Ухвала
від 16.12.2022 по справі 523/18908/21
ВЕЛИКОМИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №523/18908/21

Провадження по справі №2/498/223/22

УХВАЛА

16 грудня 2022 року смт. Велика Михайлівка Одеська область

Великомихайлівський районний суд Одеської області у складі:

головуючої судді Ткачук О.Л.,

з участю секретаря судового засідання Поліщук А.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в порядку ч.2ст.247ЦПКУкраїни клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Смирнова Андрія Ігоровича про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник адвокат Смирнов Андрій Ігорович до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на неповнолітню дитину

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник адвокат Смирнов Андрій Ігорович до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на неповнолітню дитину.

Представником позивача ОСОБА_1 адвокатом Смирновим Андрієм Ігоровичем подане судуклопотання,в якомуостанній просить:

- витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю "АГЕНТСТВО ЄВРОБАЛК": оригінали, або належним чином засвідчені копії контрактів або будь-яких інших договорів чи угод, що були укладені між, або за посередництвом ТОВ «АГЕНТСТВО ЄВРОБАЛК» та ОСОБА_2 з приводу працевлаштування за останні п`ять років; розрахунок перерахованої заробітної плати або будь-яких інших виплат, що були отримані ОСОБА_2 внаслідок укладення між ним та ТОВ "АГЕНТСТВО ЄВРОБАЛК" угод з приводу працевлаштування за останні п`ять років; інформацію про увесь період, який ОСОБА_2 перебуває у трудових або інших цивільно-правових відносинах з ТОВ «АГЕНТСТВО ЄВРОБАЛК».

- витребувати від Акціонерного товариства "ОТП БАНК": оригінали, або належним чином засвідчені копії усіх договорів, що укладались між AT "ОТП БАНК" та ОСОБА_2 за останні 5 років; інформацію про транзакції по всіх рахунках, відкритих ОСОБА_2 у AT "ОТП БАНК" за останні 5 років; інформацію, що могла б свідчити про матеріальне становище та рух коштів по рахунках ОСОБА_2 відкритих у AT "ОТП БАНК" за останні 5 років;

- витребувати від Державної прикордонної служби України: інформацію про місця та дати перетину кордону України (в`їзд/виїздк) ОСОБА_2 за останні 5 років;

-витребувати відГоловного УправлінняПенсійного ФондуУкраїни вОдеській області: індивідуальні відомості з реєстру зареєстрованих осіб про застраховану особу (форма ОК-5) відносно ОСОБА_2 за останні 3 роки;

- витребувати від Головного управління ДПС в Одеській області: інформацію про доходи та сплачені податки відносно ОСОБА_2 та інформацію про наявність у ОСОБА_2 банківських рахунків, відкритих у банківських установах на території України та за кордоном станом на 20.09.2021 рік із зазначенням переліку таких установ та відповідних номерів банківських рахунків.

Позивач ОСОБА_1 та її представник адвокат Смирнов А.І. в судове засідання не зявилися, від останнього на адресу суду надійшла заява, в якій представник просить розглянути клопотання про витребування доказів та справу у його відсутність та відсутність позивача.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з`явився, через канцелярію суду ним подана заява, відповідно до якої відповідач розгляд клопотання представника позивача про витребування доказів залишає на розсуд суду та просить провести розгляд справи призначений на 16.12.2022 року за його відсутності.

Судове засідання проведено у відповідності до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України за відсутності осіб, які беруть участь у справі, без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Відповідно до ч.1ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч.7ст. 81 ЦПК України, суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню.

Відповідно достатті 191Сімейного кодексуУкраїни, аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред`явлення позову, а в разі подання заяви про видачу судового наказу - із дня подання такої заяви. Аліменти за минулий час можуть бути присуджені, якщо позивач подасть суду докази того, що він вживав заходів щодо одержання аліментів з відповідача, але не міг їх одержати у зв`язку з ухиленням останнього від їх сплати. У цьому разі суд може присудити аліменти за минулий час, але не більш як за десять років.

Оскільки позивачка не просить стягувати аліменти за минулий час, то правове значення для вирішення позову мають доходи відповідача з часу пред`явлення нею позову у жовтні 2021 року.

З оглядуна вищезазначене, суд приходить до висновку, що клопотання про витребування доказів, а саме: оригіналів,або належнимчином засвідченихкопій контрактівабо будь-якихінших договорівчи угод,що булиукладені між ОСОБА_2 ,та ТОВ«АГЕНТСТВО ЄВРОБАЛК», розрахунківперерахованої заробітноїплати абобудь-якихінших виплат,що булиотримані ОСОБА_2 в ТОВ"АГЕНТСТВОЄВРОБАЛК",інформації проперебування ОСОБА_2 у трудовихабо іншихцивільно-правовихвідносинах зданим товариствомза останніп`ять років,- підлягає задоволенню тільки щодо контрактів і отриманих за ними доходів, що діяли з 10/2021 року і пізніше.

Також, клопотання представника позивача, щодо витребування від Головного управління ДПС в Одеській області зазначеної в клопотанні інформації - підлягає задоволенню лише щодо доходів за 2021-2022 роки.

Щодо вимоги про витребування відГоловного УправлінняПенсійного ФондуУкраїни вОдеській області: індивідуальних відомостей з реєстру зареєстрованих осіб про застраховану особу (форма ОК-5) відносно ОСОБА_2 за останні 3 роки, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання в цій частині.

Крім того, у витребуванні документів від АТ «ОТП БАНК», Державної прикордонної служби України вказаних в клопотанні, суд вважає за потрібне відмовити, оскільки дані вимоги не стосуються підстав і предмету позову.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.81,84, 259-260 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Проведення судового засідання по розгляду справи за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник адвокат Смирнов Андрій Ігорович до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на неповнолітню дитину - відкласти до 12-30 години 27 січня 2023 року, про що повідомити учасників справи.

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Смирнова Андрія Ігоровича про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю «АГЕНТСТВО ЄВРОБАЛК» (компанії Eurobulk Agency), (код 36850019, місцезнаходження: Україна, 65125, Одеська область, місто Одеса, вул. Велика Арнаутська будинок 2Б/1, офіс 10) :

- належним чином засвідчені копії контрактів або будь-яких інших договорів чи угод, що були укладені між ОСОБА_2 (паспорт серії НОМЕР_1 ) та ТОВ «АГЕНТСТВО ЄВРОБАЛК» та отриманих за ними доходів , що діяли з жовтня 2021 року і пізніше.

Витребувати від Головного Управління Пенсійного Фонду України в Одеській області (код ЄДРПОУ 20987385, місцезнаходження: 65012, м.Одеса, вул. Канатна, 83):

- індивідуальні відомості з реєстру зареєстрованих осіб про застраховану особу (форма ОК-5) відносно ОСОБА_2 (паспорт серії НОМЕР_1 ) за останні 3 роки.

Витребувати відГоловного управлінняДПС вОдеській області(кодЄДРПОУ-44069166,місцезнаходження:65044, м.Одеса вул. Семінарська, 5):

- інформацію про доходи ОСОБА_2 (паспорт серії НОМЕР_1 ) за 2021-2022 роки.

В іншій частині клопотання не підлягає задоволенню.

Копію ухвали направити до Товариством з обмеженою відповідальністю «АГЕНТСТВО ЄВРОБАЛК», Головного Управління Пенсійного Фонду України в Одеській області, Головного управління ДПС в Одеській області - для виконання, сторонам по справі для відома.

Витребувані документи направити до Великомихайлівського районного суду Одеської області за адресою: вул. Пушкіна, 2б смт. Велика Михайлівка Одеської області не пізніше 25.01.2023 року.

Роз`яснити учасникам судового процесу про необхідність добросовісно користуватися процесуальними правами і недопущення їх зловживання. У разі якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд, з урахуванням обставин справи, має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання (ст. 44 ЦПК України).

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи можуть на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://vmk.od.court.gov.ua/sud1508/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, а у випадку неявки всіх учасниківсправи в судове засідання - з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя О.Л.Ткачук

СудВеликомихайлівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення16.12.2022
Оприлюднено30.12.2022
Номер документу108160852
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —523/18908/21

Рішення від 10.05.2023

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 27.01.2023

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 16.12.2022

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Ткачук О. Л.

Ухвала від 25.07.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Аліна С. С.

Ухвала від 21.03.2022

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Аліна С. С.

Ухвала від 22.10.2021

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Аліна С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні