Ухвала
від 04.01.2023 по справі 914/29/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

04.01.2023 р. Справа№ 914/29/23

Суддя Господарського суду Львівської області Мазовіта А.Б., розглянувши матеріали

за позовом:Товариства з обмеженою відповідальністю «БУДФРАНК», м.Івано-Франківськ;до відповідача:Товариства з обмеженою відповідальністю «ДВ-ВЕЙСТ-ЛОГІСТИК», с.Сокільники, Львівська область;про:стягнення 93 711 грн.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «БУДФРАНК», м.Івано-Франківськ звернулося до Господарського суду Львівської області із позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДВ-ВЕЙСТ-ЛОГІСТИК», с.Сокільники, Львівська область про стягнення 93 711 грн.

Розглянувши позовну заяву та додані до неї документи, господарський суд прийшов до висновку про необхідність її повернення з огляду на наступне.

Відповідно до п.2 ст.162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Під час дослідження судом позовної заяви, поданої Товариством з обмеженою відповідальністю «БУДФРАНК», встановлено, що така преставником позивача адвокатом Яковишин В.В. не підписана.

Відповідно до п.п.1 п.5 ст.174 Господарського процесуального кодексу України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи також у разі, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Враховуючи вищенаведене, у відповідності до ст.174 ГПК України позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «БУДФРАНК» слід повернути позивачу.

При цьому суд вважає за необхідне зазначити, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Керуючись ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ :

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «БУДФРАНК» до Товариства з обмеженою відповідальністю «ДВ-ВЕЙСТ-ЛОГІСТИК» про стягнення 93 711 грн. повернути позивачу.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст.235 ГПК України.

Ухвалу може бути оскаржено до Західного апеляційного господарського суду в порядку та строки, передбачені ст.ст.255-257 ГПК України.

Ухвалу підписано 04.01.2023.

Суддя Мазовіта А.Б.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення04.01.2023
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу108259545
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань надання послуг

Судовий реєстр по справі —914/29/23

Ухвала від 04.01.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні