Рішення
від 14.12.2022 по справі 163/1155/22
ЛЮБОМЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 163/1155/22

Провадження № 2/163/225/22

ЛЮБОМЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 грудня 2022 року Любомльський районний суд Волинської області

в складі головуючого судді Шеремети С.А.

з участю секретаря Голядинець О.В.

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Любомль Волинської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про усунення перешкод у вихованні, спілкуванні з дитиною, встановлення способу участі батька у вихованні та спілкуванні з донькою ОСОБА_3 ,

в с т а н о в и в :

Стислий виклад позиції позивача.

Позивач у первісній позовній заяві просив ухвалити рішення про визначення місця проживання дитини ОСОБА_4 22.11.2013 ІНФОРМАЦІЯ_1 разом з батьком ОСОБА_1 за адресою АДРЕСА_1 .

До початку підготовчого засідання представник позивача ОСОБА_5 через канцелярію суду подала заяву про зміну предмета та підставу позову просить ухвалити рішення про усунення перешкод у вихованні, спілкуванні з дитиною, встановити спосіб участі батька у вихованні та спілкуванні з донькою ОСОБА_3 .

Заявлені вимоги обґрунтуванні тим, що позивач та відповідач є батьками ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , однак на даний час сторони проживають окремо, донька проживає разом із матір`ю. Позивач має бажання повноцінно піклуватися про свою дитину, має позитивну характеристику за місцем проживання, має заробіток. Разом з тим відповідачка чинить перешкоди у спілкуванні батька та доньки. Донька боїться спілкуватися з батьком, щоб не засмутити матір. Незважаючи на позицію матері позивач вважає, що його спілкування з донькою буде максимально відповідати її інтересам. На день звернення до суду позивачу не вдалося досягнути домовленості з відповідачкою про його участь у вихованні, тому змушений звернутися за захистом своїх прав до суду з відповідним позовом.

В ході судового провадження з відповідачкою знайшли порозуміння по суті спору, тому зменшив позовні вимоги, просив встановити участь батька у вихованні дитини у такий спосіб, що погоджений з відповідачкою:

- встановити систематичні побачення дитини з батьком за місцем проживання останнього кожного першого та третього тижня з 18:00 год. п`ятниці до 21:00 год. неділі.

- дозволити спільний відпочинок батька з дитиною у зимовий період терміном на один тиждень, в літній період терміном на чотири тижні розподіливши літній відпочинок на два терміни, за попередньою домовленістю з матір`ю;

- зобов`язати матір дитини завчасно попереджати батька дитини про можливість та обґрунтовані причини зміни у визначеному порядку його зустрічей з дитиною.

Стислий виклад позиції відповідача

Відповідач подала через канцелярію суду заяву про визнання завчасно узгоджених з позивачем зменшених позовних вимог та розгляд справи за її відсутності

.

Рух справи в суді.

Позовна заява надійшла до суду 01.08.2022.

Ухвалою від 30.08.2022 відкрито провадження у справі. Визначено розглядати справу в порядку загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено на 25.10.2022

Ухвалою від 25.10.2022 позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 із зміною предмета та підставу позову про усунення перешкод у вихованні, спілкуванні з дитиною, встановлення способу участі батька у вихованні та спілкуванні з донькою ОСОБА_3 , прийнято до розгляду.

Фіксування судового розгляду.

В судове засідання сторони не з`явились.

Позивач подав заяву в якій просив зменшити позовні вимоги. На розгляд справи не з`явився.

Відповідачка подала через канцелярію суду заяву про визнання зменшених позовних вимог та розгляд справи за її відсутності.

Представник Органу опіки та піклування - виконавчого комітету Вишнівської сільської ради Ковельського району Волинської області надіслав на електронну адресу суду заяву в якій просив підготовче судове засідання розглянути без їх участі.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи та відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Фактичні обставини справи, встановлені судом.

Сторони є батьками ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується копією свідоцтва про народження серії НОМЕР_1 .

Сторони проживають окремо. Дитина проживає разом з відповідачкою, що підтверджується довідкою про склад сім`ї № 746 від 27.09.2022 Головненської селищної ради.

Згідно характеристики від 21.07.2022 № 199/05-38 Вишнівської сільської ради ОСОБА_1 за місцем проживання характеризується позитивно, має спокійний характер, доброзичливий, скарг на поведінку не надходило.

Із поданої відповідачкою заяви вбачається спір про участь батька у вихованні та спілкуванні з дитиною, який сторони узгодили в ході розгляду справи, шляхом зменшення позивачем позовних вимог та визнання їх відповідачем.

Висновки суду та мотиви прийнятого рішення.

Згідно з ч.ч.1, 4 ст.206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. У разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову. Якщо визнання відповідачем позову суперечить закону або порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у прийнятті визнання відповідачем позову і продовжує судовий розгляд.

Дослідження змісту позовних вимог та їх обґрунтування приводить суд до висновку, що вони відповідають положенням ч.1 ст.24, ст.112 СК України.

Враховуючи вказані положення матеріального та процесуального закону, зміст позовних вимог та їх обґрунтування, суд приходить до висновку, що визнання відповідачем позову не суперечить закону і не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб.

Отже, встановлено підстави для ухвалення рішення про задоволення позовних вимог.

Керуючись ст.ст.259, 264, 265 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Позов задовольнити.

Встановити ОСОБА_1 такий порядок його участі у вихованні та спілкуванні із донькою ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 :

- встановити систематичні побачення дитини з батьком за місцем проживання останнього кожного першого та третього тижня з 18:00 год. п`ятниці до 21:00 год. неділі;

- дозволити спільний відпочинок батька з дитиною у зимовий період строком на один тиждень, в літній період строком на чотири тижні розподіливши літній відпочинок на два строки, за попередньою домовленістю з матір`ю;

- зобов`язати матір дитини - ОСОБА_2 завчасно попереджати батька дитини про можливість та обґрунтовані причини зміни у визначеному порядку його зустрічей з дитиною.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

На рішення протягом 30 днів з дня складання повного тексту судового рішення може бути подано апеляційну скаргу до Волинського апеляційного суду.

Ім`я позивача ОСОБА_1 ; місце проживання АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_2 .

Ім`я відповідача ОСОБА_2 ; місце реєстрації АДРЕСА_1 ; фактичне місце проживання АДРЕСА_2 ; РНОКПП НОМЕР_3 .

Орган опіки та піклування - Виконавчий комітет Вишнівської сільської ради Ковельського району Волинської області; місцезнаходження - вулиця Незалежності 80А, село Вишнів Ковельський район Волинська область, Україна; код ЄДРПОУ 04333164

Головуючий : суддя С.А. Шеремета

Дата ухвалення рішення14.12.2022
Оприлюднено30.12.2022
Номер документу108163389
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у вихованні, спілкуванні з дитиною, встановлення способу участі батька у вихованні та спілкуванні з донькою ОСОБА_3

Судовий реєстр по справі —163/1155/22

Рішення від 14.12.2022

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Шеремета С. А.

Ухвала від 25.10.2022

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Шеремета С. А.

Ухвала від 29.08.2022

Цивільне

Любомльський районний суд Волинської області

Шеремета С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні