Ухвала
від 05.01.2023 по справі 533/19/23
КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

05.01.2023 рокуКОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙСУД ПОЛТАВСЬКОЇОБЛАСТІ

справа №533/19/23

провадження №2/533/50/23

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

05 січня 2023 року селище Козельщина

Суддя Козельщинського районного суду Полтавської області Лизенко А.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ТОВАРИСТВА ЗОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ«БІЛДТРАСТ» про визнання трудового договору неукладеним,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить визнати трудовий договір від 17.07.2021 року, укладений між «БІЛДТРАСТ» та ним, неукладеним.

Статтями 175, 177 ЦПК України встановлено вимоги до змісту позовної заяви та додатків.

Відповідно до ч.4 ст.177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до пункту 1 частини першоїстатті 5 Закону України «Про судовий збір»від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються позивачі у справах про стягнення заробітної плати та поновлення на роботі.

Вказана пільга не поширюється на спори з інших питань, які виникають з трудових правовідносин.

З урахуванням наведеного, позивач не звільняється від сплати судового збору у справі за заявленою ним позовною вимогою щодо визнання трудового договору неукладеним.

За подання до суду позовної заяви немайнового характеру фізичною особою сплачується 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Крім цього, в порушення вимог п.8 ч.3 ст.177 ЦПК України позивач не зазначив відомості щодо наявності у нього або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви.

Крім цього, в порушення ч.2ст.95,ч.5ст.177ЦПК України позивачем додано до позовної заяви копії документів, які не завірені власноручним підписом позивача.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву, а в даному випадку заяву про встановлення факту подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення заяви без руху з наданням строку для усунення недоліків, який не може перевищувати п`ять днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 177, 185, 260, 261 ЦПК України, ст.4Закону Укрїани«Про судовийзбір», суддя

УХВАЛИВ:

Залишити без руху позовну заяву ОСОБА_1 до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БІЛДТРАСТ», про визнання трудового договору неукладеним.

Надати позивачу строк п`ять днів з дня вручення цієї ухвали для усунення недоліків, а саме:

- сплатити судовий збір в сумі 1073, 60 (одна тисяча сімдесят три грн 60 коп) та надати суду оригінал квитанції про сплату судового збору;

- зазначити відомості щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви;

- завірити додані до позовної заяви копії доказів власноручним підписом позивача.

Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://kz.pl.court.gov.ua/sud1611/

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

В частині визначення судових витрат ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення ухвали.

Суддя А.В. Лизенко

Дата ухвалення рішення05.01.2023
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу108261397
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —533/19/23

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 05.01.2023

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Лизенко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні