Ухвала
від 05.01.2023 по справі 260/4913/22
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

05 січня 2023 рокум. Ужгород№ 260/4913/22 Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Плеханова З.Б. розглянувши у письмовому провадженні у приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду клопотання представника відповідача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом Комунального закладу "Закарпатський обласний Краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького" Закарпатської обласної ради (вул. Капітульна , буд.33, м.Ужгород, Закарпатська область,88000) до Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області (майдан ім. С.П. Корольова, буд. 12,м. Житомир,10014) про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу

В С Т А Н О В И В:

Комунальний заклад "Закарпатський обласний Краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького" Закарпатської обласної ради звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу.

04 січня 2023 року від представника Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області на адресу Закарпатського окружного адміністративного суду надійшла заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів позивача за допомогою системи" EasyCon".

Приписами статті 195 частини 4 КАС України визначено, що під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню короновірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України. Державна судова адміністрація України наказом № 196 від 23 квітня 2020 року затвердила Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок). Пунктом 2 Розділу 1 Порядку передбачено, що Учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством. Відповідно до пункту 5 Розділу 1 Порядку ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. Згідно з пунктом 2 Розділу 2 Порядку система відеоконференцзв`язку - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасниками судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

Враховуючи вищевикладене, для забезпечення права відповідача на участь у судовому засіданні, реалізації його процесуальних прав та забезпечення оперативності судового провадження, суд вважає за доцільне призначити підготовче судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, із застосуванням системи "EasyCon".

Судом призначено підготовче судове засідання на 16 січня 2023 року на 13-30 годину, про що сторони повідомлені електронними засобами зв`язку, в тому числі і представник відповідача.

Керуючись статтями 195, 223, 248 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представника Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області про проведення судового засідання в режимі відеоконференції за допомогою системи відеозв`язку "EasyCon" призначеного на 16 січня 2023 року на 13-30 годину , в адміністративній справі №260/4913/22 - задовольнити.

2. Судове засідання призначене на 16 січня 2023 року на 13-30 годину, провести за участю представника відповідача у режимі відеоконференції за допомогою системи відеозв`язку "EasyCon".

3. Судове засідання для інших осіб, які беруть у справі, відбудеться в приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду за адресою: м. Ужгород, пл. Б. Хмельницького, 21.

4. Рекомендувати учасникам справи ознайомитися з правилами проведення відеконференцзвязку викладеними у Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду , затвердженому Державною судовою адміністрацією України наказом № 196 від 23 квітня 2020 року.

Копію ухвали надіслати учасникам справи. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя З.Б.Плеханова

Дата ухвалення рішення05.01.2023
Оприлюднено09.01.2023
Номер документу108268757
СудочинствоАдміністративне
Сутьрезультати моніторингу

Судовий реєстр по справі —260/4913/22

Рішення від 17.01.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 05.01.2023

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 12.12.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 05.12.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 21.11.2022

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні