Ухвала
від 28.12.2022 по справі 303/8235/22
МУКАЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 303/8235/22

2/303/1267/22

У Х В А Л А

28 грудня 2022 року м. Мукачево

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області у складі:

головуючої - судді Гутій О.В.

за участю секретаря судових засідань Зарева А.Ю.

розглянувши у спрощеному позовному провадженні без виклику сторін цивільну справу за позовом Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області до ОСОБА_1 , третя особа: ПАТ «Українська пожежно-страхова компанія» про стягнення страхового відшкодування,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області знаходиться цивільна справа за позовом Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області до ОСОБА_1 , третя особа: ПАТ «Українська пожежно-страхова компанія» про стягнення страхового відшкодування.

Ухвалою суду від 12.12.2022 року справу призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

26.12.2022 року представник позивача подав клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомлення (викликом) сторін.

Вивчивши матеріали справи, суд дійшов до наступного висновку.

Процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал (ст.258 ЦПК України).

Відповідно до ч. 5 ст.279ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч.7ст.279 ЦПК України).

Згідно із ч. 6, 7 ст. 279 ЦПК України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов: 1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Отже, суд наділений повноваженнями врахувати всі умови, наведені ст. 279 ЦПК України, та самостійно визнати справу такою, що має незначну складність.

При відкритті провадження суд дійшов висновку, що справу за позовом Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області до ОСОБА_1 , третя особа: ПАТ «Українська пожежно-страхова компанія» про стягнення страхового відшкодування можливо розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а також, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у цій справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін.

Цивільна справа за позовом Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області до ОСОБА_1 , третя особа: ПАТ «Українська пожежно-страхова компанія» про стягнення страхового відшкодування має незначну складність.

Як вбачається з матеріалів справи, характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагає проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи. Крім того, представником позивача не обґрунтовано клопотання щодо необхідності розгляду справи в судовому засіданні з повідомленням сторін.

Тому у задоволенні клопотання слід відмовити, що відповідає положенням ч.6ст.279 ЦПК України.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 258,260,261,277, 279 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання представника позивача про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча О.В.Гутій

Дата ухвалення рішення28.12.2022
Оприлюднено30.12.2022
Номер документу108161640
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —303/8235/22

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Постанова від 29.02.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 17.08.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Рішення від 06.03.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Гутій О. В.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Гутій О. В.

Ухвала від 28.12.2022

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Гутій О. В.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Гутій О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні