Ухвала
від 06.01.2023 по справі 340/4442/22
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

06 січня 2023 року м. Дніпросправа № 340/4442/22

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді Панченко О.М. (доповідач),

суддів: Іванова С.М., Чередниченка В.Є.,

розглянувши у письмовому провадженні клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» Ракітіна Павла Сергійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

в адміністративній справі за апеляційною скаргою Відкритого акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Кіровоградгаз"

на рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 20 жовтня 2022 року у справі № 340/4442/22

за позовом Відкритого акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Кіровоградгаз"

до Приватнго виконавеця виконавчого округу міста Києва Щербакова Ігоря Миколайовича

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відовідача: Товариство з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України»

про визнання дій протиправними та зобов`язати вчинити певні дії,-

встановив:

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 28.12.2022 року призначено адміністративну справу №340/4442/22 за апеляційною скаргою Відкритого акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Кіровоградгаз" на рішення Кіровоградського окружного адміністративного суду від 20.10.2022 року до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні.

Розгляд апеляційної скарги призначено на 18 січня 2023 року о 10:30 год.

04.01.2023 року до суду апеляційної інстанції надійшло клопотання, у якому представник Відкритого акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Кіровоградгаз" Ракітін П.С. просить постановити ухвалу про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши зазначене клопотання, колегія суддів дійшла наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Державна судова адміністрація України наказом від 23.04.2020 року №196 затвердила Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

Ознайомившись з матеріалами адміністративної справи, з метою об`єктивного, повного та неупередженого розгляду справи та забезпечення наданого чинним законодавством права на доступ до правосуддя, колегія суддів вважає за необхідне задовольнити клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись статтями 195, 307, 321, 325 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ухвалив:

Клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» Ракітіна Павла Сергійовича задовольнити.

Забезпечити представнику Товариства з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» Ракітіну Павлу Сергійовичу участь у судовому засіданні о 10:30 год. 18.01.2023 року в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 № 196.

Зобов`язати представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» Ракітіна Павла Сергійовича направити на електронну пошту Третього апеляційного адміністративного суду (inbox@3aa.court.gov.ua) скановані копії документів, що посвідчують особу представника (представників), який (які) буде (будуть) брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, для встановлення повноважень, засвідчені електронним цифровим підписом до 09:00 год. 17.01.2023 року та пред`явити їх оригінали під час засідання.

Звернути увагу представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Оператор газотранспортної системи України» Ракітіна Павла Сергійовича, що у відповідності до 5 ст. 195 КАС України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

У випадку неможливості участі учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції справу буде розглянуто за його відсутності.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя О.М. Панченко

суддя С.М. Іванов

суддя В.Є. Чередниченко

Дата ухвалення рішення06.01.2023
Оприлюднено11.01.2023
Номер документу108293596
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язати вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —340/4442/22

Постанова від 08.03.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Панченко О.М.

Постанова від 08.03.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Панченко О.М.

Ухвала від 06.01.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Панченко О.М.

Ухвала від 28.12.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Панченко О.М.

Ухвала від 06.12.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Панченко О.М.

Ухвала від 09.11.2022

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Панченко О.М.

Рішення від 20.10.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 20.10.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 17.10.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

Ухвала від 13.10.2022

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Ю.П. Пасічник

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні