Ухвала
від 10.01.2023 по справі 753/214/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/214/23

провадження № 2/753/2546/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" січня 2023 р. суддя Дарницького районного суду міста Києва Трусова Т.О., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "АТОМ ІНТЕРТЕЙМЕНТ ЮА", товариства з обмеженою відповідальністю "КОНЦЕРТ ЮА" про захист прав споживачів шляхом зобов`язання вчинення дій,

В С Т А Н О В И В:

У грудні 2022 р. ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "АТОМ ІНТЕРТЕЙМЕНТ ЮА", товариства з обмеженою відповідальністю "КОНЦЕРТ ЮА" про захист прав споживачів шляхом зобов`язання відповідачів здійснити повернення коштів та відшкодувати моральну шкоду.

Вирішуючи питання щодо відкриття провадження у цивільній справі за даним позовом, суддя виходить з наступного.

Форму та зміст позовної заяви визначає норма ст. 175 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), згідно положень якої позовна заява повинна, зокрема, містити зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні.

Відповідно до ч. 1 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додається копія позовної заяви і копії всіх документів, що додаються до неї відповідно до кількості учасників справи.

Вивченням позовної заяви ОСОБА_1 встановлено, що її форма та зміст наведеним вимогам процесуального закону не відповідає.

Як вбачається зі змісту позовних вимог, позивач просить зобов`язати відповідачів здійснити повернення коштів за оплату квитків на концерт та здійснити відшкодування моральної (немайнової) шкоди, що не відповідає способам захисту передбаченим законом (ЦК України та ЗУ "Про захист прав споживачів").

Також з матеріалів справи вбачається, що позивач самостійно направив відповідачам копії позовної заяви та копії всіх документів, що додаються до неї, проте такі його дії суперечать вимогам цивільного процесуального закону, оскільки за наслідком постановлення ухвали про відкриття провадження у справі суд самостійно направляє копії процесуальних документів учасникам справи

Відповідно до положень статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З урахуванням вищевикладеного позивачу на усунення недоліків позову слід визначитись зі способами захисту порушеного права, уточнити позовні вимоги та подати позовну заяву у новій редакції з її копіями і копіями всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості учасників справи.

Керуючись статтями 175, 177, 185, 260, 261, 353 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "АТОМ ІНТЕРТЕЙМЕНТ ЮА", товариства з обмеженою відповідальністю "КОНЦЕРТ ЮА" про захист прав споживачів шляхом зобов`язання вчинення дій залишити без руху.

Надати позивачеві строк для усунення недоліків - десять днів з дня отримання копії даної ухвали, роз`яснивши, що в разі їх неусунення у встановлений строк позовна заява буде вважатися неподаною і повернута позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення10.01.2023
Оприлюднено12.01.2023
Номер документу108339881
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —753/214/23

Ухвала від 24.01.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Трусова Т. О.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Трусова Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні