Ухвала
від 09.01.2023 по справі 493/2705/18
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/3316/23

Справа № 493/2705/18

Головуючий у першій інстанції Ільніцька О. М.

Доповідач Таварткіладзе О. М.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

09.01.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді: Таварткіладзе О.М.,

суддів: Заїкіна А.П., Погорєлової С.О.,

розглянувши клопотання представника ТОВ «Агро-Нива» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду по цивільній справі за позовом ТОВ «Агро-Нива» до ОСОБА_1 , державного реєстратора Комунального підприємства Новоселівської сільської ради "Регіональне бюро державної реєстрації" Бондара Олексія Миколайовича, ПП "Левчик" про визнання договору оренди землі недійсним та скасування державної реєстрації, за апеляційною скаргою ПП «Левчик» на рішення Балтського районного суду Одеської області від 07 червня 2022 року,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Одеського апеляційного суду перебуває вищезазначена цивільна справа.

Розгляд справи призначений на 17 січня 2023 року на 15 годину 00 хвилин.

26.12.2022 року, через підсистему «Електронний суд», до Одеського апеляційного суду від представника ТОВ «Агро-Нива» надійшло клопотання про проведення судового засідання, призначеного на 17.01.2023 року на 15-00 год., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon», посилаючись на введення військового стану та необхідність запобігання поширенню захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19.

Ознайомившись з вказаним клопотанням, апеляційний суд приходить до наступного.

Відповідно до положень статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Заява про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду подана в строк. До даної заяви приєднано докази надсилання копій заяви іншим учасникам справи.

Враховуючи наведені вище вимоги процесуального закону, а також необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити та провести судове засідання в режимі відеоконференції за участі сторін поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

На підставі викладеного та керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника ТОВ «Агро-Нива» (адвокат Карнаков Олексій Володимирович, електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1 , телефон: НОМЕР_1 ) про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, яке призначене на 17 січня 2023 року на 15 годину 00 хвилин - задовольнити.

Забезпечити проведення судового засідання, що призначене на 17 січня 2023 року на 15 годину 00 хвилин, в режимі відео-конференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Попередити заявника, що відповідно до ч. 4 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Зобов`язати учасників процесу подати скановані копії документів, що посвідчують особу учасника або його представника для встановлення повноважень, письмових заяв і клопотань, письмових доказів засвідчених електронним цифровим підписом за один робочий день до проведення судового засідання.

Відеоконференція буде проведена за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Для участі в судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити сторони про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали негайно надіслати сторонам для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Судді Одеського апеляційного суду О.М. Таварткіладзе

А.П. Заїкін

С.О. Погорєлова

Дата ухвалення рішення09.01.2023
Оприлюднено12.01.2023
Номер документу108306940
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору оренди землі недійсним та скасування державної реєстрації, за апеляційною скаргою ПП «Левчик» на рішення Балтського районного суду Одеської області від 07 червня 2022 року

Судовий реєстр по справі —493/2705/18

Постанова від 17.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Постанова від 17.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Постанова від 17.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Постанова від 17.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 09.01.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 08.08.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 08.08.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні