Ухвала
від 30.08.2022 по справі 932/5758/21
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

30.08.22

Провадження 1кп-932/248/22

Справа 932/5758/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 серпня 2022 року Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська

у складі:

Головуючого-судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

захисника адвоката ОСОБА_4

представника потерпілого адвоката ОСОБА_5

за участю:

обвинуваченої ОСОБА_6

розглянувши у підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за № 42020040000000875, відносно:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Синельниково Дніпропетровської області, громадянки України, яка зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

обвинуваченої у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 364-1, ч.1 ст. 366 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

До Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська надійшов обвинувальний акт з додатками у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_6 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 364-1, ч.1 ст. 366 КК України.

27 липня 2021 року по кримінальному провадженню винесена ухвала про призначення підготовчого судового засідання.

У підготовчому судовому засіданні представник потерпілого адвокат ОСОБА_5 заявив клопотання про закриття кримінального провадження у відношенні ОСОБА_6 за ч.2 ст. 364-1 КК України у зв`язку з відмовою потерпілого - Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області від обвинувачення, оскільки Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області матеріальних претензій до обвинуваченої не має. Наслідки закриття кримінального провадження йому роз`яснені та зрозумілі.

Обвинувачена ОСОБА_6 та її захисник адвокат ОСОБА_4 не заперечували проти закриття відносно ОСОБА_6 кримінального провадження, у зв`язку з відмовою потерпілого від обвинувачення.

Прокурор заперечував проти клопотання представника потерпілого адвоката ОСОБА_5 про закриття кримінального провадження у зв`язку з відмовою потерпілого від обвинувачення, оскільки кримінальне провадження відносно ОСОБА_6 було розпочате на підставі матеріалів правоохоронних органів і діями ОСОБА_6 шкода спричинена державі.

Вислухавши думку учасників процесу, вивчивши матеріали кримінального провадження, надані стороною обвинувачення, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника потерпілого Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області адвоката ОСОБА_5 та закрити кримінальне провадження відносно ОСОБА_6 за ч.2 ст. 364-1 КК України у зв`язку з відмовою потерпілого Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області від обвинувачення з наступних підстав.

ОСОБА_6 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364-1 КК України при наступних обставинах.

Рішенням загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Бюро Оцінки» (ідентифікаційний код юридичної особи 36297386) від 29.01.2018 року № 16 та наказом від 31.01.2018 року № 66 ОСОБА_6 призначено на посаду виконавчого директора Товариства з 31.01.2018 року

Виконуючи свої службові обов`язки, ОСОБА_6 у своїй службовій діяльності повинна дотримуватися Конституції України, вимог чинного кримінального, цивільного, адміністративного, господарського, податкового та іншого законодавства України, законів України, розпоряджень Кабінету Міністрів України, інших нормативних актів та Статуту ТОВ «Бюро Оцінки».

ТОВ «Бюро Оцінки» зареєстровано 20.01.2009 року за адресою: Україна, 49051, Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Журналістів, буд. 7, прим. 515.

21.01.2009 року ТОВ «Бюро Оцінки» взято на облік ГУ ДПС у Дніпропетровській області, Лівобережна ДПІ (Індустріальний район м. Дніпра), як платник податку, платник Єдиного внеску.

Видами господарської діяльності юридичної особи - ТОВ «Бюро Оцінки» є: 71.12 Діяльність у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах (основний); 66.21 Оцінювання ризиків та завданої шкоди; 68.31 Агентства нерухомості; 69.10 Діяльність у сфері права; 70.22 Консультування з питань комерційної діяльності й керування; 74.90 Інша професійна, наукова та технічна діяльність, н.в.і.у.

ТОВ «Бюро Оцінки» має самостійний баланс, поточні та інші рахунки у банківських установах, відокремлене майно, майнові та власні немайнові права, печатки і штампи зі своїм найменуванням, бланки, інші реквізити, необхідні для проведення його діяльності, може від свого імені укладати договори та інші угоди, набувати обов`язків, бути позивачем та відповідачем у суді, господарському та третейському судах, набуло прав юридичної особи з моменту його державної реєстрації місцевими органами державної влади, тобто у розумінні ст. 84 Цивільного Кодексу України є господарським товариством, яке безперервно здійснює підприємницьку діяльність з метою одержання прибутку.

Відповідно до п. 7.1 Статуту ТОВ «Бюро Оцінки» Вищим органом Товариства є загальні збори Учасників.

Відповідно до п. 7.3 Статуту ТОВ «Бюро Оцінки» до компетенції загальних зборів Учасників Товариства належить: г) обрання та відкликання членів виконавчого органу та ревізійної комісії.

Відповідно до п. 7.4 Статуту ТОВ «Бюро Оцінки» Рішення загальних зборів оформлюється протоколом.

Відповідно до п. 8.1 Статуту ТОВ «Бюро Оцінки» загальні збори Учасників Товариства своїм рішенням створюють виконавчий орган - Дирекцію. Дирекція складається з двох членів: Генерального директора та Виконавчого директора.

Дирекція вирішує усі питання діяльності Товариства, за винятком віднесених до компетенції загальних зборів ОСОБА_7 не вправі приймати рішення, обов`язкові для Учасників Товариства.

Відповідно до п. 8.2 Статуту ТОВ «Бюро Оцінки» загальні збори Учасників можуть прийняти рішення про передачу частини повноважень, які їм належать, до компетенції Дирекції.

Відповідно до п. 8.3 Статуту ТОВ «Бюро Оцінки» Дирекція підзвітна загальним зборам Учасників Товариства та організує виконання їх рішень.

Відповідно до п. 8.4 Статуту ТОВ «Бюро Оцінки» Генеральний директор та Виконавчий директор діють без довіреності від імені Товариства в межах, встановлених діючим законодавством та Статутом Товариства.

Відповідно до п. 8.7 Статуту ТОВ «Бюро Оцінки» виконавчий директор Товариства з урахуванням обмежень встановлених законодавством та Статутом Товариства має наступні повноваження: а) підписувати від імені Товариства угоди (договори) на суму, що не перевищує 500 000 грн.; б) видавати довіреності; в) підписувати всі документи, які стосуються поточної господарської діяльності Товариства (крім фінансових та бухгалтерських), у т.ч. звіти з незалежної оцінки майна, всі види землевпорядної документації, технічні паспорти на об`єкти нерухомого майна, технічні звіти, паспорти технічного стану, проектно-кошторисну документацію, накази Товариства з питань основної діяльності (крім наказів на прийняття та звільнення працівників Товариства), положення, інструкції, порядки та ін.; г) підписувати всі документи тендерних і конкурсних пропозицій та комерційних торгів; д) представляти Товариство в органах державної влади, місцевого самоврядування, в судах загальної юрисдикції, інших організаціях, у відносинах з підприємствами всіх форм власності та громадянами, установами, закладами, а також з державними органами країн-учасників та третіх країн з усіх питань діяльності Товариства в межах своєї компетенції; е) в межах своєї компетенції приймати рішення з інших питань, пов`язаних з поточною діяльністю Товариства.

Відповідно до п. 8.8 Статуту ТОВ «Бюро Оцінки» Генеральний директор та Виконавчий директор призначаються на посаду та звільняються з посади Рішенням загальних зборів Учасників на підставі пропозиції учасників.

Таким чином, ОСОБА_6 наділена адміністративно-господарськими функціями та у відповідності до ст. 18 КК України, примітки 1 до ст. 364 КК України являється службовою особою.

Проте, свої службові повноваження, обов`язки, становище ОСОБА_6 використала у незаконний спосіб, злочинних цілях, всупереч інтересам юридичної особи, тобто тим цілям і завдання, заради вирішення яких створено ТОВ «Бюро Оцінки», - при скоєнні кримінального правопорушення у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов`язаної з наданням публічних послуг.

15.03.2019 року на офіційному сайті ДП «ПРОЗОРРО» https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-03-15-000781-с?lоt id=59bb9ad74d6948 328df1 401f9cced042#lots Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області_ (ідентифікаційний код юридичної особи 25843931) оприлюднено оголошення про закупівлю послуги «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення) (2 лоти)»:

- лот No 1: предмет закупівлі: а/д М-04 Знам`янка - Луганськ - Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк) км 167+036 - км 196+815, км 217+692, км 221+394 - км 225+058, а/д Н-08 Під`їзд до аеропорту «Дніпро» км 0+000 - км 1+400, очікувана вартість: 1 600 000,00 грн. (з урахуванням ПДВ);

- лот No 2: предмет закупівлі: а/д М-04 Знам`янка - Луганськ - Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк) км 225+058 -- км 226+165, а/д Н-08 Під`їзд до аеропорту «Дніпро» км 1+400 - км 4+300 (завершення послуг), очікувана вартість: 199 000,00 грн. (з урахуванням ПДВ).

У свою чергу ОСОБА_6 , являючись службовою особою юридичної особи приватного права, яка наділена певними повноваженнями, використовуючи їх всупереч інтересам юридичної особи приватного права, тобто тим цілям і завданням, заради вирішення яких створено ТОВ «Бюро Оцінки», основним джерелом прибутку якого є здійснення підприємницької діяльності у сфері інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах, а штатні працівники якого мають відповідний фах, кваліфікацію (кваліфікаційний сертифікат інженера землевпорядника), рівень знань, професійні якості, досвід виконання аналогічного виду робіт, маючи умисел, направлений на умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для себе використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, та реалізуючи його, у проміжок часу з 15.03.2019 року по 01.04.2019 року включно, діючи від імені ТОВ «Бюро Оцінки», включила Товариство до участі у тендерній процедурі по закупівлі вищевказаних послуг, подала тендерні пропозиції (документи відповідно до переліку тендерної документації).

При цьому, ОСОБА_6 , достовірно знаючи про те, що 13.05.2013 року Державні будівельні норми Д.1.1-7-2000 втратили чинність та для визначення вартості проектних робіт необхідно застосовувати Державні стандарти України Б Д.1.1-7:2013, цілком ігноруючи цей факт, у кошторисах проведення комплексу землевпорядних робіт з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення, які засвідчила власним підписом та відбитком печатки ТОВ «Бюро Оцінки» та які були включені до переліку тендерної документації, як обов`язкові, зазначила вартість таких (технічних, вишукувальних робіт з урахуванням застосування ДБН Д.1.1-7-2000.

12.04.2019 року на офіційному сайті ДП «ПРОЗОРРО» https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-03-15-000781-с?lоt id=59bb9ad74d6948 328df1401 f9cced042#lots Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області оприлюднено інформацію про переможця закупівлі послуги «71340000 3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення) (2 лоти)», яким за критерієм вибору переможця «Ціна» стало ТОВ «Бюро Оцінки».

Продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел, діючи умисно, свідомо, цілеспрямовано, з корисливих мотивів, у незаконний спосіб, 25.04.2019 року у невстановлений органами досудового розслідування час, знаходячись у адміністративній будівлі Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області, за адресою: м. Дніпро, вул. Воскресенська, 24, діючи від імені ТОВ «Бюро Оцінки (сторона Виконавець)», із неприбутковою організацією - Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області, в особі в.о. начальника ОСОБА_8 (сторона Замовник), ОСОБА_6 уклала:

- договір № 3-01-19 «На закупівлю послуг «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення) (2 лоти). Лот № 1 a/д М-04 Знам`янка-Луганськ-Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк) км 167+036 - км 196+815, км 217+692, км 221+394 - км 225+058, а/д Н-08 Під`їзд до аеропорту «Дніпро» км 0+000 - км 1+400», який зі всіма невід`ємними додатками до нього засвідчила власним підписом та відбитком печатки Товариства.

Відповідно до п. 1.1 Договору: «Виконавець зобов`язується надати у 2019 році Замовникові послуги, зазначені в п. 1.2 цього Договору, а Замовник - прийняти і оплатити зазначені послуги по мірі надходження коштів на рахунок замовника».

Відповідно до п. 1.2 Договору: «Найменування предмету закупівлі: «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення) (2 лоти). Лот № 1 a/д М-04 Знам`янка - Луганськ - Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк) км 167+036 - км 196+815, км 217+692, км 221+394 - км 225- 058, а/д Н-08 Під`їзд до аеропорту «Дніпро» км 0+000 - км 1+400». Кількість - 1 послуга».

Відповідно до п. 2.1 Договору: «Виконавець повинен здати замовнику послуги, якість та обсяг яких відповідає умовам, зазначеним в технічному завданні, що являється невід`ємною частиною Договору (Додаток 1 )»».

Відповідно до п. 3.1: Договору: «Ціна Договору становить 1 086 208,15 грн. без ПДВ».

Відповідно до п. 3.2 Договору: «Ціна договору може бути зменшена в залежності від реального фінансування видатків Замовника. Зазначені зміни оформлюються додатковою угодою до Договору».

Відповідно до п. 4.1 Договору: «Платіжні зобов`язання за договором здійснюються при наявності відповідного бюджетного фінансування».

Відповідно до п. 4.2 Договору: «Оплата по договору здійснюється після передачі виконаних послуг Замовнику та підписання Сторонами Акту приймання-передачі відповідно до наданих послуг по мірі надходження коштів на рахунок Замовника».

Відповідно до п. 5.1 Договору: «Строк надання послуг за цим Договором - з моменту підписання цього Договору до 31 грудня 2019 року у відповідності до календарного плану (Додаток № 2)».

Відповідно до п. 5.2 Договору: «Після завершення послуг Виконавець передає Замовнику повний комплект технічної документації із землеустрою на паперових носіях по кожному об`єкту».

Відповідно до п. 5.4 Договору: «При відсутності зауважень та реєстрації Замовником зазначеної документації сторонами підписується Акт приймання передачі наданих послуг та здійснюється виплата по договору по мірі надходження коштів на рахунок замовника».

Відповідно до п. 10.1 Договору: «Договір набирає чинності з моменту його підписання і діє до 31.12.2019, а в частині розрахунків - до повного виконання взятих Замовником зобов`язань».

Відповідно до розділу XII Договору: «Невід`ємною частиною цього Договору є: Додаток № 1 - Технічне завдання, Додаток № 2 - Календарний план, Додаток № 3 - Кошторис»

В результаті призначеної судової економічної експертизи безпідставне перерахування грошових коштів документально підтверджується: за договором № 3-01-19 від 25.04.2019 у сумі 1 012 489,79 грн. без ПДВ, за договором № ЗМ-05-01 від 11.06.2020 у сумі 2 161 254,34 грн., у т.ч. ПДВ - 360 209,06 грн, за договором № ЗМ-05-02 від 11.06.2020 у сумі 1874 471,41 грн., у т.ч. ПДВ - 312 411,90 грн., за договором № ЗМ-05-03 від 11.06.2020 у сумі 1 496 060,00 грн., у т.ч. ПДВ - 249 343,33 грн.

Внаслідок чого державі, в особі Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області, спричинено тяжкі наслідки у вигляді майнової шкоди на загальну суму 6 544 275,54 грн.

Достовірно знаючи, що вартість робіт за договором № 3-01-19 від 25.04.2019 безпідставно, штучно завищена, роботи виконано не в повному обсязі, виконавчий директор ТОВ «Бюро Оцінки» ОСОБА_6 у проміжок часу з 20.12.2019 року по 23.12.2019 року включно, більш точний час органами досудового розслідування не встановлено, склала, засвідчила власним підписом на направила на адресу Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області акт № 1 від 20.12.2019 року за виконані за вказаним договором у повному обсязі роботи з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення а/д М 04 Знам`янка -Луганськ- Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк) км 167+036 - км 196+815, км 217+692, км 221+394- км 225+058, а/д Н-08 під`їзд до аеропорту «Дніпро» км 0+000 - км 1+400, тобто завідомо неправдивий офіційний документ.

23.12.2019 на підставі акту № 1 від 20.12.2019 з розрахункового рахунку № 35246109017701, відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ «КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № 3-01-19 від 25.04.2019 перераховано грошові кошти, у сумі 1 012 489,79 грн.

- Договір № 3-02-19 «На закупівлю послуг «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення) (2 лоти). Лот № 2 а/д М-04 Знам`янка-Луганськ-Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк) км 225+058 - км 226+165, а/д Н-08 Під`їзд до аеропорту «Дніпро» км 1+400 - км 4+300 (завершення послуг)», який зі всіма невід`ємними додатками до нього засвідчила власним підписом та відбитком печатки Товариства.

Відповідно до п. 1.1 Договору: «Виконавець зобов`язується надати у 2019 році Замовникові послуги, зазначені в п. 1.2 цього Договору, а Замовник - прийняти і оплатити зазначені послуги по мірі надходження коштів на рахунок замовника».

Відповідно до п. 1.2 Договору: «На закупівлю послуг «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення) (2 лоти). Лот № 2 а/д М-04 Знам`янка - Луганськ - Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк) км 225+058 - км 226+165, а/д Н-08 Під`їзд до аеропорту «Дніпро» км 1+400 - км 4+300 (завершення послуг)». Кількість - 1 послуга».

Відповідно до п. 2.1 Договору: «Виконавець повинен здати замовнику послуги, якість та обсяг яких відповідає умовам, зазначеним в технічному завданні, що являється невід`ємною частиною Договору (Додаток 1 )».

Відповідно до п. 3.1 Договору: «Ціна договору становить 145820,98 грн. (сто сорок п`ять тисяч вісімсот двадцять гривень 98 копійок) без ПДВ».

Відповідно до п. 3.2 Договору: «Ціна договору може бути зменшена в залежності від реального фінансування видатків Замовника. Зазначені зміни оформлюються додатковою угодою до Договору».

Відповідно до п. 4.1 Договору: «Платіжні зобов`язання за договором здійснюються при наявності відповідного бюджетного фінансування».

Відповідно до п. 4.2 Договору: «Оплата по договору здійснюється після передачі виконаних послуг Замовнику та підписання Сторонами Акту приймання-передачі відповідно до наданих послуг по мірі надходження коштів на рахунок Замовника».

Відповідно до п. 5.1 Договору: «Строк надання послуг за цим Договором - З моменту підписання цього Договору до 31 грудня 2019 року у відповідності до календарного плану (Додаток № 2)».

Відповідно до п. 5.2 Договору: «Після завершення послуг Виконавець передає Замовнику повний комплект технічної документації із землеустрою на паперових носіях по кожному об`єкту».

Відповідно до п. 5.4 Договору: «При відсутності зауважень та реєстрації Замовником зазначеної документації сторонами підписується Акт приймання передачі наданих послуг та здійснюється виплата по договору по мірі надходження коштів на рахунок замовника».

Відповідно до п. 10.1 Договору: «Договір набирає чинності з моменту його підписання і діє до 31.12.2019, а в частині розрахунків - до повного виконання взятих Замовником зобов`язань».

Відповідно до розділу XII Договору: «Невід`ємною частиною цього Договору є: Додаток № 1 - Технічне завдання, Додаток № 2 - Календарний план, Додаток № 3 - Кошторис».

03 квітня 2020 року на офіційному сайті ДП «ПРОЗОРРО» https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-04-03-001753-а Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області (ідентифікаційний код юридичної особи 25843931) оприлюднено оголошення про закупівлю послуги «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільного дорогою загального користування державного значення М-04 Знам`янка- Луганськ-Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк) км 226+260 - км 256+832), предмет якої послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільною дорогою загального користування державного значення М 04 Знам`янка - Луганськ - Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк) км 226+260 - км 256+832, очікувана вартість: 2409 812,00 грн. (з урахуванням ПДВ).

Продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел, направлений на умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для себе використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, ОСОБА_6 , являючись службовою особою юридичної особи приватного права, яка наділена певними повноваженнями, використовуючи їх всупереч інтересам юридичної особи приватного права, тобто тим цілям і завданням, заради вирішення яких створено ТОВ «Бюро Оцінки», у проміжок часу з 18.04.2020 року по 27.05.2020 року включно, діючи від імені ТОВ «Бюро Оцінки», включила Товариство до участі у тендерній процедурі по закупівлі вищевказаних послуг, подала тендерні пропозиції (документи відповідно до переліку тендерної документації).

При цьому, у кошторисах проведення комплексу землевпорядних робіт з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення, які засвідчила власним підписом та відбитком печатки ТОВ «Бюро Оцінки» та які були включені до переліку тендерної документації, як обов`язкові, ОСОБА_6 знову-таки зазначила вартість таких (технічних, вишукувальних) робіт з урахуванням застосування ДБН Д.1.1-7-2000, які втратили чинність.

25.05.2020 року на офіційному сайті ДП «ПРОЗОРРО» https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-04-03-001753-а Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області оприлюднено інформацію про переможця закупівлі послуги «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільною дорогою загального користування державного значення М-04 Знам`янка- Луганськ -Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк) км 226+260-км 256+832), яким за критерієм вибору переможця «Ціна» стало ТОВ «Бюро Оцінки».

Продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел, діючи умисно, свідомо, цілеспрямовано, з корисливих мотивів, з метою одержання неправомірної вигоди для себе, у незаконний спосіб, 11.06.2020 року у невстановлений органами досудового розслідування час, знаходячись у адміністративній будівлі Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області, за адресою: м. Дніпро, вул. Воскресенська, 24, діючи від імені ТОВ «Бюро Оцінки (сторона Виконавець)», із неприбутковою організацією - Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області, в особі начальника ОСОБА_9 (сторона Замовник), ОСОБА_6 уклала договір № ЗМ-05-01 «На закупівлю послуг «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільною дорогою загального користування державного значення М-04 Знам`янка -Луганськ -Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк) км 226+260- км 256+832)», який зі всіма невід`ємними додатками до нього засвідчила власним підписом та відбитком печатки Товариства.

Відповідно до п. 1.1 Договору: «Виконавець зобов`язується надати Замовнику послуги, зазначені в п. 1.2 цього Договору, а Замовник - прийняти і оплатити зазначені послуги по мірі надходження коштів на рахунок замовника».

Відповідно до п. 1.2 Договору: «Найменування предмету закупівлі: «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільною дорогою загального користування державного значення М-04 Знам`янка - Луганськ - Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк) км 226+260 - KM 256+832)». Кількість - 1 послуга».

Відповідно до п. 2.1 Договору: «Виконавець повинен здати замовнику послуги, якість та обсяг яких відповідає умовам, зазначеним в технічному завданні, що являється невід`ємною частиною Договору (Додаток 1 )».

Відповідно до п. 3.1: Договору: «Ціна договору становить 2 161 254, 34 грн. в т.ч. ПДВ - 360 209, 06 гривень».

Відповідно до п. 3.2 Договору: «Ціна договору може бути зменшена в залежності від реального фінансування видатків Замовника. Зазначені зміни оформлюються додатковою угодою до Договору».

Відповідно до п. 4.1 Договору: «Платіжні зобов`язання за договором здійснюються при наявності відповідного бюджетного фінансування».

Відповідно до п. 4.2 Договору: «Оплата по договору здійснюється після передачі виконаних послуг Замовнику та підписання Сторонами Акту приймання-передачі відповідно до наданих послуг по мірі надходження коштів на рахунок Замовника».

Відповідно до п. 5.1 Договору: «Строк надання послуг за цим Договором- з моменту підписання цього Договору до 31 грудня 2020 року у відповідності до календарного плану (Додаток № 2)».

Відповідно до п. 5.2 Договору: «Після завершення послуг Виконавець передає Замовнику повний комплект технічної документації із землеустрою на паперових носіях по кожному об`єкту».

Відповідно до п. 5.4 Договору: «При відсутності зауважень та реєстрації Замовником зазначеної документації сторонами підписується Акт приймання передачі наданих послуг та здійснюється виплата по договору по мірі надходження коштів на рахунок замовника».

Відповідно до п. 10.1 Договору: «Договір набирає чинності з моменту його підписання і діє до 31.12.2020, а в частині розрахунків - до повного виконання взятих Замовником зобов`язань».

Відповідно до розділу XII Договору: «Невід`ємною частиною цього Договору є: Додаток № 1 - Технічне завдання, Додаток № 2 - Календарний план, Додаток № 3 - Кошторис».

Достовірно знаючи, що вартість робіт за договором № ЗМ-05-01 від 11.06.2020 безпідставно, штучно завищена, роботи виконано не в повному обсязі, виконавчий директор ТОВ «Бюро Оцінки» ОСОБА_6 у проміжок часу з 25.08.2020 по 30.12.2020 включно, більш точний час органами досудового розслідування не встановлено, склала, засвідчила власним підписом на направила на адресу Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області акт № 1 від 25.08.2020, акт № 2 від 09.09.2021, акт № 3 від 12.102020, акт № 4 від 30.10.2020, акт № 5 від 30.11.2020, акт № 6 від 22.12.2020, акт № 7 від 24.12.2021, № 8 від 29.12.2020 за виконані за вказаним договором у повному обсязі роботи з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення а/д М 04 Знам`янка - Луганськ - Ізварине (на м. Волгоград через мм. Дніпро, Донецьк) км 225+058 - км 226+165, а/д Н-08 під`їзд до аеропорту «Дніпро» км 1+400 - км 4+300, тобто завідомо неправдиві офіційні документи.

09.09.2020 року на підставі акту № 1 від 25.08.2020 з розрахункового рахунку № 35246109017701, відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ «КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № ЗМ-05-01 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 713273,03 грн.

22.09.2020 року на підставі акту № 2 від 09.09.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ «КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № ЗМ-05-01 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 95103,07 грн.

16.10.2020 року на підставі акту № 3 від 12.10.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ «КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № 3M-05-01 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 863202,91 грн.

02.11.2020 року на підставі акту № 4 від 30.10.2020 з розрахункового рахунку N НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок No НОМЕР_3 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ «КБ «Приватбанк», на виконання умов договору No ЗМ-05-01 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 142654,61 грн.

02.12.2020 року на підставі акту N 5 від 30.11.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок No НОМЕР_3 . відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ КБ «Приватбанк», на виконання умов договору No 3M-05-01 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 215800,72 грн

29.12.2020 року на підставі акту № 6 від 22.12.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ «КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № 3M-05-01 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 43740,00 грн.

29.12.2020 року на підставі акту № 7 від 24.12.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ «КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № ЗМ-05-01 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 29160,00 грн.

30.12.2020 року на підставі акту № 8 від 29.12.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ «КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № ЗМ-05-01 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 58320,00 грн.

03 квітня 2020 року на офіційному сайті ДП «ПРОЗОРРО» https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-04-03-001757-а Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області (ідентифікаційний код юридичної особи 25843931) оприлюднено оголошення про закупівлю послуги «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення М-18 Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта км 155+885 - км 166+040, км 175+979 - км 190+293, М-29 Харків - Красноград - Перещепине - M-18/ км 157+758 - км 171+050)», предмет якої є послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення М-18 Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта км 155+885 - км 166+040, км 175+979 - км 190+293, М-29 Харків - Красноград - Перещепине - M-18/ км 157+758 - км 171 +050, очікувана вартість: 2745 048,50 грн. (з урахуванням ПДВ).

Продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел, направлений на умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для себе використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, ОСОБА_6 , являючись службовою особою юридичної особи приватного права, яка наділена певними повноваженнями, використовуючи їх всупереч інтересам юридичної особи приватного права, тобто тим цілям і завданням, заради вирішення яких створено ТОВ «Бюро Оцінки», у проміжок часу з 21.04.2020 по 27.05.2020 включно, діючи від імені ТОВ «Бюро Оцінки», включила Товариство до участі у тендерній процедурі по закупівлі вищевказаних послуг, подала тендерні пропозиції (документи відповідно до переліку тендерної документації).

При цьому, у кошторисах проведення комплексу землевпорядних робіт з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення, які засвідчила власним підписом та відбитком печатки ТОВ «Бюро Оцінки» та які були включені до переліку тендерної документації, як обов`язкові, ОСОБА_6 знову-таки зазначила вартість таких (технічних, вишукувальних) робіт з урахуванням застосування ДБН Д.1.1-7-2000, які втратили чинність.

26.05.2020 року на офіційному сайті ДП «ПРОЗОРРО» https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-04-03-001753-а Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області оприлюднено інформацію про переможця закупівлі послуги «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення М-10 Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта км 155+885 - км 166+040, км 175+979 - км 190+293, М-29 Харків - Красноград - Перещепине - /М-18/ км 157+758 - км 1714-050), яким за критерієм вибору переможця «Ціна» стало ТОВ «Бюро Оцінки».

Продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел, діючи умисно, свідомо, з корисливих мотивів, з метою одержання неправомірної вигоди для себе, у незаконний спосіб, 11.06.2020 у невстановлений органами досудового розслідування час, знаходячись у адміністративній будівлі Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області, за адресою: м. Дніпро, вул. Воскресенська, 24, діючи від імені ТОВ «Бюро Оцінки (сторона Виконавець)», із неприбутковою організацією Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області, в особі начальника ОСОБА_9 (сторона Замовник), ОСОБА_6 уклала договір № 3M-05-02 «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення М-18 Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта км 155+885 - км 166+040, км 175+979 - км 190+293, М-29 Харків - Красноград - Перещепине - M-18/ км 157+758 - км 171+050)», який зі всіма невід`ємними додатками до нього засвідчила власним підписом та відбитком печатки Товариства.

Відповідно до п. 1.1 Договору: «Виконавець зобов`язується надати Замовнику послуги, зазначені в п. 1.2 цього Договору, а Замовник - прийняти і оплатити зазначені послуги по мірі надходження коштів на рахунок замовника».

Відповідно до п. 1.2 Договору: «Найменування предмету закупівлі: «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення М-18 Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта км 155+885 - км 166+040, км 175+979 - км 190+293, М-29 Харків - Красноград - Перещепине - M-18/ км 157+758 - км 171 +050)». Кількість - 1 послуга».

Відповідно до п. 2.1 Договору: «Виконавець повинен здати замовнику послуги, якість та обсяг яких відповідає умовам, зазначеним в технічному завданні, що являється невід`ємною частиною Договору (Додаток 1)».

Відповідно до п. 3.1: Договору: «Ціна договору становить 1 903 631, 41 грн. (один мільйон дев`ятсот три тисячі шістсот тридцять одна гривня 41 копійка) в т.ч. ПДВ - 317 271, 90 гривень».

Відповідно до п. 3.2 Договору: «Ціна договору може бути зменшена в залежності від реального фінансування видатків Замовника. Зазначені зміни оформлюються додатковою угодою до Договору».

Відповідно до п. 4.1 Договору: «Платіжні зобов`язання за договором здійснюються при наявності відповідного бюджетного фінансування».

Відповідно до п. 4.2 Договору: «Оплата по договору здійснюється після передачі виконаних послуг Замовнику та підписання Сторонами Акту приймання-передачі відповідно до наданих послуг по мірі надходження коштів на рахунок Замовника».

Відповідно до п. 5.1 Договору: «Строк надання послуг за цим Договором - з моменту підписання цього Договору до 31 грудня 2020 року у відповідності до календарного плану (Додаток № 2)».

Відповідно до п. 5.2 Договору: «Після завершення послуг Виконавець передає Замовнику повний комплект технічної документації із землеустрою на паперових носіях по кожному об`єкту».

Відповідно до п. 5.4 Договору: «При відсутності зауважень та реєстрації Замовником зазначеної документації сторонами підписується Акт приймання передачі наданих послуг та здійснюється виплата по договору по мірі надходження коштів на рахунок замовника».

Відповідно до п. 10.1 Договору: «Договір набирає чинності з моменту його підписання і діє до 31.12.2020, а в частині розрахунків - до повного виконання взятих Замовником зобов`язань».

Відповідно до розділу XII Договору: «Невід`ємною частиною цього Договору є: Додаток № 1 - Технічне завдання, Додаток № 2 - Календарний план, Додаток № 3 - Кошторис».

Достовірно знаючи, що вартість робіт за договором № ЗМ-05-02 від 11.06.2020 безпідставно, штучно завищена, роботи виконано не в повному обсязі, виконавчий директор ТОВ «Бюро Оцінки» ОСОБА_6 у проміжок часу з 25.08.2020 по 29.12.2020 включно, більш точний час органами досудового розслідування не встановлено, склала, засвідчила власним підписом на де направила на адресу Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області село акт № 1 від 25.08.2020, акт № 2 від 22.09.2021, акт № 3 від 12.10.2020, акт № 4 від 30.10.2020, акт № 5 від 30.11.2020, акт № 6 від 22.12.2020, за виконані за вказаним договором у повному обсязі роботи з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення М-18 Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта км 155+885 - км 166+040, км 175+979 - км 190+293, М-29 Харків - Красноград - Перещепине - M-18/ км 157+758 - км 171+050), тобто завідомо неправдиві офіційні документи.

09.09.2020 на підставі акту № 1 від 25.08.2020 з розрахункового рахунку № 35246109017701, відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 , відкритий ТОВ «Бюро Oінки» у ПАТ «КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № ЗМ-05-02 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 958454,49 грн.

22.09.2020 на підставі акту № 2 від 09.09.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № 3M-05-02 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 127793,94 грн.

16.10.2020 на підставі акту № 3 від 12.10.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № ЗМ-05-02 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 523756,87 грн.

02.11.2020 на підставі акту № 4 від 30.10.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № ЗМ-05-02 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 191 690,90 грн.

02.12.2020 на підставі акту № 5 від 30.11.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № ЗМ-05-02 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 58195,21 грн.

29.12.2020 на підставі акту № 6 від 22.12.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № ЗМ-05-02 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 14580,00 грн.

03 квітня 2020 року на офіційному сайті ДП «ПРОЗОРРО» https:/prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-04-03-001755-а Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області (ідентифікаційний код юридичної особи 25843931) оприлюднено оголошення про закупівлю послуги «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільною дорогою загального користування державного значення Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя (через м. Кременчук) - Маріуполь км 432+787 - км 453+483 )», предмет якої є послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільною дорогою загального користування державного значення Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя (через м. Кременчук) - Маріуполь км 432+787 - км 453+483, очікувана вартість: 1 942704, 20 грн. (з урахуванням ПДВ).

Продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел, направлений на умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для себе використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, ОСОБА_6 , являючись службовою особою юридичної особи приватного права, яка наділена певними повноваженнями, використовуючи їх всупереч інтересам юридичної особи приватного права, тобто тим цілям і завданням, заради вирішення яких створено ТОВ «Бюро Оцінки», у проміжок часу з 22.04.2020 по 27.05.2020 включно, діючи від імені ТОВ «Бюро Оцінки», Включила Товариство до участі у тендерній процедурі по закупівлі вищевказаних послуг, подала тендерні пропозиції (документи відповідно до переліку тендерної документації).

При цьому, у кошторисах проведення комплексу землевпорядних робіт з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення, які посвідчила власним підписом та відбитком печатки ТОВ «Бюро Оцінки» та які були включені до переліку тендерної документації, як обов`язкові, ОСОБА_6 знову-таки зазначила вартість таких (технічних, вишукувальних) робіт з урахуванням застосування ДБН Д.1.1-7-2000, які втратили чинність.

27.05.2020 на офіційному сайті ДП «ПРОЗОРРО» https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-04-03-001755-а Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області оприлюднено інформацію про переможця закупівлі послуги «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільною дорогою загального користування державного значення Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя (через м. Кременчук) - Маріуполь км 432+787 - км 453+483)», яким за критерієм вибору переможця «Ціна» стало ТОВ «Бюро Оцінки».

Продовжуючи реалізовувати свій єдиний злочинний умисел, діючи умисно, свідомо, з корисливих мотивів, у незаконний спосіб, 11.06.2020 у невстановлений органами досудового розслідування час, знаходячись у адміністративній будівлі Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області, за адресою: м. Дніпро, вул. Воскресенська, 24, діючи від імені ТОВ «Бюро Оцінки (сторона Виконавець)», із неприбутковою організацією - Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області, в особі начальника ОСОБА_9 (сторона Замовник), ОСОБА_6 уклала договір № ЗМ-05-03 «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільною дорогою загального користування державного значення Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя (через м. Кременчук) - Маріуполь км 432-787. км 453+483), який зі всіма невід`ємними додатками до нього засвідчила власним підписом та відбитком печатки Товариства.

Відповідно до п. 11 Договору: «Виконавець зобов`язується надати Замовнику послуги, зазначені в п. 1.2 цього Договору, а Замовник - прийняти і оплатити зазначені послуги по мірі надходження коштів на рахунок замовника».

Відповідно до п. 1.2 Договору: «Найменування предмету закупівлі: «71340000-3 Комплексні інженерні послуги (Послуги з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільною дорогою загального користування державного значення Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя (через м. Кременчук) - Маріуполь км 432+787 - км 453+483 )». Кількість - 1 послуга».

Відповідно до п. 2.1 Договору: «Виконавець повинен здати замовнику послуги, якість та обсяг яких відповідає умовам, зазначеним в технічному завданні, що являється невід`ємною частиною Договору (Додаток 1)».

Відповідно до п. 3.1: Договору: «Ціна договору становить 1 515 500 грн.

Відповідно до п. 3.2 Договору: «Ціна договору може бути зменшена в залежності від реального фінансування видатків Замовника. Зазначені зміни оформлюються додатковою угодою до Договору».

Відповідно до п. 4. Договору: «Платіжні зобов`язання за договором здійснюються при наявності відповідного бюджетного фінансування».

Відповідно до п. 4.2 Договору: «Оплата по договору здійснюється після передачі виконаних послуг Замовнику та підписання Сторонами Акту приймання-передачі відповідно до наданих послуг по мірі надходження коштів на рахунок Замовника».

Відповідно до п. 5.1 Договору: «Строк надання послуг за цим Договором - З моменту підписання цього Договору до 31 грудня 2020 року у відповідності до календарного плану (Додаток № 2)».

Відповідно до п. 5.2 Договору: «Після завершення послуг Виконавець передає Замовнику повний комплект технічної документації із землеустрою на паперових носіях по кожному об`єкту».

Відповідно до п. 5.4 Договору: «При відсутності зауважень та реєстрації Замовником зазначеної документації сторонами підписується Акт приймання передачі наданих послуг та здійснюється виплата по договору по мірі надходження коштів на рахунок замовника».

Відповідно до п. 10.1 Договору: «Договір набирає чинності з моменту його підписання і діє до 31.12.2020, а в частині розрахунків - до повного виконання Взятих Замовником зобов`язань».

Відповідно до розділу XII Договору: «Невід`ємною частиною цього Договору є: Додаток № 1 - Технічне завдання, Додаток № 2 - Календарний план, Додаток № 3 - Кошторис».

Достовірно знаючи, що вартість робіт за договором № ЗМ-05-03 від 11.06.2020 безпідставно, штучно завищена, роботи виконано не в повному обсязі, виконавчий директор ТОВ «Бюро Оцінки» ОСОБА_6 у проміжок часу з 25.08.2020 по 30.12.2020 включно, більш точний час органами досудового розслідування не встановлено, склала, засвідчила власним підписом та направила на адресу Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області акт № 1 від 25.08.2020, акт № 2 від 26.08.2021, акт № 3 від 09.09.2020, акт № 4 від 18.09.2020, акт № 5 від 30.11.2020, акт № 6 від 09.12.2020, акт № 7 від 24.12.2020, акт № 8 від 29.12.2020 за виконані за вказаним Договором у повному обсязі роботи з оформлення права користування існуючими земельними ділянками під автомобільними дорогами загального користування державного значення а/л H-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя (через м. Кременчук) - Маріуполь км 432+787 - км 453+483), тобто завідомо неправдиві офіційні документи.

09.09.2020 на підставі акту № 1 від 25.08.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_4 , відкритого Службою автомобільних Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України доріг у Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки»» у ПАТ КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № ЗМ-05-03 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 614452,52 грн.

09.09.2020 на підставі акту № 2 від 26.08.2020 з розрахункового рахунку № 35246109017701, відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № ЗМ-05-03 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 600362,97 грн.

21.09.2020 на підставі акту № 3 від 09.09.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № ЗМ-05-03 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 81927,00 грн.

22.09.2020 на підставі акту № 4 від 18.09.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № ЗМ-05-03 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 122890,51 грн.

02.12.2020 на підставі акту № 5 від 30.11.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № 3M-05-03 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 66707,00 грн.

11.12.2020 на підставі акту № 6 від 09.12.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 . відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № 3M-05-03 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 9720,00 грн.

29.12.2020 на підставі акту № 7 від 24.12.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України № НОМЕР_3 Києва, на розрахунковий рахунок відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № 3M-05-03 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 6480,00 грн.

30.12.2020 на підставі акту № 8 від 29.12.2020 з розрахункового рахунку № НОМЕР_2 , відкритого Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у Державній Казначейській службі України м. Києва, на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 , відкритий ТОВ «Бюро Оцінки» у ПАТ КБ «Приватбанк», на виконання умов договору № ЗМ-05-03 від 11.06.2020 перераховано грошові кошти, у сумі 12960,00 грн. в результаті призначеної судової економічної експертизи отримано висновок від 26 квітня 2021 року № 14-21 згідно з яким: безпідставне перерахування бюджетних коштів Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області (ЄДРПОУ 25843931) на користь ТОВ «Бюро Оцінки» (код ЄДРПОУ 36297386) документально підтверджується: за договором № 3-01-19 від 25.04.2019 у сумі 1012 489,79 грн. без ПДВ, за договором № ЗМ-05-01 від 11.06.2020 у сумі 2 161 254,34 грн., у т.ч. ПДВ - 360 209,06 грн, за договором № ЗМ-05-02 від 11.06.2020 у сумі 1 874 471,41 грн., у т.ч. ПДВ - 312 411,90 грн., за договором № ЗМ-05-03 від 11.06.2020 у сумі 1 496 060,00 грн., у т.ч. ПДВ - 249 343,33 грн.

Таким чином, директор ТОВ «Бюро Оцінки» ОСОБА_6 , являючись службовою особою юридичної особи приватного права, яка наділена певними повноваженнями, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи настання негативних, суспільно-небезпечних наслідків у вигляді протиправного обернення чужого майна на користь третіх осіб, спричинення майнової шкоди власнику цього майна, позбавлення держави, в особі Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області, можливості використати грошові кошти за їх цільовим призначенням, для задоволення економічних та соціальних потреб, а також підриву авторитету, престижу та ділової репутації ТОВ «Бюро Оцінки» та бажаючи їх настання, діючи умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для себе, у проміжок часу з 15.03.2019 по 30.12.2020 включно використала свої повноваження всупереч інтересам юридичної особи приватного права - ТОВ «Бюро Оцінки», внаслідок чого державі, в особі Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області, спричинено тяжкі наслідки у вигляді майнової шкоди на загальну суму 6544275,54 грн., що підтверджується висновком експерта № 14-21 від 26.04.2021 та на час скоєння кримінального правопорушення більше, ніж у 250 раз перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Умисні дії ОСОБА_6 , які виразилися у зловживанні повноваженнями, тобто умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для себе використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, якщо воно спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, кваліфікуються за ознаками складу кримінального правопорушення, кваліфіковані за ч. 2 ст. 364-1 КК України.

Крім того, ОСОБА_6 обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України.

Відповідно до ст. 55 КПК України потерпілим у кримінальному провадженні може бути фізична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано моральної, фізичної або майнової шкоди, юридична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано майнової шкоди. Потерпілим є також особа, яка не є заявником, але якій кримінальним правопорушенням завдана шкода і у зв`язку з цим вона після початку кримінального провадження подала заяву про залучення її до провадження як потерпілого. Якщо особа не подала заяву про вчинення щодо неї кримінального правопорушення або заяву про залучення її до провадження як потерпілого, то слідчий, прокурор, суд має право визнати особу потерпілою лише за її письмовою згодою. За відсутності такої згоди особа в разі необхідності може бути залучена до кримінального провадження як свідок.

Згідно ст. 477 КПК України кримінальним провадженням у формі приватного обвинувачення є провадження, яке може бути розпочате слідчим, дізнавачем, прокурором лише на підставі заяви потерпілого щодо кримінальних правопорушень, передбачених у тому числі і ст. 364-1 КК України.

Відповідно до ст. 284 КПК України кримінальне провадження закривається у разі, якщо потерпілий відмовився від обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення. Якщо зазначена обставина виявлена під час підготовчого судового засідання і обвинувачений не заперечує проти закриття кримінального провадження суд постановляє ухвалу про закриття кримінального провадження.

Як встановлено у суді та вбачається з наданих прокурором документів, 09.12.2020 року Дніпропетровською обласною прокуратурою на підставі матеріалів правоохоронних та контролюючих державних органів були внесені відомості до ЄРДР за № 42020040000000875 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України за фактом привласнення службовими особами Служби автомобільних доріг України за попередньою змовою із посадовими особами одного з підприємств м. Дніпро коштів державного бюджету. Службу автомобільних доріг України, відповідно до вимог ст. 55 КПК України, постановою слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області від 23.06.2021 року було залучено в якості потерпілого в цьому кримінальному провадженні і представнику потерпілого ОСОБА_5 роз`яснені його процесуальні права та обов`язки як потерпілого. У подальшому під час здійснення досудового розслідування прокурором 30.06.2021 року була змінена правова кваліфікація кримінального правопорушення у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 42020040000000875, з ч.3 ст.191 КК України на ч.2 ст. 364-1 КК України і директору ТОВ «Бюро Оцінки» ОСОБА_6 було повідомлено про підозру за ч.2 ст. 364-1 КК України.

ОСОБА_6 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364-1 КК України, а саме у зловживанні повноваженнями, тобто умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для себе використання всупереч інтересам юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми службовою особою такої юридичної особи своїх повноважень, внаслідок чого була заподіяна шкода Службі автомобільних доріг України.

Виходячи з вищевикладеного, суд вважає за необхідне клопотання представника потерпілого ОСОБА_5 задовольнити і закрити кримінальне провадження відносно обвинуваченої ОСОБА_6 за ч. 2 ст. 364-1 КК України у зв`язку з відмовою потерпілого від обвинувачення.

Також до суду надійшло клопотання представника власника майна ТОВ «ФІЛ ГУД ІНКОРПОРЕЙТЕД» ОСОБА_10 про повне скасування арешту майна та повернення майна та документів власнику, в якому просила скасувати арешт накладений ухвалою слідчого судді Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 23.03.2021 року на автомобіль «Mercedes-Benz V 220D» д/н НОМЕР_5 , ключі до нього та на свідоцтво про реєстрацію зазначеного транспортного засобу № НОМЕР_6 , які належать на праві власності ТОВ «ФІЛ ГУД ІНКОРПОРЕЙТЕД» та повернути зазначене майно та документи власнику з наступних підстав. В ході проведення досудового розслідування зазначеного кримінального провадження 18.03.2021 року було проведено на підставі ухвали слідчого судді Дзержинського райсуду м.Кривого Рогу обшук автомобіля «Mercedes-Benz V 220D» д/н НОМЕР_5 , який належить на праві власності ТОВ «ФІЛ ГУД ІНКОРПОРЕЙТЕД», за результатами якого було вилучено зазначений автомобіль та ключі до нього, свідоцтво про реєстрацію зазначеного транспортного засобу № НОМЕР_6 . В подальшому постановою прокурора вищевказані речі та документи були визнані речовими доказами та ухвалою слідчого судді Дзержинського райсуду м.Кривого Рогу від 23.03.2021 було накладено арешт на вищезазначений автомобіль та ключі до нього, а також на свідоцтво про його реєстрацію. Вважає, що в накладеному арешті відпала потреба на цей час з тих підстав, що зазначені речі та документи не являються речовими доказами по зазначеному кримінальному провадженню в розумінні ст.98 КПК України, оскільки не мають жодного відношення до обставин події кримінального правопорушення, не містять жодних слідів вчинення кримінального правопорушення, або інших відомостей, що підлягають доказуванню. За час проведення досудового розслідування стороною обвинувачення не запрошено посадових осіб товариства для проведення слідчих дій щодо вказаного майна та не допитано у якості свідків, з моменту вилучення майна жодної слідчої дії стороною обвинувачення щодо вилученого та арештованого майна не проводилось. Таким чином застосування заходів забезпечення кримінального провадження у вигляді арешту до вказаного майна було не обґрунтованим. Також в подальшому застосуванні арешту відпала будь-яка потреба, оскільки автомобіль зберігається протягом 9 місяців на штрафмайданчику під відкритим небом, що унеможливлює збереження будь-яких слідів на транспортному засобі та забезпечення проведення експертиз. Подальше збереження автомобіля на штрафмайданчику та застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді його арешту спричиняє прямі збитки товариству, яке не має жодного відношення до вказаного кримінального правопорушення.

Вислухавши думку учасників процесу, вивчивши матеріали кримінального провадження, надані стороною обвинувачення, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника власника майна ТОВ «ФІЛ ГУД ІНКОРПОРЕЙТЕД» ОСОБА_10 про скасування арешту майна з наступних підстав.

Постановою прокурора Центральної окружної прокуратури м.Дніпра від 19.03.2021 року в ході досудового розслідування кримінального провадження, відомості щодо якого 09.12.2021 року внесені до ЄРДР за №42020040000000875 автомобіль «Mercedes-Benz V 220D» д/н НОМЕР_5 , ключі до нього та свідоцтво про реєстрацію зазначеного транспортного засобу № НОМЕР_6 були визнані речовими доказами та автомобіль відповідно акту від 18.03.2021 року був переданий на відповідальне збереження ТОВ «Династія-Дніпро».

Відповідно до ухвали слідчого судді Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 23.03.2021 року арешт на автомобіль «Mercedes-Benz V 220D» д/н НОМЕР_5 , номер кузова: НОМЕР_7 , ключі до нього та на свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу № НОМЕР_6 , які належать на праві власності ТОВ «ФІЛ ГУД ІНКОРПОРЕЙТЕД, був накладений з метою попередження можливості зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна або настання інших наслідків, необхідності забезпечення цивільного позову у кримінальному провадженні, забезпечення конфіскації або спеціальної конфіскації.

З врахуванням вищевикладеного, у зв`язку з відмовою потерпілого від обвинувачення за ст.364-1 ч.2 КК України, відсутності цивільного позову, у відповідності до ст. 174 КПК України, суд вважає необхідним скасувати арешт на вказане майно та документи, та повернути вказане майно власнику.

Керуючись ст. ст. 100,174, 284, 286, 314, 477 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за № 42020040000000875, за обвинуваченням ОСОБА_6 в частині скоєного кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364-1 КК України - закрити, у зв`язку з відмовою потерпілого - Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області в особі представника потерпілого ОСОБА_5 від обвинувачення.

Скасувати арешт, накладений відповідно до ухвали слідчого судді Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 23.03.2021 року на автомобіль «Mercedes-Benz V 220D» д/н НОМЕР_5 , номер кузова: НОМЕР_7 та ключі до нього, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу № НОМЕР_6 , які належать на праві власності ТОВ «ФІЛ ГУД ІНКОРПОРЕЙТЕД», повернувши вказане майно власнику ТОВ «ФІЛ ГУД ІНКОРПОРЕЙТЕД».

На ухвалу може бути подана апеляція до Дніпровського апеляційного суду, через Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська, протягом 7 діб з дня її проголошення.

Суддя Бабушкінського районного суду ОСОБА_1

м. Дніпропетровська

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення30.08.2022
Оприлюднено04.01.2023
Номер документу108239122
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов'язаної з наданням публічних послуг Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми

Судовий реєстр по справі —932/5758/21

Ухвала від 27.02.2024

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Карягіна Н. О.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Карягіна Н. О.

Ухвала від 30.08.2022

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Карягіна Н. О.

Ухвала від 30.09.2022

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Карягіна Н. О.

Ухвала від 25.08.2022

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Карягіна Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні