Постанова
від 11.08.2010 по справі 15/49-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банк рутом

11.08.2010 справа № 15/49-б

За заявою Відкритого а кціонерного товариства "КРЕД ОБАНК"

до Приватного підприємства "Теска"

про визнання бан крутом

Суддя Хоменко М.Г.

Представники:

від ініціюючого кредитора - не з"явилися

від боржника - не з"явилися

від розпорядник майна - Ку деля М.О.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення с прави про банкрутство боржни ка, оскільки останній неспро можний сплатити борг.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 30.01.2009 порушен о провадження у справі № 15/49-б з урахуванням особливостей, п ередбачених ст. 52 Закону Украї ни «Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом».

17.06.2009 Господарським судом міс та Києва винесено ухвалу під готовчого засідання у справі № 15/49-б, якою суд перейшов із про цедури банкрутства з особлив остями, передбаченими ст. 52 За кону України «Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м», на загальну процедуру бан крутства Приватного під приємства "Теска", визнав розм ір вимог кредитора - Відкрит ого акціонерного товариства "КРЕДОБАНК" в сумі 548 557,40 грн., зоб ов' язав ініціюючого кредит ора подати до офіційного дру кованого органу Верховної Ра ди України (газета «Голос Укр аїни») чи Кабінету Міністрів України (газета «Урядовий ку р' єр») оголошення про поруш ення справи про банкрутство боржника, призначив у справі розпорядником майна боржник а арбітражного керуючого Л ецкана Вячеслава Львовича .

27.01.2010 Господарським судом міс та Києва винесено ухвалу поп ереднього засідання у справі № 15/49-б, якою затверджено реєст р вимог кредиторів боржника на загальну суму 548 591,66 грн., до я кого включено вимоги:

- Відкритого акціонерного т овариства "Кредобанк" в особі Київської філії ВАТ "Кредоба нк" з грошовими вимогами на су му 548 557,40 грн. як вимоги четверто ї черги;

- Лівобережної міжрайонної виконавчої дирекції Київськ ого міського відділення Фонд у соціального страхування з тимчасової втрати працездат ності з грошовими вимогами н а суму 24,48 грн. як вимоги другої черги;

- Управління виконавчої дир екції Фонду соціального стр ахування від нещасних випадк ів на виробництві та професі йних захворювань України у м . Києві з грошовими вимогами н а суму 9,78 грн.- вимоги другої че рги.

До Господарського суду міс та Києва надійшло клопотання розпорядника майна Приват ного підприємства "Теска" а рбітражного керуючого Лец кана Вячеслава Львовича пр о визнання боржника банкруто м, відкриття ліквідаційної п роцедури та призначення лікв ідатором банкрута арбітражн ого керуючого Лецкана Вяче слава Львовича.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 08.06.2010 признач ено розгляд справи у судовом у засіданні на 11.08.2010.

У судовому засіданні 11.08.2010 ро зглянуто клопотання розпоря дника майна Приватного п ідприємства "Теска" арбітраж ного керуючого Лецкана Вяч еслава Львовича про визнан ня боржника банкрутом, відкр иття ліквідаційної процедур и та призначення ліквідаторо м банкрута арбітражного керу ючого Лецкана Вячеслава Ль вовича та досліджено дода ний до нього протокол № 1 зборі в кредиторів Приватного підприємства "Теска" від 10.03.2010.

У судовому засіданні прису тні учасники провадження у с праві підтримали зазначене к лопотання.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»у випадках, передбачених цим З аконом, господарський суд пр иймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкри ває ліквідаційну процедуру.

Згідно з ч. 8 ст. 16 Закону Украї ни «Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом»до компет енції комітету кредиторів на лежить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури.

З матеріалів справи вбачає ться, що майна боржника недос татньо для задоволення вимог кредиторів, тому у суду є підс тави для визнання боржника б анкрутом та відкриття ліквід аційної процедури.

Відповідно до ч. 1 ст. 24 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»у постанові про визнання боржн ика банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквіда тора в порядку, передбаченом у для призначення керуючого санацією.

За таких обставин, суд вважа є за доцільне задовольнити к лопотання комітету кредитор ів Приватного підприємс тва "Теска" щодо призначення л іквідатором боржника арбітр ажного керуючого Лецкана В ячеслава Львовича.

На підставі викладеного, ке руючись ч. 8 ст. 16, ст.ст. 22-24 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом», с уд

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом Пр иватне підприємство "Теска" (02 094, м. Київ, пров. Червоногвардій ський, 8, код ЄДРПОУ 25389312.

2. Припинити процедуру розпо рядження майном.

3. Відкрити ліквідаційну про цедуру.

4. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого арбітражного керуючого Лецкана Вячеслава Львович а (ліцензія серії АБ № 271494 від 26.10.2005).

5. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

6. Зобов' язати ліквідатор а у п' ятиденний строк з дня п рийняття постанови про визна ння боржника банкрутом подат и до офіційного друкованого органу Верховної Ради Україн и чи Кабінету Міністрів Укра їни оголошення про визнання боржника банкрутом і відкрит тя ліквідаційної процедури. Відомості про визнання бо ржника банкрутом і про відкр иття ліквідаційної процедур и повинні містити: найменува ння та інші реквізити боржни ка, визнаного банкрутом, найм енування господарського суд у, в провадженні якого знаход иться справа про банкрутство , дату прийняття господарськ им судом постанови про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури, відомості про ліквідато ра.

7. Зобов' язати ліквідато ра надати суду докази публік ації оголошення в офіційному друкованому органі про визн ання боржника банкрутом та в ідкриття ліквідаційної проц едури протягом двох тижнів з моменту опублікування (ор игінал примірника газети).

8. Скасувати арешт, накладе ний на майно банкрута, чи інші обмеження щодо розпорядженн я майном банкрута. Накладенн я нових арештів або інших обм ежень щодо розпорядження май ном банкрута не допускається .

9. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань вважати та ким, що настав з 11.08.2010.

10. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 11.08.2010.

11. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 11.08.2010.

12. Зобов' язати ліквідатор а надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт лікв ідатора до 11.08.2011. Звіт лі квідатора повинен містити: д окази вчинення належних дій ліквідатором по виявленню ак тивів та пасивів боржника, вс тановлення неможливості від новлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих л іквідатором заходів, встанов лення неможливості задоволе ння визначених за звітом лік відатора вимог кредиторів та необхідності у зв' язку з ци м ліквідації боржника. До зві ту ліквідатора повинні додав атись письмові пояснення та докази проведення ліквідаці йної процедури, реєстр вимог кредиторів (в разі наявності кредиторів) з урахуванням ви мог ініціюючого кредитора, д окази наявності активів борж ника, докази вчинення ліквід атором дій по встановленню г рошових вимог кредиторів, де ржавних реєстраторів заборо н рухомого та нерухомого май на, тощо.

13. Копію постанови направит и учасникам провадження у сп раві, у тому числі ліквідатор у.

14. Копію постанови для відом а направити в Прокуратуру м. К иєва, ДПА у м. Києві, м. Ки їв, вул. Шолуденка, 33/19 (Управлін ня по забезпеченню оперативн о-правового супроводження ма теріалів ДПС в судових устан овах УПМ ДПА у м. Києві), Держав ну податкову інспекцію за мі сцем знаходження боржника та державному реєстратору за м ісцемзнаходженням боржника .

Суддя М.Г. Хоменко

Дата ухвалення рішення11.08.2010
Оприлюднено26.08.2010
Номер документу10821206
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/49-б

Постанова від 03.02.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 28.01.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 03.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 07.12.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 15.11.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 04.11.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 11.08.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 08.06.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 27.01.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 20.05.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні