Ухвала
від 19.12.2022 по справі 604/1465/21
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 604/1465/21

Провадження № 2/604/134/22

У х в а л а

19 грудня 2022 року сел. Підволочиськ

Підволочиський районний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді Сидорак Г.Б.,

за участю секретаря судового засідання Ілик Г.М.,

розглянувши в судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (адреса місця реєстрації: АДРЕСА_1 ) до Підволочиської селищної ради Тернопільської області (юридична адреса: вул. А.Шептицького, 4, смт. Підволочиськ, Тернопільської області), Підволочиської районної ради (юридична адреса: вул. Д. Галицького, 80, смт. Підволочиськ, Тернопільський район), КНП «Підволочиська ЦЛ» ПСР (юридична адреса: вул. П. Мстислава, 102, смт. Підволочиськ, Тернопільської області) про зобов`язання повернути кошти та стягнення моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача - адвокат Крічфалушій Л.І. звернулася до суду з позовом до Підволочиської селищної ради Тернопільської області, Підволочиської районної ради КНП «Підволочиська ЦЛ» ПСР, про зобов`язання відповідачів повернути кошти позивачу за сплачені ним медичні послуги із зубопротезування та стягнення моральної шкоди у сумі 20000 гривень.

Ухвалою суду від 28 грудня 2021 року провадження у зазначеній справі відкрито.

Ухвалою суду від 10 листопада 2022 року закрито підготовче провадження та справу призначено до судового розгляду по суті.

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Крічфалушій Л.І. подала клопотання про залучення до участі у справі Тернопільської районної ради як співвідповідача, яке мотивує тим, що Підволочиська районна рада перебуває у стані припинення, а її правонаступником є Тернопільська районна рада.

Представник відповідача Підволочиської селищної ради Плавюк І.М. в судове засідання не з`явилася, однак подала клопотання про проведення судового засідання без її участі, щодо клопотання про залучення до участі у справі співвідповідача - Тернопільської районної ради, не заперечує.

Представник відповідача КНП «Підволочиська ЦЛ» в судове засідання не з`явився з невідомих суду причин, хоча про дату та час його проведення був належним чином повідомлений.

Згідно із ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Таким чином, з врахування матеріалів справи №604/1465/21, суд вбачає підстави для залучення до участі у справі у якості співвідповідача Тернопільської районної ради.

Керуючись ст.ст. 51, 222, 260-261, 353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити Тернопільську районну раду до участі в справі за позовом ОСОБА_1 до Підволочиської селищної ради Тернопільської області, Підволочиської районної ради, КНП «Підволочиська ЦЛ» ПСР, про зобов`язання повернути кошти та стягнення моральної шкоди, в якості співвідповідача.

Співвідповідачу Тернопільській районній раді (юридична адреса: м. Тернопіль, майдан Перемоги, 1; е-mail:25347928@mail.gov.ua) направити копії позовної заяви з додатками.

Співвідповідачу Тернопільській районній раді для надання суду пояснень щодо позову або відзиву та доказів встановити п`ятнадцятиденний строк з дня одержання позовної заяви або відзиву, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Направити на адресу співвідповідача рекомендованим листом та на електронну адресу копію даної ухвали та позовну заяву з додатками.

Роз`яснити особам, які беруть участь у справі, що після залучення до участі у справі співвідповідача справа за клопотанням залученого співвідповідача розглядається спочатку.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Г.Б. Сидорак

Дата ухвалення рішення19.12.2022
Оприлюднено30.12.2022
Номер документу108152019
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання повернути кошти та стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —604/1465/21

Ухвала від 10.03.2023

Цивільне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сидорак Г. Б.

Ухвала від 19.12.2022

Цивільне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сидорак Г. Б.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сидорак Г. Б.

Ухвала від 28.12.2021

Цивільне

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Сидорак Г. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні