Ухвала
від 29.04.2010 по справі б24/53-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

29.04.10р. Справа № Б24/53-10

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового за сідання Германич І.Ю.

за участю представників ст орін:

від кредитора - Кузіна І.М., дов. № 1095 від 13.04.10р., ПАТ "Свед банк"

ОСОБА_2, фізична особа-підп риємець

від боржника - ОСОБА_2 , ліквідатор

розглянувши справу

за заявою фізичної особ и - підприємця ОСОБА_2, м.Дні пропетровськ

до боржника товариства з о бмеженою відповідальністю "Т оргова компанія Спектр", м.Дні пропетровськ, вул.Автотрансп ортна, 2, 49000 (ЄДРПОУ 33422217)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

За заявою кредитора ухвалою від 18.02.10р. господарськ им судом Дніпропетровської о бласті порушена справа про в изнання боржника товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Торгова компанія Спектр", м .Дніпропетровськ банкрутом.

Постановою господа рського суду Дніпропетровсь кої області від 25.02.10р. боржника визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура у сп раві, ліквідатором у справі п ризначено ініціюючого к редитора - фізичну особу - підп риємця ОСОБА_2, м. Дніпропе тровськ.

Відповідно до ст.4-1 Гос подарського процесуального кодексу України господарськ і суди розглядають справи п ро банкрутство у порядку пр овадження, передбаченому ци м Кодексом, з урахуванням осо бливостей, встановлених За коном України "Про відновле ння платоспроможності бор жника або визнання його банкрутом".

19.04.10р. на затвердження до го сподарського суду Дніпропет ровської області надійшов зв іт про проведену роботу з дод атками та ліквідаційний бала нс ліквідатора -

Відповідно до вимог ч.ч.1, 5 ст.52 Закону України "Про в ідновлення платоспроможнос ті боржника або визнання його банкрутом" У разі, якщо громадянин-підприємець - бор жник або керівні органи бор жника - юридичної особи відсутні за її місцезнахо дженням, або у разі ненадання боржником протягом року до о рганів державної податково ї служби згідно із законод авством податкових деклара цій, документів бухгалтерсь кої звітності, а також за на явності інших ознак, що сві дчать про відсутність підпр иємницької діяльності борж ника, заява про порушення спр ави про банкрутство відсутнь ого боржника може бути подан а кредитором незалежно від розміру його вимог до боржни ка та строку виконання зобов 'язань. Ліквідатор письмово п овідомляє про визнання госп одарським судом відсутньог о боржника банкрутом усіх ві домих йому кредиторів відсут нього боржника, які в місяч ний строк з дня одержання п овідомлення можуть направи ти ліквідатору заяви з вимо гами до банкрута.

Отже, законодавством передбачено особливу процед уру встановлення всіх відоми х ліквідатору кредиторів зі ст.52 Закону, яка є спеціальною по відношенню до загальних п роцедур банкрутства. До таки х потенційних кредиторів нал ежать органи податкової служ би, фонди соціального страху вання та їх повідомлення лік відатором здійснюється шлях ом надіслання письмових пові домлень таким кредиторам.

Ст.52 Закону не передба чає публікації в офіційних д рукованих органах оголошенн я про визнання боржника банк рутом, у зв'язку з чим, ліквіда тором не здійснювалось таке оголошення.

В результаті ліквіда ційної процедури ліквідатор ом встановлена та підтвердже на кредиторська заборговані сть:

- фізичної особи - підприємц я ОСОБА_2, м.Дніпропетровс ьк на суму 270 321,00грн.;

- ПАТ "Сведбанк Інвест", м.Київ на суму 14 624 627,60грн.;

- ОСОБА_3, м.Дніпропетровс ьк на суму 19 800,00грн.;

- ОСОБА_4, м.Дніпропетровс ьк на суму 19 800,00грн.

Згідно довідок Держа вного підприємства "Центр де ржавного земельного кадастр у" Дніпропетровської регіона льної філії, м.Дніпропетровс ьк № Ц/3013-10 від 01.04.10р., Інспекції де ржавного технічного нагляду , м.Дніпропетровськ № 626-02-13 від 10.0 3.10р., КП "Дніпропетровське міжм іське бюро технічної інвента ризації", м.Дніпропетровськ № 3438 від 07.04.10р., Управління УМВС Ук раїни ДАІ в Дніпропетровські й області, м.Дніпропетровськ № 14/3728 від 12.04.10р., Красногвардійсь кого відділу державної викон авчої служби Дніпропетровсь кого міського управління юст иції, м.Дніпропетровськ, № 9245 ві д 29.03.10р., Верхньодніпровської О ДПІ, м.Верхньодніпровськ , Дні пропетровської філії ВАТ КБ "Промекономбанк", м.Дніпропет ровськ № и/604/8Дн від 16.04.10р., Дніпро петровської митниці, м.Дніпр опетровськ № 17-16-2/2/2124 від 31.03.10р., за б оржником нерухомого майна, а втотранспортних засобів, сіл ьськогосподарської техніки , земельних ділянок не зареєс тровано, виконавчі проваджен ня відсутні, рахунки закриті .

На запити ліквідатора отр имані відповіді Управління П енсійного фонду України в Ба бушкінському районі м.Дніпро петровська, Ленінського цент ру зайнятості, м.Дніпропетро вськ, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних вип адків на виробництві та проф есійних захворювань України у м.Дніпропетровську, ДПІ у Кр асногвардійському районі м.Д ніпропетровська, Бабушкінсь кої районної виконавчої дире кції Фонду соціального страх ування з тимчасової втрати п рацездатності, м.Дніпропетро вськ, про відсутність заборг ованості банкрута.

Ст.16 Закону України "Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців" передбачено, що з метою за безпечення органів державн ої влади та учасників цивіль ного обороту достовірною інф ормацією про юридичних осіб та фізичних осіб (підприємці в) створюється ЄДР, який місти ть відомості щодо місцезнахо дження юридичної особи, дати та номеру записів про внесен ня змін до нього, дати видачі а бо зміни свідоцтва про держа вну реєстрацію, дані про уста новчі документи, дати та № зап исів про внесення змін до них , про відсутність юридичної о соби за її місцезнаходженням , тощо.

Відповідно до вимог ст.17 Зак ону України "Про державну реє страцію юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців", яки й набув чинності з 01.07.04р., в ЄДР м істяться відомості про відсу тність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відс утність підтвердження відом остей про юридичну особу, а та кож відомості про зарезервов ані найменування юридичних о сіб.

Відповідно до вимог ч.ч.1, 3 ст .18 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ", якщо відомості, які підлягаю ть внесенню до ЄДР були внесе ні до нього, то такі відомості вважаються достовірними і м ожуть бути використані в спо рі з третьою особою, доки до ни х не внесено відповідних змі н. Якщо відомості, які підляга ють внесенню до ЄДР, не були до нього внесені, вони не можуть бути використані в спорі з тр етьою особою. Вказаний Зако н, також, визначає порядок в несення до ЄДР записів про ві дсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, які зд ійснюються державним реєстр атором (п.7 ст.19 вищевказаного З акону).

Згідно з ч.8 ст.19 Закону Украї ни "Про державну реєстрацію ю ридичних осіб та фізичних ос іб-підприємців", до ЄДР внесен о запис про відсутність юрид ичної особи за її місцезнахо дженням.

Боржник за юридичною адрес ою відсутній, фактична адрес а не відома. В підтвердження в ідсутності керівних органів боржника- юридичної особи з а місцезнаходженням кредито ром поданий витяг з Єдиного д ержавного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців серії АД № 285934 станом на 1 2.02.10р..

У зв'язку з чим виявити майн о, провести інвентаризацію а ктивів боржника, витребувати бухгалтерську документацію у посадових осіб, неможливо т а не дозволяє здійснити дії з розшуку дебіторів та зі стяг нення дебіторської заборгов аності.

Виходячи з вимог ч.2 ст.34 Госп одарського процесуального к одексу України та Закону Укр аїни "Про державну реєстраці ю юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", суд вважає , що ліквідатор надав суду дос татньо доказів про відсутніс ть боржника за адресою місце знаходження, повно відобрази в обставини справи, додав від повідні документи до звіту.

Наданий реєстр вимог креди торів, який підтверджує визн ані грошові вимоги ліквідато ром у справі.

Майна, грошових коштів та ін ших активів, що належить банк руту, не виявлено. У зв'язку з т им, що активів банкрута не вия влено, задоволення вимог кре диторів не відбувалось.

Згідно п.6 ст.31 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" вимоги не за доволені за недостатністю ма йна, вважаються погашеними.

Згідно п.2 ст.32 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом", якщо за ре зультатами ліквідаційного б алансу після задоволення вим ог кредиторів не залишилося майна, господарський суд вин осить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Розглянувши звіт ліквідат ора, ліквідаційний баланс, за слухавши у судовому засідан ні представників кредиторів , ліквідатора, суд знаходить д остатньо підстав щодо затвер дження ліквідаційного балан су та ліквідації юридичної о соби-банкрута.

За результатами ліквідаці йного балансу у банкрута від сутнє майно, тому слід прийня ти рішення про ліквідацію юр идичної особи банкрута.

Згідно п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом" провадженн я у справі про банкрутство пі длягає припиненню, якщо затв ерджено звіт ліквідатора у п орядку, передбаченому ст.32 цьо го Закону.

Керуючись ст.86 ГПК Укра їни, ст.ст.22-32, п.6 ст.40, ст.52 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", суд

УХВАЛИВ:

Затвердити лік відаційний баланс та звіт лі квідатора товариства з об меженою відповідальністю "То ргова компанія Спектр", м.Дніп ропетровськ.

Ліквідувати юриди чну особу товариство з обм еженою відповідальністю "Тор гова компанія Спектр", м.Дніпр опетровськ, вул.Автотранспор тна, 2, 49000 (ЄДРПОУ 33422217).

Згідно п.6 ст.31 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом" вваж ати погашеними вимоги:

- фізичної особи - підприємц я ОСОБА_2, м.Дніпропетровс ьк на суму 270 321,00грн.;

- ПАТ "Сведбанк Інвест", м.Київ на суму 14 624 627,60грн.;

- ОСОБА_3, м.Дніпропетровс ьк на суму 19 800,00грн.;

- ОСОБА_4, м.Дніпропетровс ьк на суму 19 800,00грн.

Припинити повноваження л іквідатора у справі № Б24/53-10 п ро банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Торгова компанія Спектр", м.Д ніпропетровськ ініціюючого кредитора - фізичної особи - підприємця ОСОБА_2, м. Дні пропетровськ (49000, АДРЕСА_1, ідентифікаційн ий номер НОМЕР_1).

Провадження у справі припи нити.

Згідно п.2 ст.32 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника або визнання його банкрутом" коп ію цієї ухвали направити о ргану, який здійснив державн у реєстрацію юридичної особ и - банкрута, та органам дер жавної статистики для виклю чення юридичної особи з Єди ного державного реєстру підп риємств та організацій Укр аїни, а також власнику (орга ну, уповноваженому управля ти майном), органам державно ї податкової служби за місце знаходженням банкрута.

Суддя Л.М. Калиниченко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення29.04.2010
Оприлюднено26.08.2010
Номер документу10820333
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б24/53-10

Ухвала від 29.04.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Постанова від 17.06.2010

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Голяшкін Олег Володимирович

Ухвала від 02.06.2010

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Голяшкін Олег Володимирович

Ухвала від 21.04.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Постанова від 25.02.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

Ухвала від 18.02.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Людмила Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні