Ухвала
від 05.01.2023 по справі 349/40/23
РОГАТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 349/40/23

Провадження № 1-кс/349/17/23

У Х В А Л А

05 січня 2023 року м. Рогатин

Слідчий суддя Рогатинського районного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянув клопотання дізнавача, яке погоджене з прокурором, про тимчасовий доступ до документів,

встановив:

05 січня 2023 року дізнавач сектору дізнання відділення поліції№4(м.Рогатин)Івано-Франківськогорайонного управлінняполіції Головногоуправління національноїполіції вІвано-Франківськійобласті ОСОБА_3 за погодженнямз прокуроромРогатинського відділуІвано-Франківськоїокружної прокуратури ОСОБА_4 звернулася дослідчого суддіз клопотаннямпро тимчасовийдоступ додокументів,які містятьохоронювану законом таємницю до догоспітального клінічного протоколу, рентгенограм та інших медичних документів на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки с.Данильче Івано-Франківського району Івано-Франківської області, які перебувають у володінні КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Дізнавач ОСОБА_3 усудове засідання не з`явилася, просила клопотання розглядати за її відсутності.

На підставі ч.2 ст.163 КПК України представник КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у судове засідання не викликався.

Згідно із нормами ч.4 ст.107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання не здійснювалося.

Слідчий суддя, перевіривши додані до клопотання матеріали, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження № 12023096210000003 від 02 січня 2023 року, встановив наступні обставини.

Згідно зклопотанням, секторомдізнання відділення поліції №4 (м.Рогатин) проводиться досудове розслідування у формі дізнання у кримінальному провадженні №120230962100000003 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 125 КК України.

У ході проведення дізнання встановлено, що 02 січня 2023 року біля 11 год. ОСОБА_6 по АДРЕСА_1 на грунті особистих неприязних відносин, умисно спричинив тілесні ушкоження у виді забою грудної клітки, забою нирки ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

З цих підстав виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до оригіналів медичних документів, які містять охоронювану законом таємницю та стосуються надання медичної допомоги ОСОБА_5 та які перебувають у володінні КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », з можливістю їх вилучення (виїмки).

Відомості, які містяться у медичних документах, мають важливе значення для встановлення фактичних обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як докази та без отримання тимчасового доступу до вказаних документів неможливо довести важливі обставини у кримінальному провадженні.

Згідно зч.1ст.159КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить, зокрема, відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Статтею 40 «Лікарська таємниця» Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров`я» передбачено, що медичні працівники та інші особи, яким у зв`язку з виконанням професійних або службових обов`язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

Відповідно до вимог ч. ч. 5, 6, 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

На підставі наведеного слідчий суддя прийшовдо висновку,що оскільки медичнідокументи необхіднідля проведеннясудово-медичноїекспертизи потерпілоїта перебуваютьу володінні КНМП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а тому дізнавачу необхідно надати тимчасовий доступ до них з правом їх вилучення.

Керуючись ст.131-132,159-160, 162- 166, 309 КПК України,

постановив:

Клопотання дізнавача,яке погодженоз прокурором,про тимчасовийдоступ додокументів задовольнити.

Надати дізнавачу сектору дізнання відділення поліції№4(м.Рогатин)Івано-Франківськогорайонного управлінняполіції ГУНП вІвано-Франківськійобласті ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів медичних документів, які містять охоронювану законом таємницю до догоспітального клінічного протоколу, рентгенограм та інших медичних документів на ім`я ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 , які перебуваютьу володіннікомунального некомерційного медичного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , з метою подальшого їх вилучення для проведення судово-медичної експертизи в кримінальному провадженні №12023096210000003.

Строк діїухвали -один місяць з дня її постановлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудРогатинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення05.01.2023
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу108263090
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —349/40/23

Ухвала від 05.01.2023

Кримінальне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Гаврилюк О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні