Рішення
від 19.12.2022 по справі 925/982/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2022 року Черкаси справа №925/982/22

Господарський суд Черкаської області у складі судді Кучеренко О.І.

із секретарем судового засідання Міняйло А.С.,

розглянув у відкритому судовому засіданні у приміщенні суду справу

за позовом Приватного підприємства «АГРОПРОДСЕРВІС ЯРЧІВЦІ»

до Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРО-ЄВРО ТРЕЙД»

про стягнення 3 964 034,52 грн,

за участю представників:

від позивача Олійник О.І., адвокат (приймає участь у режимі відеоконференції),

від відповідача Миронов, Т.М., адвокат,

Приватне підприємство «АГРОПРОДСЕРВІС ЯРЧІВЦІ» звернулось у Господарський суд Черкаської області із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРО-ЄВРО ТРЕЙД», у якому просить суд стягнути з відповідача 3 964 034,52 грн заборгованості за договором поставки №10/02-3-21 від 10.02.2021. У позові позивач також просить суд стягнути з відповідача судові витрати зі сплати судового збору у сумі 59460,52 грн. Позовні вимоги обґрунтовані тим, що на виконання умов договору поставки позивач здійснив попередню оплату за товар у сумі 6 789 483,90 грн У строки , які визначені у договорі, відповідач не поставив позивачу товар у кількості, яка була узгоджена у договорі. На виконання договору відповідач здійснив часткову поставку товару у кількості 115 тон на суму 2 825 449,38 грн відповідно до видаткової накладної №4 від 09.03.2022. За доводами позивача ціна вартості товару у цій видатковій накладній є завищеною та не відповідає ціні, що була визначена умовами договору та специфікації. На вимогу позивача про належне виконання умов договору або повернення суми передоплати відповідач не виконав вимоги позивач. Отже, внаслідок недопоставки товару та з урахуванням курсу євро на дату оплати, у відповідача виникла заборгованість перед позивачем у розмірі 3 964 034,52 грн, яку останній просить суд стягнути у примусовому порядку з відповідача.

13.12.2022 від відповідача до суду надійшли письмові пояснення, у яких відповідач зазначив, що обумовлені специфікаціями мінеральні добрива є імпортним товаром виробництва країни Польщі, тому під час ввезення їх на територію України фактична вартість 115 тон товару була вищою на 142 237,78 грн ніж визначена у видатковій накладній №4 від 09.03.2022. Крім того, до вартості самого товару слід додати вартість перевезення, яке становить 252 000,00 грн, тому фактична сукупна вартість товару становить 3 128 687,16 грн. Не підписавши видаткові накладні, позивач фактично відмовився від прийняття товару, хоча у позовній заяві розрахував вартість поставленого товару та послався на видаткову накладну №4 від 09.03.2022. Отже, за доводами відповідача, подавши позовну заяву, позивач фактично здійснює дії, що спрямовані на розірвання договору.

До вказаних пояснень відповідачем додано додаткові докази, на які останній посилається, обґрунтовуючи свої заперечення стосовно визначення суми своєї заборгованості за договором.

Суд, вважає на необхідне зазначити, що частинами 1, 3 статті 73 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї (стаття 80 Господарського процесуального кодексу України).

З врахуванням наведених положень законодавства, суд не приймає надані до письмових пояснень докази відповідача.

Ухвалою Господарського суду Черкаської області від 04.10.2022 відкрито провадження у справі, справу ухвалено розглядати за правилами загального позовного провадження. Встановлено відповідачу строк 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання суду відзиву на позовну заяву та усіх письмових та електронних доказів, що підтверджують заперечення проти позову. Підготовче засідання у справі призначене на 15.11.2022.

У строк визначений ухвалою Господарського суду Черкаської області від 04.10.2022, відповідач відзиву на позов не подав.

Протокольною ухвалою від 15.11.2022 суд ухвалив задовольнити клопотання представника відповідача та відклав підготовче провадження у справі до 14 год 30 хв 15.12.2022.

У судовому засіданні 15.11.2022, суд, не видаляючись до нарадчої кімнати, ухвалив закрити підготовче засідання у справі та призначити справу по суті. У цьому ж засіданні обома представниками сторін було подано клопотання про перехід до розгляду справи по суті.

Після закінчення розгляду справи по суті судом було повідомлено, що вступна та резолютивна частини рішення буде оголошено 0 10 год 00 хв 16.12.2022.

У зв`язку з відсутністю електроенергії у приміщенні Господарського суду Черкаської області, суд ухвалою від 19.12.2022 повідомив сторони, що судове засідання, у якому буде оголошено вступну та резолютивну частини рішення відбудеться 19.12.2022 о 10 год 00 хв.

У судовому засіданні 19 грудня 2022 року було оголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши думку представник позивача та відповідача та дослідивши докази, суд

ВСТАНОВИВ:

10.02.2021 між Товариством з обмеженою відповідальністю «АГРО-ЄВРО ТРЕЙД» (постачальник) та Приватним підприємством «АГРОПОДСЕРВІС ЯРЧІВЦІ (покупець) було укладено договір поставки №10/02-3-21 (далі договір). За умовами цього договору постачальник зобов`язується поставляти покупцеві певний товар, а покупець зобов`язується приймати і своєчасно оплачувати його на умовах цього договору (пункт 1.1 договору).

Предметом постачання за даним договором є мінеральні добрива, у тому числі рідкі добрива, найменування, асортимент, кількість, ціна, термін та місце поставки яких вказується у Специфікаціях (додатках), що додаються до цього договору і є його невід`ємною частиною (пункт 1.2 договору).

Специфікація вважається прийнятою покупцем, якщо він протягом 5 (п`яти) робочих днів після її одержання в сканованому вигляді не заявить щодо неї свої заперечення та/або здійснить прийом товару за нею, що свідчитиме про прийняття умов Специфікації (пункт 1.3 договору).

Ціна на товари, що поставляються, вказується у Специфікації (додатку) в національній валюті України та становить еквівалент долара США/Євро на день укладення Специфікації (пункт 3.1 договору).

Загальна вартість Договору становить суму за всіма Специфікаціями (додатками) до даного договору (пункт 3.2 договору).

Сторони домовились, що ціна товару, зазначена у Специфікаціях (додатках) до даного договору не є остаточною та дійсна тільки на день укладення сторонами відповідної Специфікації (додатку), а тому надалі визначається на день оплати за товар відповідно до курсу продажу валют на Мінфін. Вартість товару перераховується лише у випадку збільшення курсу валют на Мінфін, у разі зменшення курсу валют на мінфін вартість товару не перераховується (пункт 3.3 договору).

Розрахунки за товар здійснюються у національній валют і України, з урахуванням розділу 3 даного договору, шляхом перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок постачальника згідно Специфікації (додатку), що є невід`ємною частиною даного договору (пункт 4.1 договору).

Постачання товару здійснюється на умовах, визначених відповідними Специфікаціями (додатками), що є невід`ємною частиною цього договору (пункт 5.1 договору).

Постачальник має право на дострокове постачання товару партіями у межах строку, визначеного Специфікацією (додатком) (пункт 5.3 договору).

Загальний обсяг товару повинен бути поставлений покупцеві не пізніше дати (строку), визначеної у Специфікаціях (додатках), які є невід`ємною частиною цього договору (пункт 5.4 договору).

Датою постачання є дата розвантаження та прийняття за кількістю та якістю товару, одержаного покупцем за транспортним документом (пункт 5.5 договору).

У випадку порушення договору сторона несе відповідальність, визначену цим договором та (або) чинним законодавством України (пункт 7.1 договору)

Сторона не несе відповідальності за порушення договору, якщо воно сталося не з її вини (умислу чи необережності) (пункт 7.3 договору).

Сторона вважається невинуватою і не несе відповідальності за порушення договору, якщо вона доведе, що вжила всіх залежних від неї заходів щодо належного виконання цього договору (пункт 7.4 договору).

Цей договір набуває чинності з моменту його підписання сторонами та скріплення печатками сторін та діє до 31.12.2021 (пункт 10.1 договору).

У випадку, якщо у сторін на момент закінчення дії договору залишаються невиконаними договірні зобов`язання та не задоволені законні вимоги, дія цього договору продовжується до повного виконання таких зобов`язань сторонами (пункт 10.2 договору).

У разі, якщо жодна із сторін не заявить про свій намір розірвати чи змінити договір за 30 календарних днів до його закінчення, цей договір вважається пролонгованим на наступний рік (пункт 10.3 договору).

Договір підписаний уповноваженими представниками постачальника та покупця та скріплений відповідними печатками підприємств.

До договору між позивачем та відповідачем було підписано Специфікацію №1 до договору поставки №10/02-3-21 від 10.02.2021 (далі Специфікація), відповідно до умов якої сторони за договором домовились про наступне.

Постачальник зобов`язується поставити а покупець прийняти та оплатити товар, а саме «Polifoska 6» у кількості 455 тон на загальну суму 11 178 967,80 грн, із розрахунку вартості 752,50 Євро за 1 тону (пункт 1 Специфікації).

Загальна вартість товару за цим договором складає 11 178 967,80 грн, що в еквіваленті до Євро складає 342 387,50 Євро, у тому числі ПДВ (пункт 2 Специфікації).

Сума Специфікації визначається відповідно до курсу продажу валют, джерелом визначення курсу сайту Мінфін середній курс Мінфіну на 26.01.2022, що становить 32,65 грн за 1 Євро (пункт 3 Специфікації).

Вартість товару перераховується на день оплати по курсу сайту Мінфін (пункт 4 Специфікації).

Постачання товару здійснюється за рахунок постачальника. Місце поставки ст. Денисів-Купчинці (пункт 5 Специфікації).

Оплата товару здійснюється у національній валюті України на умовах 50% попередньої оплати товару покупцем і 50% у день поставки, але не пізніше двох банківських днів шляхом перерахування грошових коштів на рахунок постачальника (пункт 6 Специфікації).

Постачальник зобов`язується відвантажити товар у строк до 03.03.2022, але після отримання постачальником 50% попередньої оплати згідно пункту 2, пункту 6 даної Специфікації (пункт 7 Специфікації).

26.01.2022 постачальник, посилаючись на договір №10/02-3-21 від 10.02.2021, виставив покупцю рахунок №1 на суму 11 178 967,80 грн.

На виконання умов договору та Специфікації, позивач 26.01.2022 перерахував відповідачу попередню оплату за товар у розмірі 50%, що становить 5 589 483,90 грн, що підтверджується платіжним дорученням №25046 від 26.01.2022, також позивач перерахував відповідачу 1 200 000 грн, що підтверджується платіжним дорученням №25405 від 26.01.2022, всього на загальну суму 6 789 483,90 грн.

09.03.2022 відповідач поставив позивачу частину товару «Polifoska 6» у кількості 115 тон, розрахувавши вартість 1 тони товару у видатковій накладній №4 від 09.03.2022 у розмірі 20944,60 грн (без ПДВ) за тонну, а всього на суму 2 890 354,80 грн.

Листом №0404-1 від 04.04.2022 відповідач повідомив позивача про неможливість постачання товару Polifoska 6» у найближчий час, у зв`язку із введенням воєнного стану в Україні.

28.04.2022 позивач направив на адресу відповідача претензію №19-04/22-1 від 19.04.2022, у якій позивач просив відповідача здійснити всі заходи для належного виконання своїх зобов`язань не пізніше 29.04.2022, у зв`язку з проведенням позивачем посівної компанії. У разі неможливості виконання зобов`язань з поставку товару, позивач вимагав від позивача повернути різницю сплачених коштів, які були сплачені, як попередня оплата товару у розмірі 3 964 030,50 грн.

Дана претензія була залишена відповідачем без відповіді та без задоволення, що і стало підставою для звернення позивача із даним позовом до суду для примусового стягнення заборгованості з відповідача.

Правовідносини, які виникли між сторонами у справі за своєю правовою природою є відносинами з поставки товарів, на підставі укладеного між сторонами договору. Зазначені правовідносини урегульовані нормами Господарського кодексу України та Цивільного кодексу України. Відповідно до статті 265 Господарського кодексу України, за договором поставки одна сторона постачальник зобов`язується передати (поставити) у зумовлені строки (строк) другій стороні покупцеві товар (товари), а покупець зобов`язується прийняти вказаний товар (товари) і сплатити за нього певну грошову суму.

До договору поставки застосовуються загальні положення про купівлю-продаж, якщо інше не встановлено договором, законом або не випливає з характеру відносин сторін.

Кількість товару, що продається, встановлюється у договорі купівлі-продажу у відповідних одиницях виміру або грошовому вираженні. Умова щодо кількості товару може бути погоджена шляхом встановлення у договорі купівлі-продажу порядку визначення цієї кількості. Якщо за договором купівлі-продажу переданню підлягає товар у певному співвідношенні за видами, моделями, розмірами, кольорами або іншими ознаками (асортимент), продавець зобов`язаний передати покупцеві товар в асортименті, погодженому сторонами. Покупець зобов`язаний оплатити товар за ціною, встановленою у договорі купівлі-продажу (статті 669, 671, 691 Цивільного кодексу України).

Частиною першою статті 692 Цивільного кодексу України передбачено, що покупець зобов`язаний оплатити товар після його прийняття або прийняття товаророзпорядчих документів на нього, якщо договором або актами цивільного законодавства не встановлений інший строк оплати товару. Покупець зобов`язаний сплатити продавцеві повну ціну переданого товару (частина 2 статті 692 Цивільного кодексу України).

У статті 693 Цивільного кодексу України передбачено, що якщо договором встановлений обов`язок покупця частково або повністю оплатити товар до його передання продавцем (попередня оплата), покупець повинен здійснити оплату в строк, встановлений договором купівлі-продажу, а якщо такий строк не встановлений договором, - у строк, визначений відповідно до статті 530 цього Кодексу.

Судом встановлено та визнається обома учасниками справи, що між сторонами був укладений договір поставки, у якому були погоджені умови та порядок поставки товарів. Асортимент, кількість та вартість, строки оплати та поставки товару сторони визначили у Специфікації, яка є невід`ємною частиною договору поставки. Сторони узгодили, що поставка товару здійснюється до 03.03.2022 на умовах попередньої оплати, яка враховуючи загальну суму вартості товару, становить 5 589 483,90 грн, та яку 26.01.2022 позивач перерахував відповідачу. Крім того, позивач перерахував відповідачу 1 200 000 грн, зазначивши у призначенні платежу - згідно з рахунком від 26.01.2022.

Сторонами також визнається, що 09.03.2022 відповідач поставив, а позивач прийняв товар, «Polifoska 6» у кількості 115 тон. У видатковій накладній №4 від 09.03.2022 загальна вартість поставленого відповідачем товару визначена постачальником у розмірі 2 890 354,80 грн.

Відповідно до частини 1 статті 75 Господарського процесуального Кодексу України, обставини, які визнаються учасниками справи, не підлягають доказуванню, якщо суд не має обґрунтованих підстав вважати їх недостовірними або визнаними у зв`язку з примусом. Обставини, які визнаються учасниками справи, можуть бути зазначені в заявах по суті справи, поясненнях учасників справи, їх представників.

Отже, судом встановлено, що отримавши попередню оплату, відповідач (з порушенням строку поставки) здійснив поставку частини товару, яка була узгоджена сторонами у договорі, а покупець прийняв товар у кількості 115 тон.

Визнаючи факт поставки товару у встановленій судом кількості, позивач стверджує, що сума, яка зазначена у накладній не відповідає тій, що визначена умовами договору.

Частиною 3 статті 691 Цивільного кодексу України визначено, що якщо договором купівлі-продажу встановлено, що ціна товару підлягає зміні залежно від показників, що зумовлюють ціну товару (собівартість, затрати тощо), але при цьому не визначено способу її перегляду, ціна визначається виходячи із співвідношення цих показників на момент укладення договору і на момент передання товару. Якщо продавець прострочив виконання обов`язку щодо передання товару, ціна визначається виходячи із співвідношення цих показників на момент укладення договору і на день передання товару, встановлений у договорі, а якщо такий день не встановлений договором, - на день, визначений відповідно до статті 530 цього Кодексу.

Сторони у договорі домовились, що ціна товару, яка зазначена у Специфікаціях (додатках) до даного договору не є остаточною та дійсна тільки на день укладення сторонами відповідної Специфікації (додатку), а тому надалі визначається на день оплати за товар відповідно до курсу продажу валют на Мінфін. Вартість товару перераховується у випадку збільшення курсу валют на Мінфін, у разі зменшення курсу валют на мінфін вартість товару не перераховується (пункт 3.3 договору).

За умовами договору оплата товару здійснюється на умовах 50% попередньої оплати товару покупцем і 50% у день поставки, але не пізніше двох банківських днів шляхом перерахування грошових коштів на рахунок постачальника (пункт 6 Специфікації).

Загальна вартість товару за цим договором складає 11 178 967,80 грн, що в еквіваленті до Євро складає 342 387,50 Євро, у тому числі ПДВ (пункт 2 Специфікації). Отже, вартість товару на дату підписання Специфікації на 26.01.2022 визначена з врахуванням курсу за 1 Євро та встановлена у розмірі 32,65 грн.

09.03.2022 відповідач поставив позивачу частину товару «Polifoska 6» у кількості 115 тон на загальну суму 2 890 354,80 грн, розрахувавши вартість 1 тони товару у видатковій накладній №4 від 09.03.2022 у розмірі 20944,60 грн (без ПДВ) за тонну (25133,52 грн з ПДВ), а всього на суму 2 890 354,80 грн. Тобто, визначаючи вартість товару, який було поставлено покупцю 09.03.2022, відповідач визначив вартість товару із застосуванням курсу 1 Євро 33,40 грн (25133,52 грн / 752,50 Євро).

Як зазначалось судом вище, сторони домовились, що ціна товару, зазначена у Специфікаціях (додатках) до даного договору не є остаточною та дійсна тільки на день укладення сторонами відповідної Специфікації (додатку), а тому надалі визначається на день оплати за товар відповідно до курсу продажу валют на Мінфін. Вартість товару перераховується у випадку збільшення курсу валют.

Як вбачається з офіційного сайту Мінфіну (https://minfin.com.ua/ua/currency/nbu/), станом на 09.03.2022 (дата поставки товару) курс 1 Євро встановлений на рівні 33,1707 грн.

Відповідно до частини 1 статті 692 Цивільного кодексу України покупець зобов`язаний оплатити товар після його прийняття або прийняття товаророзпорядчих документів на нього, якщо договором або актами цивільного законодавства не встановлений інший строк оплати товару.

Отже, враховуючи умови договору та Специфікації, суд дійшов висновку, що вартість поставленого відповідачем товару у кількості 115 тон становить 2 870 509,45 грн (із розрахунку: 752,50 Євро (вартість 1 тони) * 115 тонн (кількість поставленого товару * 33,1707 (курс 1 Євро к гривні станом на 09.03.2022).

Відповідно до частини 2 статті 693 Цивільного кодексу України якщо продавець, який одержав суму попередньої оплати товару, не передав товар у встановлений строк, покупець має право вимагати передання оплаченого товару або повернення суми попередньої оплати.

Зі змісту зазначеної норми права вбачається, що умовою її застосування є неналежне виконання продавцем свого зобов`язання щодо своєчасного передання товару покупцю. А у разі настання такої умови покупець має право діяти альтернативно: або вимагати передання оплаченого товару від продавця, або вимагати повернення суми попередньої оплати. Можливість обрання визначеного варіанта правової поведінки боржника є виключно правом покупця. Отже, волевиявлення щодо обрання одного з варіантів вимоги покупця має бути вчинено ним в активній однозначній формі такої поведінки, причому доведеної до продавця. Оскільки законом не визначено форму пред`явлення такої вимоги покупця, останній може здійснити своє право будь-яким шляхом: як шляхом звернення до боржника з претензією, листом, телеграмою тощо, так і шляхом пред`явлення через суд вимоги у визначеній законом процесуальній формі шляхом подання позову.

Судом встановлено, що позивач направив відповідачу вимогу про виконання узятих на себе зобов`язань шляхом поставки залишку товару до 29.04.2022 або у разі неможливості поставки товару, вимагав у цей же строк повернути різницю сплачених коштів, які були перераховані, як попередня оплати. Відповідач, у встановлений у вимозі строк не товар не поставив і не повернув суму попередньої оплати, відтак позивач правомірно звернувся до суду із вимогою про повернення суми попередньої оплати.

Як зазначено вище 10.03.2022 позивач перерахував на користь відповідача 1 200 000,00 грн, що підтверджується платіжним дорученням №25405 (у призначенні платежу зазначено: «За товар згідно з рахунком №1 від 26.01.2022, у тому числі ПДВ 20% - 200 000,00 грн).».

З врахуванням часткової поставки відповідачем товару та часткової оплати позивачем товару, заборгованість відповідача перед позивачем за оплачений, проте непоставлений товар на час розгляду справи судом становить 3 918 974,45 грн (6 789 483,90 грн (грошові кошти сплачені позивачем на користь відповідача) 2 870 509,45 грн (вартість поставленого відповідачем товару з урахуванням курсу Євро станом на 09.03.2022), розмір якої підтверджено належними та допустимими доказами, наявними у матеріалах справи та не заперечений представниками позивача та відповідача у судовому засіданні, доказів її сплати суду не надано, отже вимога про її стягнення з відповідача є обґрунтованою та підлягає до стягнення у судовому порядку саме у такому розмірі.

Відповідно до статті 193 Господарського Кодексу України, суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Позивачем при зверненні до суду із цим позовом використано належний, у розумінні вимог статті 16 Цивільного кодексу України та статті 20 Господарського кодексу України, спосіб захисту його порушеного права. З огляду на це, суд вважає, що позовні вимоги Приватного підприємства «АГРОПРОДСЕРВІС ЯРЧІВЦІ» до Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРО-ЄВРО ТРЕЙД» про стягнення 3 964 034,52 грн підлягають до частково задоволення у частині стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРО-ЄВРО ТРЕЙД» на користь Приватного підприємства «АГРОПРОДСЕРВІС ЯРЧІВЦІ» 3 918 974,45 грн.

Відповідно до статті 129 Господарського процесуального кодексу України, судовий збір у спорах, що виникають при виконанні договорів та з інших підстав покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог. Оскільки позовні вимоги позивача задоволені частково, сплачена ним сума судового збору підлягає відшкодуванню позивачу за рахунок відповідача у сумі 58784,62 грн.

Керуючись статтями 129, 236-241 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити частково.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРО-ЄВРО ТРЕЙД» (18001, Черкаська область, м.Черкаси, проспект Хіміків, 74, код ЄДРПОУ: 41054335) на користь Приватного підприємства «АГРОПРОДСЕРВІС ЯРЧІВЦІ» (47261, Тернопільська область, Тернопільський район, с.Ярчівці, код ЄДРПОУ: 36650963) 3 918 974,45 грн заборгованості та 58784,62 грн судового збору.

В іншій частині позову відмовити.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги на рішення, рішення набирає законної сили після прийняття судом апеляційної інстанції судового рішення. Рішення може бути оскаржене протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення до Північного апеляційного господарського суду.

Повне рішення складене 06.01.2023.

Суддя О.І.Кучеренко

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення19.12.2022
Оприлюднено09.01.2023
Номер документу108285155
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань купівлі-продажу поставки товарів, робіт, послуг

Судовий реєстр по справі —925/982/22

Судовий наказ від 01.06.2023

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Кучеренко О.І.

Ухвала від 16.05.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Ухвала від 21.02.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Ухвала від 02.02.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Рішення від 19.12.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Кучеренко О.І.

Ухвала від 19.12.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Кучеренко О.І.

Ухвала від 07.10.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Кучеренко О.І.

Ухвала від 04.10.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Кучеренко О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні