Ухвала
від 22.12.2022 по справі 757/37328/22-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/37328/22-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 грудня 2022 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Києві клопотання прокурора другого відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 42022100000000412,-

ВСТАНОВИВ:

На розгляд слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Першим слідчим відділом Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42022100000000412 від 05.08.2022, за фактом сприяння діяльності терористичної організації з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також зловживання службовим становищем службовим особами Державної податкової служби України, Державної прикордонної служби з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки для державних інтересів.

В ході досудового розслідування встановлено, що 07.04.2014 у м. Донецьку та окремих містах і районах Донецької області, керуючись мотивом особистого несприйняття діючої державної влади в Україні створено терористичну організацію, так звану «Донецьку народну республіку», яка діє і в даний час, чим створює небезпеку нормальній життєдіяльності суспільства, дестабілізує економічну та соціально-політичну сферу життя, порушує нормальне функціонування соціальних та економічних інститутів, породжує обстановку незахищеності населення вказаного регіону.

При цьому, у вказаний період часу невстановлені особи погодили між собою єдиний план злочинної діяльності, в якому розподілили функції кожного з них та визначили дії, які кожен мав вчинити для досягнення цього плану.

Кінцевою метою створення та діяльності зазначеної терористичної організації, відповідно до злочинного плану невстановлених осіб, що її створили, керують її діяльністю та приймають в ній участь, є насильницька зміна та повалення існуючого конституційного ладу, захоплення державної влади, зміна меж території та державного кордону України, шляхом незаконного створення державного утворення в межах Донецької області, що грубо порушує норми Конституції України.

Так, восени 2014 року у складі терористичної організації «ДНР» створено «Министерство финансов ДНР», «Министерство доходов и сборов ДНР», «Департамент таможенного дела Министерства доходов и сборов ДНР».

03.10.2014 прийнято та введено в дію «Временное Положение о налоговой системе Донецкой народной республики», у 2015 році - «Закон «О налоговой системе», якими визначено так звану податкову систему «ДНР», введено реєстрацію підприємств та підприємців у так званих «податкових органах «ДНР», порядок сплати ними податків та інших обов`язкових платежів.

Також, 07.10.2014 «Министерством финансов ДНР» створено так званий «Центральний Республиканский Банк ДНР», який відповідно до «Положення о Центральном Республиканском Банке «ДНР» виконує функції розрахунково-касового центра «ДНР» та здійснює діяльність з надання банківських, фінансових та інших послуг, визначених Положенням.

Встановлено, що у період з квітня 2014 року з метою виконання завдань терористичних організацій «ДНР»/«ЛНР» до їх складу почали залучатися як громадяни України, так і громадяни рф, а також юридичні особи, основною метою діяльності яких є фінансове та матеріальне сприяння діяльності так званих «ДНР»/«ЛНР».

Прокурор зазначає, що одним із вказаних вище підприємств є Приватне підприємство «ПОМОЩЬ» (код ЄДРПОУ 37380773), яке з 22.11.2010 зареєстроване та діє на території України за адресою: Україна, 83001, м. Донецьк, вул. 50 річчя СССР, буд. 150 та основними видами діяльності якого із зазначенням найменування виду діяльності є: оренда та управління власною та орендованою нерухомістю, ремонт комп`ютерів та периферійного обладнання, неспеціалізована оптова торгівля, консультаційні послуги в сфері комп`ютерних технологій, інші види діяльності в сфері інформаційних технологій та комп`ютерних систем.

Після окупації частини Донецької області назву вказаного підприємства та адресу змінено на «Частное предприятие «ПОМОЩЬ» адреса: ДНР, 83001, г. Донецк, Ворошиловский район, улица 50-летия СССР, дом 150 та 30.10.2014 взято на облік в так званій «Республиканской налоговой инспекцией в Ворошиловськом районе г. Донецка Министерства доходов и сборов ДНР».

Вказаним так званим суб`єктом господарювання, який протиправно здійснює господарську діяльність на тимчасово окупованій території Донецької області, фактично керує громадянин України ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який є його власником та вступивши у злочинну змову з невстановленими досудовим розслідуванням особами Державної податкової служби України, Державної прикордонної служби, діючи з чітким розподілом ролей, налагодив контрабанду ювелірних виробів та золота з непідконтрольних територій України, а також фінансування тероризму шляхом організації діяльності мережі ломбардів та ювелірних магазинів на непідконтрольній території і подальшого збуту через розповсюджену мережу ломбардів на підконтрольній території України.

Крім того, «Частное предприятие «ПОМОЩЬ», одноосібним власником якого є і на даний час ОСОБА_4 виступає орендодавцем та передає в оренду об`єкти нерухомості, які розміщені на непідконтрольній території, тим самим сприяє діяльності т.зв. терористичній організації «ДНР».

Також під час розслідування встановлено, що «ЧП «ПОМОЩЬ» в особі ОСОБА_4 є засновником «ООО «Стандарт», протоколом №57 загальних зборів учасників від 21.07.2015, «ООО «Стандарт» перейменовано на «ООО «Ломбард Стандарт».

Також, використовуючи осіб, здебільшого жінок старше 50 років ОСОБА_4 організував схему з перевезення ювелірних виробів в тому числі і золота на підконтрольну Україні територію, де збував через власну мережу ломбардів «Ваш ломбард», що стало можливим через співучасть зі службовими особами Державної податкової служби України та Державної прикордонної служби. Співвласником вказаного підприємства також є дружина ОСОБА_4 - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Крім того, встановлено, що ОСОБА_4 є власником ПП «ЕРА-ДОН», ПП «ІТ КОНСАЛТІНГ», ТОВ «РІАНОН», ПП «ДЄЛО», ПП «ГАРАНТ-ЛЕКС» та співвласником ТОВ «АЛМАЗ-ХХІ».

Прокурор зазначає, що ОСОБА_5 являється власником ПП «ДОВЄРІЄ», ПП «АЛЬТЄРНАТІВА», ПП «ДОНКАМ», співвласником ТОВ «АЛМАЗ-ХХІ», ПП «ВЕКТОР-13» та директором ПП «ІТ КОНСАЛТІНГ».

Також встановлено, що ОСОБА_4 з метою маскування своєї злочинної діяльності має в користуванні індивідуальний сейф № НОМЕР_1 в АТ «АСВІО Банк» (МФО 353489), відповідно додаткової угоди №11 до договору №202/1 про користування індивідуальним сейфом від 25.12.2014, де може зберігати речі та документи, що мають значення доказове значення для слідства.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення у слідства виникла необхідність в проведенні обшуку в індивідуальному сейфі № НОМЕР_1 , відкритому на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_2 в АТ «АСВІО Банк» (МФО 353489) за адресою: м. Київ, вул. Січових Стрільців, буд. 23а.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, нежитлова будівля за адресою: м. Київ, вул. Січових Стрільців, буд. 23а на праві приватної власності належить АТ «ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «АНЕСТ ПРОПЕРТІЗ» (ЄДРПОУ 41183808).

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Обшук, у відповідності зі ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки прокурором доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також, можуть знаходитися у вказаному в клопотанні приміщенні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому Першого слідчого відділу Територіального управління Державного бюро розслідування, розташованого у місті Києві ОСОБА_6 , слідчим групи слідчих, прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42022100000000412 на проведення обшуку в індивідуальному сейфі № НОМЕР_1 , відкритому на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_2 в АТ «АСВІО Банк» (МФО 353489) за адресою: м. Київ, вул. Січових Стрільців, буд. 23а, що на праві приватної власності належить АТ «ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД «АНЕСТ ПРОПЕРТІЗ» (ЄДРПОУ 41183808), з метою відшукання та вилучення:

- фінансово-господарських та реєстраційних документів «ЧП «Помощь» (код ЄДРПОУ 37380773), «ООО «Ломбард стандарт», «ЧП «АЛМАЗ», ПП «ЕРА-ДОН» (код ЄДРПОУ 37842538), ПП «ІТ КОНСАЛТІНГ» (код ЄДРПОУ 39008342), ТОВ «РІАНОН» (код ЄДРПОУ 37213684), ПП «ДЄЛО» (код ЄДРПОУ 36935076), ПП «ГАРАНТ-ЛЕКС» (код ЄДРПОУ 38540468), ТОВ «АЛМАЗ-ХХІ» (код ЄДРПОУ 31298322), ПП «ДОВЄРІЄ» (код ЄДРПОУ 36982849), ПП «АЛЬТЄРНАТІВА» (код ЄДРПОУ 37671220), ПП «ДОНКАМ» (код ЄДРПОУ 37842517), «ООО «Ломбард стандарт», зокрема договорів оренди, договорів про надання послуг, додатків до договорів, додаткових угод, специфікацій, актів приймання - передачі наданих послуг, актів приймання - передачі майна, довіреностей, квитанцій, протоколів загальних зборів, статутів, грошових коштів, ювелірних виробів, золота, мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, блокнотів, чорнових записів, печаток юридичних осіб зареєстрованих в ДНР.

Визначити строк дії ухвали один місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.12.2022
Оприлюднено04.01.2024
Номер документу108228605
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 42022100000000412

Судовий реєстр по справі —757/37328/22-к

Ухвала від 22.12.2022

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 22.12.2022

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні