Ухвала
від 12.01.2023 по справі 940/407/21
ТЕТІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12.01.2023 Справа № 940/407/21

Провадження по справі № 1-в/940/2/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 січня 2023 року Тетіївський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Тетієві подання фахівця Білоцерківського районного сектору № 4 філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 щодо вирішення питання звільнення від відбування призначеного судом покарання по закінченню іспитового строку засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, жителя АДРЕСА_1 ,

встановив:

Фахівець Білоцерківського районного сектору № 4 філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 звернулась до Тетіївського районного суду Київської області з поданням, в якому просить вирішити питання про звільнення засудженого ОСОБА_4 вiд вiдбування призначеного судом покарання, у зв`язку із закінченням іспитового строку, зазначаючи, що вироком Тетіївського районного суду Київської області від 22.06.2021 року ОСОБА_4 засуджений за ч. 3 ст. 185 КК України, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком 1 рік 6 місяців. За період іспитового строку за мiсцем проживання характеризувався задовільно, кримінальних правопорушень не вчиняв, до адміністративної відповідальності не притягувався, дотримувався умов та порядку вiдбування покарання, а також покладених на нього судом обов`язків.

У судове засідання представник Білоцерківського районного сектору № 4 філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області ОСОБА_5 не з`явилась, надала до суду заяву, в якій просить судове засідання проводити без її участі, подання підтримує.

Прокурор ОСОБА_6 у судове засідання не з`явилась, надала до суду клопотання, в якому просить розгляд подання здійснювати без її участі, подання підтримує та просить його задовольнити.

Засуджений ОСОБА_4 у судове засідання не з`явився, надав до суду заяву, в якій просить судове засідання проводити без її участі, не заперечує проти подання.

Розглянувши матерiали справи, дослiдивши надані докази, суд дійшов наступного висновку.

Судом встановлено, що вироком Тетіївського районного суду Київської області від 22.06.2021 року ОСОБА_4 засуджений за ч. 3 ст. 185 КК України, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком 1 рік 6 місяців.

Із 27.07.2021 року засуджений ОСОБА_4 перебуває на обліку в Білоцерківському районному секторі № 4 філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області.

За період перебування на цьому обліку засуджений ОСОБА_4 нових кримінальних правопорушень не скоїв, до адміністративної відповідальності не притягувався, дотримувався умов та порядку вiдбування покарання, а також покладених на нього судом обов`язкiв. За місцем проживання характеризувався задовільно, компрометуючі матеріали стосовно ОСОБА_4 відсутні. Іспитовий строк закінчився.

Відповідно до вимог ч. 3ст. 75 КК України умовою ухвалення рішення суду про звільнення засудженого від відбування покарання з випробуванням є те, що він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки. Тривалість іспитового строку та обов`язки, які покладаються на особу, звільнену від відбування покарання з випробуванням, визначаються судом.

Відповідно до ч. 1ст. 78 КК Українипісля закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Відповідно до ст. 165 Кримінального виконавчого кодексу України, іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду. Після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового кримінального правопорушення, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 537КПК України під час виконання вироків суд має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Враховуючи, що засуджений ОСОБА_4 протягом визначеного іспитового строку виконав покладені на нього судом обов`язки, не вчинив нового кримінального правопорушення, чим довів своє виправлення, за мiсцем проживання характеризувався задовільно, до адміністративної відповідальності не притягувався, дотримувався умов та порядку вiдбування покарання, іспитовий строк, призначений вироком суду закінчився, суд вважає за необхідне звільнити ОСОБА_4 від призначеного йому покарання, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Керуючись статтями 75, 78 КК України, статтями537, 539 КПК України, статтею 165 КВК України, суд

постановив:

Подання фахівця Білоцерківського районного сектору № 4 філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 щодо вирішення питання звільнення від відбування призначеного судом покарання по закінченню іспитового строку стосовно засудженого ОСОБА_4 - задовольнити.

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , звiльнити від відбування покарання, призначеного вироком Тетіївського районного суду Київської області від 22.06.2021 року, яким його засуджено за ч. 3 ст. 185 КК України, на підставі ст. 75 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком 1 рік 6 місяців, та покладенням обов`язків, передбачених ст. 76 КК України, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом семи днiв з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_7

Дата ухвалення рішення12.01.2023
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу108361389
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —940/407/21

Ухвала від 12.01.2023

Кримінальне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Вирок від 22.06.2021

Кримінальне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Ухвала від 18.05.2021

Кримінальне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

Ухвала від 14.04.2021

Кримінальне

Тетіївський районний суд Київської області

Мандзюк С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні