Ухвала
від 13.01.2023 по справі 302/1387/22
МІЖГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 302/1387/22

Провадження № 2/302/50/23

Номер рядка звіту 79

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

у порядку спрощеного порядку

13 січня 2023 року смт.Міжгір`я

Суддя Міжгірського районного судуЗакарпатської областіСидоренко Ю.В.,розглянувши матеріалипозовної заяви ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 . мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ) до Комунального некомерційного підприємства «Лікувально-профілактичноїустанови Міжгірськарайонна лікарня» Міжгірськоїселищної радиЗакарпатської області (адреса місцезнаходження: смт.Міжгір`я вул.Возз`єднання, 4, код ЄДРПОУ - 43218512), про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення з роботи,

ВСТАНОВИВ:

28.11.2022 року позивач ОСОБА_1 звернулася до Міжгірського районного суду Закарпатської області з позовом до Комунального некомерційного підприємства «Міжгірська районна лікарня» Міжгірської селищної ради, про визнання протиправним та скасування наказу № 191 від 28.10.2022 року Комунального некомерційного підприємства лікувально - профілактичної установи Міжгірська районна лікарня» Міжгірської селищної ради Закарпатської області «Про звільнення ОСОБА_1 ».

Ухвалою Міжгірського районного суду Закарпатської області від 02 грудня 2022 року позовна заява ОСОБА_1 залишена без руху, позивачеві надано судом десятиденний строк для усунення недоліків, зазначених в мотивувальній частині даної ухвали, починаючи з дати отримання позивачем копії ухвали суду.

03.01.2023 року позивачем ОСОБА_1 отримана вищевказана ухвала суду.

09.01.2023 року на виконання ухвали суду від 02.12.2022 року, від позивача ОСОБА_1 надійшла до суду заява по усунення недоліків позовної заяви з долученням до вказаної заяви оригіналу квитанції про сплату судового збору в сумі 3066,00 грн. та уточненої позовної заяви в новій редакції від 09.01.1.2023 року, з додатками до неї. В уточненій позовній заяві позивачка ОСОБА_1 просить: 1) Визнати протиправним та скасувати наказ № 191 від 28.10.2022 року «Про звільнення ОСОБА_1 » Комунального некомерційного підприємства «Лікувально-профілактичної установи Міжгірська районна лікарня» Міжгірської селищної ради Закарпатської області; 2) Поновити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на посаді сестри медичної палати новонароджених акушерсько-гінекологічного відділення Комунального некомерційного підприємства «Лікувально-профілактичної установи Міжгірська районна лікарня» Міжгірської селищної ради Закарпатської області; 3) Стягнути з Комунального некомерційного підприємства «Лікувально-профілактичної установи Міжгірська районна лікарня» Міжгірської селищної ради Закарпатської області на користь ОСОБА_1 - середній заробіток за час вимушеного прогулу, починаючи з 28.10.2022 року до дня поновлення на роботі, який на день пред`явлення позову до суду становить 11225,13 грн.; 4) Стягнути з Комунального некомерційного підприємства «Лікувально-профілактичної установи Міжгірська районна лікарня» Міжгірської селищної ради Закарпатської області 6на користь ОСОБА_1 моральну шкоду в сумі 100000 (сто тисяч) гривень.

13.01.2023року,з метоювизначення підсудностісправи увідповідності доположень ст.27ЦПК України,судом отриманівідомості зЄдиного державногореєстру підприємств,установ,організацій,та відповіднодо якихвбачається,що відповідачу справі:Комунальне некомерційнепідприємство «Лікувально-профілактичноїустанови Міжгірськарайонна лікарня»Міжгірської селищноїради Закарпатської області (код ЄДРПОУ 43218512) знаходиться за адресою: смт.Міжгір`я вул.Возз`єднання, 4 та є юридичною особою, і на теперішній час в процесі припинення не перебуває.

Оглянувши зміст та обґрунтування уточненої позовної заяви в редакції від 09.01.2023 року та додані до позовної заяви документи на її обґрунтування, а також долучені позивачем після усунення недоліків платіжні документи про сплату судового збору, вважаю, що позов поданий з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України, та на теперішній час відсутні підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Справа підсудна Міжгірському районному суду Закарпатської області. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч.2ст.19 ЦПК Україницивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п.4 ч.2ст.187 ЦПК України).

Відповідно до ч.4ст.19 ЦПК України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідност.196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Перевіривши матеріали позовної заяви, враховуючи обраний позивачем спосіб захисту, категорію справи щодо трудових правовідносин, обсяг та характер доказів у справі, а також кількість учасників справи, вважаю, що вказану справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання, з викликом (повідомленням) сторін та осіб, які беруть участь у справі.

На виконання наведених положеньЦивільного процесуального кодексу України, вважаю за необхідне призначити підготовче засідання у справі та встановити сторонам строки для подання ними документів на підтвердження своєї правової позиції в даному спорі.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.187,259-261,352-355, пп.15 п.15 РозділуXIII Перехідні положення Цивільного процесуального кодексу України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у цивільній справі № 302/1387/22 за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Лікувально-профілактичної установи Міжгірська районна лікарня» Міжгірської селищної ради Закарпатської області, про визнання протиправним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, та стягнення моральної шкоди.

Розгляд справи здійснювати суддею одноособово, в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 13годин 30 хвилин 10лютого 2023року в приміщенні зали судових засідань Міжгірського районного суду Закарпатської області за адресою: 90000, Закарпатська область Хустський район смт.Міжгір`я, вул.Шевченка, буд.99.

Про час та місце розгляду справи повідомити сторони та викликати їх в судове засідання.

Направити сторонам копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачу також копію позовної заяви та додані до неї документи.

Запропонувати відповідачу подати відзив на позовну заяву у п?ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі. Роз`яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Зобов`язати відповідача, відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам цивільного процесу.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами, згідно ч.8 ст.178 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.3-5 ст.178, ст.179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет на веб-сайті: http://mg.zk.court.gov.ua.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

Міжгірського районногосуду

Закарпатської області Ю.В. СИДОРЕНКО

Дата ухвалення рішення13.01.2023
Оприлюднено16.01.2023
Номер документу108392741
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —302/1387/22

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кожух О. А.

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Рішення від 07.03.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 13.01.2023

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні