 2022 року, відтак, останнім днем строку для усунення недоліків позовної заяви є 20 грудня 2022 року.

Станом на 27 грудня 2022 року будь-яких доказів на виконання ухвали судді Волинського окружного адміністративного суду від 29 листопада 2022 року або заяв, клопотань про продовження процесуального строку від товариства на адресу суду не надходило.

Дані обставини в розумінні пункту 1 частини четвертої статті 169 КАС України є самостійною підставою для повернення позовної заяви.

Оскільки недоліки позовної заяви позивачем у строк, наданий судом, не усунуто, тому вказану позовну заяву і додані до неї документи необхідно повернути останньому на підставі пункту 1 частини четвертої статті 169 КАС України.

Керуючись пунктом 1 частини четвертої, частинами п`ятою - восьмою статті 169, статтею 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Приватного підприємства «Едгард» до Державної служби України з безпеки на транспорті Відділ державного нагляду (контролю) у Волинській області про визнання протиправною та скасування постанови про застосування адміністративно-господарського штрафу повернути позивачу.

Роз`яснити Приватному підприємству «Едгард» що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Копію ухвали про повернення позовної заяви надіслати особі, яка її подала, разом із позовною заявою і доданими до неї документами не пізніше наступного дня після її постановлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня підписання ухвали суддею.

Суддя В.І. Смокович

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.12.2022
Оприлюднено30.12.2022
Номер документу108141591
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них

Судовий реєстр по справі —140/7709/22

Ухвала від 27.12.2022

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

Ухвала від 29.11.2022

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні