Ухвала
від 10.01.2023 по справі 405/5029/22
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/5029/22

Провадження №2/405/690/22

У Х В А Л А

10 січня 2023 року Суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда Іванова Л.А., при вирішенні питання про відкриття провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до акціонерного товариства Страхова компанія «Країна», командитного товариства «Автолегіон-Варванської Ю.В.» про стягнення матеріальної та моральної шкоди, заподіяної кримінальним правопорушенням, -

В С Т А Н О В И Л А:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до Ленінського районного суду м. Кіровограда з позовом до відповідачів, в якому (позові) просить:

стягнути з акціонерного товариства Страхова компанія «Країна» на свою ( ОСОБА_1 ) користь матеріальну шкоду за заподіяння шкоди здоров`ю внаслідок ДТП в розмірі 6495,04 грн.;

стягнути з командитного товариства « ОСОБА_2 » на свою ( ОСОБА_1 ) користь моральну шкоду, заподіяну внаслідок ДТП в розмірі 6000,00 грн.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Кіровограда від 03.10.2022 року зазначену позовну заяву залишено без руху та надано позивачу десятиденний термін з дня вручення копії ухвали для усунення зазначених в ній недоліків позовної заяви, зокрема, позивачу необхідно було виправити зазначені в мотивувальній частині ухвали недоліки позовної заяви, а також: сплатити судовий збір в розмірі 992 грн. 40 коп., надавши оригінал квитанції про сплату судового збору.

При цьому, до вирішення питання про відкриття провадження у справі, представник позивача ОСОБА_1 адвокат Комякова О.Д. звернулася до суду із заявою, яка зареєстрована в суді 05.01.2023 року, за вх. № 410, в якій просить суд повернути подану ОСОБА_1 позовну заяву про стягнення матеріальної та моральної шкоди, заподіяної кримінальним правопорушенням.

Відповідно до ч. 3 ст. 13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами на власний розсуд.

Враховуючи подану повноважним представником позивача ОСОБА_1 адвокатом Комяковою О.Д. заяву про відкликання (повернення) позовної заяви, вважаю, що вказана позовна заява підлягає поверненню позивачу з наступних підстав.

Відповідно до п. 3 ч. 4 ст. 185 ЦПК України, заява повертається, у випадку, коли до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

За наведених обставин, враховуючи, що на час подання зазначеної заяви провадження у справі не відкрито, вважаю за необхідне повернути позивачу ОСОБА_1 , за її ініціативи, вищезазначену позовну заяву з усіма доданими до неї документами.

Разом з тим, з метою недопущення порушення права позивача на судовий захист, шляхом звернення до суду з даним позовом та його судовий розгляд, останній слід роз`яснити, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви (ч. 7 ст. 185 ЦПК України).

Керуючись п. 3 ч. 4 ст. 185, ст. 258, ст. 260, ст. 353 Цивільного процесуального кодексу України,-

У Х В А Л И Л А:

Позовну заяву ОСОБА_1 до акціонерного товариства Страхова компанія «Країна», командитного товариства «Автолегіон-Варванської Ю.В.» про стягнення матеріальної та моральної шкоди, заподіяної кримінальним правопорушенням, - повернути позивачу ОСОБА_1 , разом з доданими до неї документами.

Роз`яснити позивачу ОСОБА_1 , що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Кропивницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга буде подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду, або в разі пропуску строку на апеляційне оскарження з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Суддя Ленінського

районного суду

м. Кіровограда Лілія Андріївна Іванова

Дата ухвалення рішення10.01.2023
Оприлюднено12.01.2023
Номер документу108335650
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них фізичній особі, яка потерпіла від кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —405/5029/22

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

Ухвала від 03.10.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Іванова Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні