Ухвала
від 09.01.2023 по справі 141/628/22
ОРАТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 141/628/22

Провадження № 2/141/27/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

09 січня 2023 року смт Оратів

Суддя Оратівського районного суду Вінницької області Климчук С.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Фермерського господарства «Надія-М.В.» (вул. Центральна, 12, с. Заруддя Вінницького району Вінницької області, 22632) про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним в частині зазначення строку дії внаслідок його підроблення, внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння,

У С Т А Н О В И В:

22.12.2022 до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Фермерського господарства «Надія-М.В.» про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним в частині зазначення строку дії внаслідок його підроблення, внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння.

26.12.2022 ухвалою суду матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Фермерського господарства «Надія-М.В.» про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним в частині зазначення строку дії внаслідок його підроблення, внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння залишено без руху, надано позивачу строк для усунення вказаних в ухвалі суду недоліків.

03.01.2023 на адресу суду надійшла заява представника позивача адвоката Ратушняка В.В, від 28.12.2022, зі змісту якої вбачається, що недоліки, вказані в ухвалі суду від 26.12.2022, усунуто.

Таким чином, на теперішній час позовна заява відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України. Підстав для повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до ст. 19, 23, 27 ЦПК України справа належить до юрисдикції та підсудна Оратівському районному суду Вінницької області.

Підстави, передбачені ст. 185 ЦПК України для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви, - відсутні.

Згідно із ч. 1 ст. 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу; якщо відповідачем вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суд відкриває провадження не пізніше наступного дня з дня отримання судом у порядку, передбаченому частиною восьмою цієї статті, інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи відповідача.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного) та окремого провадження.

В даному випадку, зважаючи на обставини, передбачені ст. 274 ЦПК України, зокрема, категорію та складність справи, наявність у справі доказів, суд вважає за необхідне розгляд даної справи проводити за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 187, 274 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі № 141/628/22 за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства «Надія-М.В.» про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним в частині зазначення строку дії внаслідок його підроблення, внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння.

2. Справа буде розглядатися суддею Климчуком С.В. у порядку загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче судове засідання з повідомленням учасників справи на 07.02.2023 о 10 год. 30 хв. в залі судових засідань № 1 Оратівського районного суду Вінницької області (вул. Героїв Майдану, 88, смт Оратів, Вінницької області, 22600).

4. В судове засідання викликати сторони.

5. Довести до відома учасників справи про наявність можливості у Оратівському районному суді Вінницької області забезпечити їх участь у судовому засіданні у режимі відео конференції, крім випадків, коли явка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції учасник справи повинен подати клопотання не пізніше як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

6. Запропонувати відповідачу надати суду (копії позивачу) протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження відзив на позов з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

7. Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання до суду відповіді на відзив з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується відзив, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

8. Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення на відповідь з наданням усіх доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення на відповідь, якщо такі докази не надані позивачем або відповідачем, та документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення на відповідь і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

9. Попередити учасників справи, що письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст. 95 ЦПК України). В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" або ін.). Відповідно до п. 5.26 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2020) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

10. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - https://or.vn.court.gov.ua/sud0218/.

11. Копію ухвали надіслати учасникам справи рекомендованими листами з повідомленнями про вручення поштового відправлення.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Климчук

Дата ухвалення рішення09.01.2023
Оприлюднено10.01.2023

Судовий реєстр по справі —141/628/22

Постанова від 04.07.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Постанова від 04.07.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Постанова від 20.06.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Постанова від 20.06.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 23.05.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Рішення від 30.03.2023

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

Ухвала від 07.03.2023

Цивільне

Оратівський районний суд Вінницької області

Климчук С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні