Ухвала
від 27.12.2022 по справі 320/10061/22
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про продовження строку для усунення недоліків позовної заяви

27 грудня 2022 року м. Київ 320/10061/22

Суддя Київського окружного адміністративного суду Журавель В.О., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Джв ел сі інвестмент Україна" до Головного управління ДПС у Київській області, як територіальний орган, утворений на правах відокремленого підрозділу про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю "Джв ел сі інвестмент Україна" (далі - ТОВ "Джв ел сі інвестмент Україна") з позовом до Головного управління ДПС у Київській області, як територіальний орган, утворений на правах відокремленого підрозділу про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою судді Київського окружного адміністративного суду від 11 листопада 2022 р. позовну заяву залишено без руху та встановлено десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії даної ухвали. Вказаною ухвалою запропоновано усунути недоліки шляхом подання до суду: - ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси або адреси електронної пошти сторін, із зазначенням усіх належних відповідачів по справі та з конкретизованими позовними вимогами до вірних відповідачів, а також копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості учасників справи.

22 грудня 2022 р. до суду від ТОВ "Джв ел сі інвестмент Україна" надійшла заява про усунення недоліків. До вказаної заяви додано уточнену позовну заяву із зазначенням двох відповідачів, а саме: Головне управління ДПС у Київській області, як територіальний орган, утворений на правах відокремленого підрозділу та Державну податкову службу України (так як зазначив суд в ухвалі суду від 11 листопада 2022 р.).

Разом з тим, дослідивши позовні вимоги, судом встановлено, що вимога про зобов`язання вчинити певні дії зазначена не до належного відповідача.

Так, в ухвалі суду від 11 листопада 2022 р. суд зазначав, що позовна вимога про зобов`язання зареєструвати податкову накладну в Єдиному реєстрі податкових накладених не може стосуватися ГУ ДПС у Київській області, оскільки відповідно до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних податкові накладні має право реєструвати лише ДПС України.

Тому, суд зазначає, що ТОВ "Джв ел сі інвестмент Україна" необхідно вирішити питання щодо складу відповідачів у справі та надання у разі необхідності відомостей щодо них, а також уточнити позовні вимоги про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії з урахуванням правильно зазначених відповідачів. При цьому слід зазначити відомості щодо ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси або адреси електронної пошти сторін.

При вирішенні вказаного питання суддею враховано, що згідно з вимогами ч. 2 ст. 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Із урахуванням викладеного, суддя дійшов висновку щодо необхідності продовження процесуального строку усунення недоліків позовної заяви ТОВ "Джв ел сі інвестмент Україна" для надання суду: уточненої позовної заяви із конкретизованими позовними вимогами до вірних відповідачів, а також копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості учасників справи.

Керуючись ст.ст. 121, 169, 243, 248, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

у х в а л и в:

1. Продовжити ТОВ "Джв ел сі інвестмент Україна" процесуальний строк для усунення недоліків позовної заяви на 10 днів з дня отримання копії даної ухвали.

2. Копію даної ухвали направити ТОВ "Джв ел сі інвестмент Україна".

3. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Журавель В.О.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.12.2022
Оприлюднено30.12.2022
Номер документу108142901
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них зупинення реєстрації податкових накладних

Судовий реєстр по справі —320/10061/22

Ухвала від 13.12.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Ухвала від 01.03.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 27.01.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 27.12.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 11.11.2022

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні