Ухвала
від 10.01.2023 по справі 918/1051/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі про банкрутство

"10" січня 2023 р. Справа № 918/1051/22

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Войтюка В.Р., при секретарі судового засідання Мамчур А.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за заявою Головного управління ДПС у Рівненській області (33023, м. Рівне, вул. Відінська, 12, код. 43142449)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод" (33018, м. Рівне, вул. Курчатова, 62а, код. 40292064)

про відкриття провадження у справі про банкрутство.

В засіданні приймали участь:

Від заявника: Кондраюк Н.В. (в залі суду).

ВСТАНОВИВ:

13 грудня 2022 року Головне управління ДПС у Рівненській області звернулося до Господарського суду Рівненської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод".

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 19 грудня 2022 року прийнято заяву Головного управління ДПС у Рівненській області про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод" та заяву арбітражного керуючого Беляновського Р.Ю. про участь у справі про банкрутство до розгляду у підготовчому засіданні на 26 грудня 2022 року.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 26 грудня 2022 року відкладено підготовче засідання на 10 січня 2023 року.

В судовому засіданні 10 січня 2023 року представник заявника підтримав подану заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство. Боржник в судове засідання 10 січня 2023 року явку уповноваженого представника не забезпечив, окрім того боржник не скористався наданим йому правом на подачу відзиву.

Відповідно до п. 2 ч. 1 статті 39 Кодексу України з питань банкрутства неявка у підготовче засідання сторін та представника державного органу з питань банкрутства, а також відсутність відзиву боржника не перешкоджають проведенню засідання.

Згідно з частинами 1, 6 статті 34 Кодексу України з процедур банкрутства заява про відкриття провадження у справі про банкрутство подається кредитором або боржником. Боржник зобов`язаний у місячний строк звернутися до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі у разі, якщо задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов`язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності).

Так, з матеріалів справи судом встановлено, що станом на момент порушення провадження у справі про банкрутство боржник має кредиторську заборгованість перед Головним управління ДПС у Рівненській області на загальну суму 1 667 375 грн. 03 коп., яка не погашена.

Про вказані обставини підтверджують надане заявником судове рішення яке набрало законної сили та є невиконаним.

Зважаючи на викладене, за наслідками розгляду в підготовчому засіданні 10 січня 2023 року заяви Головного управління ДПС у Рівненській області про відкриття провадження у справі про банкрутство, суд не встановив підстав для відмови у відкритті провадження, перелічених у пункті 6 статті 39 Кодексу України з процедур банкрутства.

Дослідивши надані матеріали, суд робить висновок, що вищевказані факти свідчать про наявність підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод".

За таких обставин суд вважає за необхідне відкрити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод", ввести процедуру розпорядження майном, мораторій на задоволення вимог кредиторів та призначити розпорядника майна боржника.

З метою виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, здійснюється офіційне оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство на веб-порталі судової влади України.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Заява Головного управління ДПС у Рівненській області про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод" містить пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна, а саме Беляновського Р.Ю.

До заяви Головного управління ДПС у Рівненській області про відкриття про провадження у справі про банкрутство додано заяву № 01-20/2 від 22 листопада 2022 арбітражного керуючого Беляновського Р.Ю. (свідоцтво № 1874 від 09 січня 2019 року) про згоду на участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод".

Оскільки, кандидатуру арбітражного керуючого Беляновського Р.Ю., визначено заявником та останній надав згоду та усі необхідні документи, відтак, суд дійшов висновку призначити розпорядником майна Беляновського Р.Ю.

Частиною 8 статті 39 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що в ухвалі про відкриття провадження у справі про банкрутство зазначається про призначення розпорядника майна, встановлення розміру його винагороди та джерела її сплати.

Відповідно до частини 2 статті 30 Кодексу України з процедур банкрутства, розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень.

Сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу.

У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

Суд вважає за необхідне встановити основну грошову винагороду розпоряднику майна у розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень за рахунок коштів, авансованих боржником на депозитний рахунок Господарського суду Рівненської області.

Керуючись статтями 2, 30, 34, 39, 41 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 12, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ :

1. Відкрити провадження у справі № 918/1051/22 про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод" (33018, м. Рівне, вул. Курчатова, 62а, код. 40292064).

2. Визнати вимоги кредитора Головного управління ДПС у Рівненській області (33023, м. Рівне, вул. Відінська, 12, код. 43142449) у розмірі 1 667 375 (один мільйон шістсот шістдесят сім тисяч триста сімдесят п`ять) грн. 03 коп., з яких 152 957 (сто п`ятдесят дві тисячі дев`ятсот п`ятдесят сім) грн. 54 коп. заборгованості з основного платежу по податках ЄСВ (вимоги 2 черги), 1 072 545 (один мільйон сімдесят дві тисячі п`ятсот сорок п`ять) грн. 51 коп. (вимоги 3 черги), 441 871 (чотириста сорок одна тисяча вісімсот сімдесят один) грн. 98 коп. (вимоги 4 черги).

3. Включити до витрат, пов`язаних з провадженням у справі про банкрутство витрати на оплату судового збору в розмірі 24 810 грн. 00 коп. та витрати на авансування винагороди арбітражного керуючого у розмірі 60 300 грн. 00 коп.

4. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов`язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов`язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

5. Ввести процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод" (33018, м. Рівне, вул. Курчатова, 62а, код. 40292064) до 10 липня 2023 року.

5. Розпорядником майна призначити Беляновського Романа Юрійовича (свідоцтво № 1874 від 09 січня 2019 року, адреса: 33028, м. Рівне, вул. Лермонтова, 4а).

6. Встановити грошову винагороду розпоряднику майна арбітражному керуючому Беляновському Роману Юрійовичу у розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод" (33018, м. Рівне, вул. Курчатова, 62а, код. 40292064) за рахунок коштів, авансованих на депозитний рахунок Господарського суду Рівненської області.

7. Вжити заходи щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

8. З метою виявлення кредиторів, здійснити оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Рівненський асфальтний завод" (33018, м. Рівне, вул. Курчатова, 62а, код. 40292064) на офіційному веб-порталі судової влади України.

9. Встановити строк подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів до 01 березня 2022 року.

10. Встановити строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника до 28 лютого 2023 року.

11. Проведення попереднього засідання суду призначити на "06" березня 2023 р. об 11:00 год., яке відбудеться в приміщенні господарського суду Рівненської області (за адресою 33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А) в залі судових засідань № 15.

12. Зобов`язати розпорядника майна боржника у наступному засіданні надати cуду звіт про поведену роботу.

Ухвала набирає законної сили порядку визначеному частиною 4 статті 9 Кодексу України з процедур банкрутства, статтею 235 ГПК України та може бути оскаржена у відповідності до статей 254, 255 ГПК України .

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: https://court.gov.ua/sud5019/.

Суддя Войтюк В.Р.

Дата ухвалення рішення10.01.2023
Оприлюднено16.01.2023

Судовий реєстр по справі —918/1051/22

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 12.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Постанова від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 12.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 10.04.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 06.03.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 06.03.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 10.01.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 10.01.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 26.12.2022

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні