Ухвала
від 10.01.2023 по справі 592/214/23
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/214/23

Провадження №2/592/503/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

10 січня 2023 року м.Суми

Суддя Ковпаківського районного суду м. Суми Корольова Г.Ю., розглянувши позовну заяву Управління «Служба у справах дітей» Сумської міської ради (м.Суми, вул.Харківська, 35) в інтересах дитини ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ), треті особи: Сумський міський центр соціальних служб (м.Суми, вул.Харківська, 42), Державний навчальний заклад «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту» (м.Суми, пров.Гетьманський, 12) про позбавлення батьківських прав,

УСТАНОВИВ:

05.01.2023 року позивач звернувся до суду з вказаним позовом, в якому просить: 1) позбавити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 батьківських прав відносно дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , у зв`язку із ухиленням від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини; 2) питання подальшого влаштування ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , покласти на орган опіки та піклування Сумської міської ради; 3) стягнути з ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , аліменти на особистий рахунок дитини, у розмірі 1/4 частки їх заробітку (доходу), але не менше 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку, щомісячно, починаючи з дня подання заяви і до повноліття дитини.

Згідно правил ч. 4 ст. 19 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Позовна заява відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, підсудна Ковпаківському районному суду міста Суми, підстави для відмови у відкритті провадження по справі відсутні.

Керуючись ст.175, 187 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Управління «Служба у справах дітей» Сумської міської ради в інтересах дитини ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: Сумський міський центр соціальних служб, Державний навчальний заклад «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту» про позбавлення батьківських прав.

Призначити по справі підготовче судове засідання на 10год.00хв.10лютого 2023року за правилами загального позовного провадження з участю сторін в приміщенні Ковпаківського районного суду міста Суми за адресою: м. Суми, вул. Першотравнева, 12, зал с/з №18.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Третя особа має право надати пояснення щодо позову або відзиву протягомп`ятнадцятиднів із дня вручення ухвали про відкриття провадження, та у цей же строк з моменту отримання відзиву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Надіслати особам, які беруть участь у справі, копії ухвали про відкриття провадження у справі та копії позовної заяви з копіями доданих до неї документів відповідачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: http://court.gov.ua/sud1806/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Г.Ю. Корольова

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення10.01.2023
Оприлюднено11.01.2023
Номер документу108301622
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —592/214/23

Рішення від 31.03.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Корольова Г. Ю.

Рішення від 31.03.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Корольова Г. Ю.

Ухвала від 10.02.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Корольова Г. Ю.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Корольова Г. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні