Ухвала
від 13.01.2023 по справі 914/194/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

13.01.2023 р. Справа№ 914/194/23

м. Львів

Господарський суд Львівської області у складі судді Ростислава Матвіїва, розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом: Комунального підприємства «Управління Капітального Будівництва» Дрогобицької міської ради, м. Дрогобич, Львівська область,

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Аутстафінгова Компанія «Трудові Ресурси», м. Дрогобич, Львівська область,

предмет позову: стягнення 460 647,77 грн,

підстава позову: порушення умов договору підряду,

встановив:

10.01.2023 до Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Комунального підприємства «Управління Капітального Будівництва» Дрогобицької міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аутстафінгова Компанія «Трудові Ресурси» про стягнення 460 647,77 грн.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд зазначає, що наявні підстави для повернення позовної заяви, та зазначає таке.

Позовна заява підписана представником позивача, адвокатом Тунським А.Р.

Відповідно до ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи (частини перша, друга цієї статті).

Відповідно до частини третьої статті 56 Господарського процесуального кодексу України юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Відповідно до ч. 1 ст. 58 Господарського процесуального кодексу України представником у суді може бути адвокат або законний представник.

Повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" (ч. 4 ст. 60 Господарського процесуального кодексу України).

Суд звертає увагу, що долучений до позовної заяви ордер на надання правничої допомоги серії ВС №1178280 від 30.12.2022 не підтверджує повноваження адвоката Тунського А.Р. здійснювати представництво інтересів Комунального підприємства «Управління Капітального Будівництва» Дрогобицької міської ради, оскільки таким у графі «найменування особи, якій надається правова допомога» зазначено Господарський суд Львівської області, а не Комунальне підприємство «Управління Капітального Будівництва» Дрогобицької міської ради.

Враховуючи зазначене, суд стверджує, що позовну заяву підписано особою, повноваження якої не підтверджено, тобто особою, яка не має права її підписувати.

Суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи також у разі, якщо заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано (ч. 5 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України).

Статтею 174 Господарського процесуального кодексу України також передбачено, що суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків. Про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу, яку може бути оскаржено. Копія позовної заяви залишається в суді. Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

Керуючись ст. ст. 2, 4, 56, 58, 60, 174 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

Позовну заяву Комунального підприємства «Управління Капітального Будівництва» Дрогобицької міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аутстафінгова Компанія «Трудові Ресурси» про стягнення 460 647,77 грн у справі № 914/194/23 (з додатками на 94 арк) повернути заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і підлягає оскарження в апеляційному порядку.

Суддя Матвіїв Р.І.

Дата ухвалення рішення13.01.2023
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу108380673
СудочинствоГосподарське
Суть: стягнення 460 647,77 грн, підстава позову: порушення умов договору підряду

Судовий реєстр по справі —914/194/23

Ухвала від 06.02.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

Ухвала від 13.01.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Матвіїв Р.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні