Ухвала
від 05.01.2023 по справі 550/3/23
ЧУТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 550/3/23

Провадження № 2/550/57/23

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

05 січня 2023 року смт.Чутове

Суддя Чутівського районного суду Полтавської області Оболєнська С.А., розглянувши позовну заяву Керівника Диканської окружної прокуратури Полтавської області Рябовола Олександра Олександровича в інтересах держави в особі Скороходівської територіальної громади до ОСОБА_1 , Скороходівської селищної ради Полтавського району Полтавської області, Фермерського господарства «Флорівське» про визнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсними договорів оренди землі та повернення земельних ділянок, скасування державної реєстрації права оренди,

ВСТАНОВИВ:

В провадження Чутівського районного суду Полтавської області надійшла позовна заява Керівника Диканської окружної прокуратури Полтавської області Рябовола О.О. в інтересах держави в особі Скороходівської територіальної громади до ОСОБА_1 , Скороходівської селищної ради Полтавського району Полтавської області, ФГ «Флорівське» про визнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсними договорів оренди землі та повернення земельних ділянок, скасування державної реєстрації права оренди.

Вивчивши позовну заяву та додані до неї документи, суддя зазначає, що поданий позов підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам ст. 177 ЦПК України.

Згідно ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Згідно ч.4 ст.177ЦПК до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку та розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Як вбачається із змісту позовної заяви, позивачем зазначено, що ним сплачено судовий збір в сумі 19848,00 грн, проте до суду не подано документ, що підтверджує сплату судового збору.

Згідно акту канцелярії Чутівського районного суду Полтавської області від 02.01.2023 встановлено, що в матеріалах позовної заяви відсутнє платіжне доручення про сплату судового збору, що зазначено в додатку до позовної заяви.

Відповідно ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст.175, 177 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, позовну заяву Керівника Диканської окружної прокуратури Полтавської області Рябовола О.О. слід залишити без руху, надавши позивачу час для усунення вищенаведених недоліків, а саме надання до суду документу про сплату судового збору.

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись ст.ст.177, 185 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Керівника Диканської окружної прокуратури Полтавської області Рябовола Олександра Олександровича в інтересах держави в особі Скороходівської територіальної громади до ОСОБА_1 , Скороходівської селищної ради Полтавського району Полтавської області, Фермерського господарства «Флорівське» про визнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсними договорів оренди землі та повернення земельних ділянок, скасування державної реєстрації права оренди - залишити без руху, про що повідомити позивача.

Запропонувати позивачу у строк, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали, усунути вказані недоліки, в іншому випадку заява буде вважатися неподаною і підлягатиме поверненню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С. А. Оболєнська

Дата ухвалення рішення05.01.2023
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу108261523
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконними та скасування рішень, визнання недійсними договорів оренди землі та повернення земельних ділянок, скасування державної реєстрації права оренди

Судовий реєстр по справі —550/3/23

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Чутівський районний суд Полтавської області

Оболєнська С. А.

Ухвала від 05.01.2023

Цивільне

Чутівський районний суд Полтавської області

Оболєнська С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні