Ухвала
від 29.12.2022 по справі 169/732/18
ТУРІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 169/732/18

Провадження № 2/169/55/22

ТУРІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 грудня 2022 року смт Турійськ

Турійський районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Хвіц Г.Й.

за участюсекретаря судовогозасідання Мисюка П.З.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі судового засідання цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Ковельська районна державна адміністрація Волинської області, про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, визначення способівучасті увихованні дитини

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернувся в суд з позовом про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, визначення способів участі у вихованні дитини, посилаючись на те, що він перебував у зареєстрованому шлюбі з ОСОБА_3 , який згідно рішення Іваничівського районного суду Волинської області від 01 червня 2018 року було розірвано. В шлюбі у них ІНФОРМАЦІЯ_1 народилася дочка ОСОБА_4 , яка залишилася проживати з відповідачем. Так як ОСОБА_3 перешкоджає йому спілкуватися з дитиною та брати участь у її вихованні, то просив суд визначити для нього такі способи участі у вихованні дочки як:

- необмежене спілкування з дочкою ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , особисто, засобами зв`язку: телефонного, поштового, електронного (інтернет) та іншого, що не передбачають безпосереднього фізичного спілкування між батьком та дочкою;

- повідомляти його негайно, як батька дитини, у разі погіршення стану здоров`я дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

- встановити час та дні зустрічей його з дочкою з дотриманням режиму дня та умов харчування з 09 години 00 хвилин п`ятниці до 19 години 00 хвилин неділі першого тижня місяця за місцем його проживання, що за адресою: АДРЕСА_1 , без присутності матері ОСОБА_3 та її родичів, з можливістю обстежити доньку в закладах охорони здоров`я;

- спільний відпочинок з дочкою ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з дотриманням режиму дня та умов харчування, повідомлення матері місця перебування, відпочинку та кола осіб, з якими буде такий відпочинок проводитись під час новорічних, різдвяних, святкових днів, в кількості 5 календарних днів без присутності матері ОСОБА_3 та її родичів, з можливістю відвідування громадських місць, закладів відпочинку;

- спільний відпочинок з дочкою ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з дотриманням режиму дня та умов харчування, повідомлення матері місця перебування, починаючи з 01 липня кожного року у кількості 30 календарних днів без присутності матері ОСОБА_3 та її родичів, з можливістю відвідування громадських місць, закладів відпочинку, закладів охорони здоров`я;

- в день його побачення з дочкою він забирає її з місця проживання особисто.

Суддя своєю ухвалою позовну заяву прийняв до розгляду, відкрив провадження у справі та призначив підготовче засідання в справі.

В ході підготовчого провадження 02 лютого 2022 року представником позивача ОСОБА_1 - адвокатом Білецькою І.М., повноваження якої підтверджені договором про надання правничої допомоги від 26 жовтня 2021 року та ордером на надання правничої допомоги серії АС № 1028085 від 27 жовтня 2021 року, та відповідачем ОСОБА_2 (прізвище відповідачабуло зміненоз « ОСОБА_5 »на « ОСОБА_6 згідно свідоцтвапро шлюбсерії НОМЕР_1 ,виданого 12серпня 2020року Ковельськимміськрайонним відділомдержавної реєстраціїактів цивільногостану Західногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Львів), подано спільну письмову заяву про укладення мирової угоди, яку просять затвердити.

Наслідки закриття провадження у справі, передбаченістаттею 256 ЦПК України, сторонам зрозумілі.

За умовами мирової угоди сторони домовились про наступне:

1. Позивач і відповідач домовились, що з моменту визнання та затвердження мирової угоди судом із закриттям провадження у справі ними визначено наступний спосіб участі ОСОБА_1 у вільному спілкуванні та вихованні дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме зустріч з дочкою для спілкування та виховання один вихідний день (перша субота місяця) протягом кожного місяця за місцем проживання матері ОСОБА_7 , що за адресою: АДРЕСА_2 ;

2. Позивач ОСОБА_1 на підставі ухвали суду про затвердження мирової угоди набуває право у вільному спілкуванні та вихованні дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме зустріч з дочкою для спілкування та виховання один вихідний день (перша субота місяця) протягом кожного місяця за місцем поживання матері ОСОБА_7 , що за адресою: АДРЕСА_2 ;

3. Відповідач ОСОБА_7 , розуміючи значення своїх дій та їх правові наслідки, засвідчує, що після визнання та затвердження мирової угоди із закриттям провадження по справі вона не заперечує щодо набуття права ОСОБА_1 на право у вільному спілкуванні та вихованні дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме зустріч з дочкою для спілкування та виховання один вихідний день (перша субота місяця) протягом кожного місяця за місцем проживання матері ОСОБА_7 , що за адресою: АДРЕСА_2 .

В умовах мирової угоди сторони також зазначили, що усі судові витрати, понесені позивачем, не стягуються з відповідача та залишаються за позивачем, а судові витрати, що понесені відповідачем, не стягуються з позивача та залишаються за відповідачем. Сторони підтверджують, що укладення та підписання цієї мирової угоди здійснюється без впливу помилки, без обману, насильства чи погроз, без тяжких обставин, не суперечить їхнім інтересам, а також, що умови цієї мирової угоди є зрозумілими, відповідають їх реальній внутрішній волі та закону. Умови мирової угоди стосуються лише правовідносин сторін, які є предметом спору у вказаній справі, та, що ні в процесі укладення цієї мирової угоди, ні в процесі виконання її умов, не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави. Сторони підтверджують, що особи, які підписали від їх імені цю мирову угоду, мають всі необхідні повноваження на підписання вказаної мирової угоди і не мають будь - яких обмежень їх повноважень та/або правоздатності, та/або дієздатності. Уся інформація, що викладена в цій мировій угоді, приймається сторонами в повній мірі, як достовірна. Кожна сторона окремо несе повну відповідальність за недостовірність інформації, зазначеної в цій мировій угоді.

Ухвала Турійського районного суду Волинської області про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та, у випадку невиконання вказаної мирової угоди сторонами в добровільному порядку, може бути пред`явлена до примусового виконання через органи Державної виконавчої служби України або приватного виконавця.

У вказане підготовче засідання позивач ОСОБА_1 та його представник - адвокат Білецька І.М. не з`явилися, однак представник позивача - адвокат Білецька І.М. подала адресовану суду заяву про те, що вони просять затвердити укладену 02 лютого 2022 року мирову угоду, а підготовче засідання у вказаній справі проводити за її та позивача відсутності.

Відповідач ОСОБА_2 у вказане підготовче засідання не з`явилася також, однак подала адресовану суду заяву про те, що вона просить затвердити укладену 02 лютого 2022 року мирову угоду, а подальший розгляд вказаної справи проводити за її відсутності.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Ковельської районної державної адміністрації Волинської області у вказане підготовче засідання не з`явився також.

Враховуючи, що в судове засідання не з`явилися всі учасники справи, то фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу відповідно до частини другої статті 247 ЦПК України не здійснювалося.

Частиною сьомою статті 49 ЦПК України передбачено, що сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Згідно із частиною четвертою статті 200 ЦПК України ухвалення в підготовчому засіданні судового рішення у разі відмови від позову, визнання позову, укладення мирової угоди проводиться в порядку, встановленому статтями 206, 207 цього Кодексу.

Відповідно достатті 207 ЦПК України, мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. Укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ж ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Згідно пункту 5 частини першої статті 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

У разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. (частина друга статті 256 ЦПК України).

Дослідивши та оцінивши наявні в матеріалах справи письмові докази в їх сукупності, вивчивши спільну письмову заяву про укладення мирової угоди, суд дійшов висновку, що оскільки умови вказаної мирової угоди не суперечать закону і не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, то зазначену мирову угоду слід затвердити, а провадження у справі закрити.

Крім того, відповідно до частини першої статті 142 ЦПК України, у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті, суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову, що також передбачено і частиною третьою статті 7 Закону України Про судовий збір.

Так як позивачем при зверненні до суду сплачено судовий збір у розмірі 704 гривні 80 копійок, то виходячи із положень частини першої статті 142 ЦПК України, частини третьої статті 7 Закону України «Про судовий збір», останньому слід повернути з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову, а саме 352 гривні 40 копійок.

Враховуючи вищенаведене та керуючись статтями 49, 142, 207, 208, 255, 256, 260 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Затвердити укладену між представником позивача ОСОБА_1 адвокатом Білецькою Інною Миколаївною та відповідачем ОСОБА_2 у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Ковельська районна державна адміністрація Волинської області, про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, визначення способівучасті увихованні дитинимирову угоду, відповідно до умов якої:

1. Позивач і відповідач домовились, що з моменту визнання та затвердження мирової угоди судом із закриттям провадження у справі ними визначено наступний спосіб участі ОСОБА_1 у вільному спілкуванні та вихованні дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме зустріч з дочкою для спілкування та виховання один вихідний день (перша субота місяця) протягом кожного місяця за місцем проживання матері ОСОБА_2 , що за адресою: АДРЕСА_2 ;

2. Позивач ОСОБА_1 на підставі ухвали суду про затвердження мирової угоди набуває право у вільному спілкуванні та вихованні дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме зустріч з дочкою для спілкування та виховання один вихідний день (перша субота місяця) протягом кожного місяця за місцем поживання матері ОСОБА_2 , що за адресою: АДРЕСА_2 ;

3. Відповідач ОСОБА_2 , розуміючи значення своїх дій та їх правові наслідки, засвідчує, що після визнання та затвердження мирової угоди із закриттям провадження по справі вона не заперечує щодо набуття права ОСОБА_1 на право у вільному спілкуванні та вихованні дочки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме зустріч з дочкою для спілкування та виховання один вихідний день (перша субота місяця) протягом кожного місяця за місцем проживання матері ОСОБА_2 , що за адресою: АДРЕСА_2 .

Повернути ОСОБА_1 з державногобюджету 352 (триста п`ятдесят дві) гривні 40 (сорок) копійок судового збору, сплаченого ним згідно квитанції ПАТ КБ "ПриватБанк" № 0.0.1131829485.1 від 13 вересня 2018 року.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - Ковельська районна державна адміністрація Волинської області, про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, визначення способів участі у вихованні дитини, закрити.

Роз`яснити сторонам,що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Виконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою.

Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом.

У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Ухвала може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду через Турійський районний суд Волинської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Ім`я позивача (стягувача) - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , житель: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , паспорт громадянина України серії НОМЕР_3 , виданий Іваничівським РВ УМВС України у Волинській області 24 жовтня 2008 року.

Ім`я представника позивача (стягувача) - ОСОБА_8 , місце перебування: АДРЕСА_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків, номер і серія паспорта невідомі.

Ім`я відповідача (боржника) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , жителька: АДРЕСА_4 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_4 , паспорт громадянина України № НОМЕР_5 , виданий 04 вересня 2020 року, орган, що видав, 0726.

Повний текст ухвали складено 29 грудня 2022 року

Головуючий:

СудТурійський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення29.12.2022
Оприлюднено30.12.2022
Номер документу108163477
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —169/732/18

Ухвала від 29.12.2022

Цивільне

Турійський районний суд Волинської області

Хвіц Г. Й.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Турійський районний суд Волинської області

Хвіц Г. Й.

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Турійський районний суд Волинської області

Хвіц Г. Й.

Ухвала від 01.10.2021

Цивільне

Турійський районний суд Волинської області

Хвіц Г. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні