Ухвала
від 11.01.2023 по справі 523/247/23
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/247/23

Провадження №2/523/1132/23

У Х В А Л А

"11" січня 2023 р. м. Одеса

Суворовський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді Кисельова В.К.,

при секретарі судового засідання Дзюба Г.І.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі суду№ 21цивільну справуза позовноюзаявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,третя особа:Приватне підприємствовиробничо-комерційнафірма «Мікромегас»про поділспільного майнаподружжя,-

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Авраменко О.А. надав до суду клопотання про витребування доказів.

Клопотання мотивовано тим, що ОСОБА_1 звернулась з позовом до ОСОБА_2 з наступними позовними вимогами:

-визнати за ОСОБА_1 впорядку поділумайна подружжяправо власностіна 1/4частку майновихправ задоговором,укладеним між ОСОБА_2 таПриватним підприємствомвиробничо-комерційноюфірмою «МІКРОМЕГАС»,щодо інвестування в будівництво багатоквартирного житлового будинку у ЖК «Хвиля» по Миколаївській дорозі;

- стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання малолітньої дитини - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі 12000,00 (дванадцять тисяч) гривень щомісячно, починаючи від дня пред`явлення позову і до повноліття ОСОБА_3 .

При цьому, інформація щодо умов вищевказаного договору, зокрема, характеристик об`єкта нерухомості, який має набути відповідач після прийняття його до експлуатації, його вартості, порядку оплати за нього та суми, яку сплачено відповідачем за вказаним договором станом по теперішній час, у позивача відсутня, що унеможливлює для позивача сформувати точні позовні вимоги у цій цивільній справі та бути обізнаним

про те, на який саме об`єкт спільної сумісної власності подружжя вона має право.

З огляду на це адвокатом ОСОБА_1 - Авраменком О.А. - двічі було направлено запит до Приватного підприємства виробничо-комерційної фірми «МІКРОМЕГАС» з метою отримання:

Інформації про те, чи прийнято до експлуатації об`єкт нерухомості - багатоквартирний житловий будинок у ЖК «Хвиля» по Миколаївській дорозі, з приводу придбання квартири у якому між ОСОБА_2 та Приватним підприємством виробничо-комерційною фірмою «МІКРОМЕГАС» укладено відповідний договір.

Належним чином засвідчених копій усіх документів (договорів, додаткових угод, додатків до договорів тощо), укладених з Приватним підприємством виробничо-комерційною фірмою «МІКРОМЕГАС», на підставі яких ОСОБА_2 здійснено інвестування щодо будівництва багатоквартирного житлового будинку у ЖК «Хвиля» по Миколаївській дорозі.

Інформації про те, чи передано ОСОБА_2 за актом прийому- передачі (чи іншим документом) квартиру відповідно до вищезгаданого договору з проханням надати належним чином засвідчену копію акта прийому-передачі (чи іншого документа), на підставі якого здійснено таку передачу квартири ОСОБА_2 .

Інформації про те, чи здійснювалась переуступка (відчуження) ОСОБА_2 на користь іншої особи майнових прав на квартиру, які виникли у останнього на підставі вищезазначеного договору з проханням вказати дату такої переуступки (відчуження) та суму, за якою її здійснено.

Інформації про те, яку суму грошових коштів (пайового внеску тощо) сплачено ОСОБА_2 відповідно до вищевказаного договору станом на 01.10.2022 року - час подання відповідного адвокатського запиту.

Однак, жодної відповіді від вказаного підприємства на адресу адвоката позивача не надходило.

З огляду на зазначене та з урахуванням того, що вищезгадані відомості та документи мають важливе значення для розгляду цієї цивільної справи,' вважаємо, що останні мають бути витребувані від Приватного підприємства виробничо-комерційної фірми «МІКРОМЕГАС».

Окрім цього, з метою з`ясування точної інформації щодо доходів відповідача, що має значення при вирішенні питання щодо визначення розміру аліментів, що підлягають сплаті на користь позивача, адвокатом позивача - Авраменком О.А. - було направлено відповідні адвокатські запити до TOB «НЕТКРЕКЕР», Головного управління ДПС у Миколаївській області та Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області.

Однак, листом від 14.10.2022 року № 1400-0604-8/36439 Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області повідомило про відсутність підстав про надання запитуваної інформації про доходи відповідача у зв`язку з відсутністю згоди останнього на поширення інформації з обмеженим доступом.

З аналогічних підстав ТОВ «Неткрекер» відмовило у наданні інформації про доходи відповідача листом від 19.10.2022 року № 20221019-1.

Разом із цим, жодної відповіді на вищезгаданий адвокатський запит від Головного управління ДПС у Миколаївській області станом на теперішній час не надходило.

З урахуванням викладеного, вважаємо, що такі відомості мають бути витребувані від вказаних юридичних осіб на підставі ухвали суду.

Відповідно до ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обгрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами висновками експертів; показаннями свідків.

Відповідно до пункту 11 постанови Пленуму Верховного Суду України від 01.10.1996 року «Про застосування Конституції України при здійсненні правосуддя» якщо сторона не в змозі зібрати докази, а без них правильно вирішити справу неможливо - за клопотанням сторін суд сам має витребувати такі докази.

Відповідно до ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

З урахуванням вищезазначеного та для правильного вирішення справи по суті, з метою повного та всебічного дослідження всіх обставин по справі необхідно задовольнити клопотання.

На підставі викладеного та керуючись ст. 84 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Витребувати від Приватного підприємства виробничо-комерційної фірми «МІКРОМЕГАС» (ідентифікаційний код: 30199632; 65058, м. Одеса, вул. Армійська, 8-Б, оф. 9):

- інформацію про те, чи прийнято до експлуатації об`єкт нерухомості - багатоквартирний житловий будинок у ЖК «Хвиля» по Миколаївській дорозі, з приводу придбання квартири у якому між ОСОБА_2 та Приватним підприємством виробничо-комерційною фірмою «МІКРОМЕГАС» укладено відповідний договір;

- належним чином засвідчені копії усіх документів, зокрема, але не виключно: договорів, у тому числі, договорів про переуступку/відчуження прав, додаткових угод, документів, що містять інформацію про здійснення платежів, актів приймання-передачі, додатків до договорів, що укладені між ОСОБА_2 та Приватним підприємством виробничо- комерційною фірмою «МІКРОМЕГАС», на підставі яких ОСОБА_2 здійснено інвестування щодо будівництва

багатоквартирного житлового будинку у ЖК «Хвиля» по Миколаївській дорозі;

- довідку про те, яку суму грошових коштів (пайового внеску) сплачено ОСОБА_2 відповідно до договору, укладеного між ОСОБА_2 та Приватним підприємством виробничо- комерційною фірмою «МІКРОМЕГАС», на підставі яких ОСОБА_2 здійснено інвестування щодо будівництва багатоквартирного житлового будинку у ЖК «Хвиля» по Миколаївській дорозі станом на 01.12.2022 року.

2. Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю «НЕТКРЕКЕР» (ідентифікаційний код: 34046446; 04071, м. Київ, вул. Ярославська, 58) довідку (інформацію) про щомісячну заробітну плату ОСОБА_2 за період з 01.01.2021 року по 01.12.2022 року.

3. Витребувати від Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області (ідентифікаційний код: 13844159; 54020, м. Миколаїв, вул. Морехідна, 1) інформацію про доходи ОСОБА_2 за період з 01.01.2021 року по 01.12.2022 року.

Витребувати від Головного управління ДПС у Миколаївській області (ідентифікаційний код: 44104027; 54001, м. Миколаїв, вул. Лягіна, 6) інформацію про доходи ОСОБА_2 за період з 01.01.2021 року по 01.12.2022 року.

Обов`язок по виконанню ухвали суду покласти на керівників відповідних установ.

Роз`яснити, що в разі неможливості подати докази, які вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також з неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення до відповідальності не звільняє їх обов`язку подати суду докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення11.01.2023
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу108348263
СудочинствоЦивільне
Сутьподілспільного майнаподружжя

Судовий реєстр по справі —523/247/23

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

Ухвала від 11.01.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

Ухвала від 11.01.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Кисельов В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні