Ухвала
від 30.03.2010 по справі 5/18-б-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОН СЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


У Х В А Л А

"30" березня 2010 р. Спра ва № 5/18-Б-09

Господарський суд Херсонс ької області у складі судді С итюка В.Г., при секретарі Ма льцевій О.В., розглянувши спра ву

за заявою ДПІ у м.Херсо ні

до приватного підприєм ця ОСОБА_1 м.Херсона

про визнання банкрутом

за участю представників ст орін:

від кредитора - Князев а Я. Є.- держ. податков. інспек тор, дов. у справі,

від боржника - ОСОБА_3 - п редставник, дов. у справі,

ліквідатор - арбітражний ке руючий Глоба К.М.

в с т а н о в и в:

Постановою господарс ького суду від 05.05.09р. боржника в изнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру. Ухв алою суду від 07.05.09р. ліквідатор ом банкрута призначено арбіт ражного керуючого Глобу К.М .

Ухвалою суду від 19.11.09р. строк ліквідаційної процедури і по вноважень ліквідатора продо вжено, зобов'язано ліквідато ра забезпечити завершення лі квідаційної процедури банкр ута та призначено судове зас ідання для розгляду звіту лі квідатора.

За клопотанням ліквідатор а для можливості надання до с уду звіту, розгляд справи від кладався, в судовому засідан ні 19.01.10р. оголошувалася перерв а до 30.03.10р.

Ліквідатором подано до суд у звіт про виконану роботу, ре єстр вимог кредиторів та уто чнення до звіту і повідомлен о, що в ході ліквідаційної про цедури було проведено виявле ння кредиторів і майнових ак тивів банкрута та встановлен о факт погашення боржником з аборгованості кредитору у по вному розмірі, а тому боржник є вільним від боргів і може пр одовжувати підприємницьку д іяльність, просить затвердит и звіт і припинити проваджен ня у справі.

Представник боржника підт вердив факт погашення боржни ком заборгованості і відсутн ості боргу на цей час, про що п одано до суду копії квитанці й на сплату боргу та копію пос танови виконавчої служби про закінчення виконавчого пров адження у зв'язку з виконання м боржником рішення суду у по вному обсязі.

Кредитором - ДПІ у м. Херсоні подано до суду витяг з особов ого рахунку боржника та дові дку про наявність боргу, пред ставником кредитора повідом лено про відсутність даних п ро погашення боргу і облікув ання боргу, згідно особових р ахунків, за боржником на цей ч ас.

Заслухавши ліквідатора, пр едставників кредитора та бор жника, розглянувши звіт та до дані матеріали, судом встано влено, що на виконання постан ови господарського суду лікв ідатором проведена робота з ліквідаційної процедури, в х оді якої встановлено факт по гашення боржником заборгова ності кредитору у повному ро змірі.

Зазначені обставини підтв ерджуються звітом ліквідато ра, реєстром вимог кредиторі в, платіжними документами на сплату боргу кредитору, - квит анціями від 10.02.09р. та 27.02.09р., поста новою ДВС від 10.03.09р. про закінче ння виконавчого провадження у зв'язку з виконанням боржни ком рішення суду у повному об сязі, довідкою виконавчої сл ужби від 25.02.10р. про відсутність на виконанні відділу викона вчих проваджень стосовно О СОБА_1

Відповідно до ст. 32 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або в изнання його банкрутом" лікв ідатор подає до господарсько го суду звіт і ліквідаційний баланс. Господарський суд пі сля заслуховування звіту лік відатора та думки членів ком ітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту лікві датора та ліквідаційного бал ансу. Якщо майна банкрута вис тачило, щоб задовольнити вим оги кредиторів, він вважаєть ся таким, що не має боргів і мо же продовжувати свою підприє мницьку діяльність.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 Закону України "Про відновлення пла тоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом" пі сля завершення розрахунків з кредиторами громадянин-підп риємець, визнаний банкрутом, звільняється від подальшого виконання вимог кредиторів, що були заявлені після визна ння громадянина-підприємця б анкрутом, за винятком вимог, п ередбачених абзацом другим ц ієї частини.

За таких обставин, враховую чи відсутність заборгованос ті боржника перед кредитором , звіт ліквідатора підлягає з атвердженню судом.

Провадження у справі про ба нкрутство боржника у зв'язку з затвердженням звіту лікві датора припиняється.

Посилання кредитора на від сутність інформації щодо пог ашення боргу та його облікув ання до цього часу за боржник ом, безпідставне і не може бут и прийнято судом до уваги, оск ільки, як вбачається з подани х боржником матеріалів, забо ргованість в сумі 10546,23 грн., була стягнена з боржника рішення м суду у справі № 13/447-АП-06, викона вчий лист кредитором пред'яв лено до виконання до виконав чої служби і в ході виконавчо го провадження стягнена забо ргованість боржником погаше на у повному розмірі, про що св ідчать квитанції про сплату боргу та постанова ДВС про за кінчення виконавчого провад ження у зв'язку з виконанням б оржником рішення суду у повн ому обсязі. Відсутність же у к редитора інформації про стан виконання рішення суду та об лікування боргу до цього час у лише свідчить про неналежн ий контроль зі сторони креди тора (стягувача) за виконання м судового рішення та прийня ттям виконавчою службою та б оржником заходів по виконанн ю рішення та погашенню боргу .

Враховуючи викладене, керу ючись ст.ст. 24, 32, 40 п. 6 Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом", суд, -

у х в а л и в:

1.Звіт ліквідатора зат вердити.

2.Провадження у справі припи нити.

3.Ухвалу надіслати кредито ру, боржнику, ліквідатору, Хер сонському сектору з питань б анкрутства, Херсонському міс ьквиконкому (державному реєс тратору).

Суддя В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення30.03.2010
Оприлюднено27.08.2010
Номер документу10825291
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/18-б-09

Ухвала від 30.03.2010

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 05.05.2009

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні