Ухвала
від 10.01.2023 по справі 569/15036/22
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/15036/22

1-кс/569/227/23

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

10 січня 2023 року м. Рівне

Слідча суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання заступника начальникавідділу СУГУ НПв Рівненськійобласті майорполіції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42022180000000057 від 04.08.2022 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, -

В С Т А Н О В И Л А:

Заступник начальникавідділу СУГУ НПв Рівненськійобласті майорполіції ОСОБА_3 звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджене прокурором Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що службовими особами ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ-Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_2 », та іншими ФОП, які займаються господарською діяльністю на території Рівненської області, упродовж 2022року, за попередньою змовою групою осіб, здійснено придбання та заготівлю дикоросів у підконтрольних суб`єктів господарювання з ознаками ризиковості, що в подальшому призвело до заволодіння чужим майном. Так, у продовж поточного періоду 2022 року ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » заявило до відшкодування та отримало відшкодування з державного бюджету України ПДВ на загальну суму понад 543,86 млн. грн., та ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на загальну суму понад 109,05 млн. грн.

ТОВ-Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з 09.10.1997 перебуває на податковому обліку в ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Згідно інформаціїнаданої ТОВ-Фірма« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) в своїй господарській діяльності користувалось банківським рахунком, відкритим в АБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Під час досудового слідства, виникла необхідність у тимчасовому доступу до речей і документів, з можливістю їх вилучення (здійснення їх виїмки), а сама: документи банківської(юридичної)справи,на підставіяких буливідкриті рахункиТОВ-Фірма« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ),документи (виписки)руху коштів(реєструрозрахункових операцій)по всімрахункам ТОВ-Фірма« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) у друкованому, електронному вигляді, за період часу з 01.01.2022 по даний час (або на дату закриття рахунків, в разі їх закриття до вказаного періоду), із зазначенням банків-екваєрів та мерчантів, класифікації за дебетом та кредитом рахунків, ініціаторів платежів та одержувачів коштів, з обов`язковим чітким зазначенням номерів платіжних документів, конкретного часу та дати платежу, суми коштів, підстав надходжень коштів, повних даних платника та отримувача коштів (в тому числі клієнтів іншого банку), з зазначенням коду, номера рахунку та МФО банківської установи, ідентифікацією призначення платежу (куди і за що відправлено кошти та звідки і за що отримано кошти); документи всіх банківських карток із зразками підписів, заяв, копій паспортів, доручень, договорів, повідомлень про відкриття рахунків, інших документів, які надавались банку при відкритті (подальшій зміні поточних даних та користування рахунками) по всім відкритим рахункам; документи про встановлення та обслуговування систем «Банк-Клієнт» з прив`язкою до банківських рахунків вказаних юридичних осіб, інформація про осіб, що мають до них доступ та володіють правом користування, протоколи обміну інформацією, LOG-файли, копії документів про передачу магнітних носіїв з файлами, копії журналів тощо, з дня відкриття рахунку по день проведення даної слідчої дії (виїмки), із зазначенням ІР-адрес та МАС-адрес комп`ютерів, з яких відбувалося з`єднання з системою, час входу/виходу, номер телефону, до якого здійснено привязки банківських рахунків (фінансовий номер телефону); документи про платіжні термінали, через які проводилося зняття та перекази грошових коштів у вказаний період часу, інформацію щодо осіб, які готівкою отримували кошти із вказаних рахунків у відділеннях банків із наданням підтверджуючих документів, інші наявні дані щодо осіб, які були використані при користуванні рахунками.

Дані документизнаходиться уволодінні АБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , що підтверджується матеріалами кримінального провадження.

Слідчий в клопотанні вказав, що відомості, які містяться у вказаних документах є джерелом перевірки законності прийнятих рішень, виявлення конкретних осіб, які вчинили вказаний злочин та встановлення фактичних даних, а самі документи можуть бути використані в якості доказів по кримінальному провадженню і є необхідними для встановлення істини по ньому.

У разі відсутності у матеріалах кримінального провадження даних документів, це істотно ускладнить забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування даного кримінального правопорушення та притягнення до відповідальності осіб, які вчинили злочин.

Слідчий в судове засідання не з`явився, однак подав до суду заяву в якій клопотання підтримав та просив суд провести розгляд без його участі.

З урахуванням заяви слідчого, відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Згідно із ч. 2ст. 163 КПК Українислідчий суддя розглядає клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів без виклику особи, у володінні якої знаходяться речі чи документи.

Дослідивши надані матеріали клопотання в судовому засіданні, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий у своєму клопотанні довів достатньо підстав вважати, що документи які знаходяться у володінніАБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , щодо відкриттяі обслуговуванняТОВ-Фірма« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) рахунку, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть слугувати джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням/спростуванням факту вчинення кримінального правопорушення.

За наведених обставин, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим, наведені у ньому обставини свідчать про наявні усі підстави для його задоволення.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 159, 162-164 КПК України, слідча суддя,-

У Х В А Л И Л А:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвілзаступнику начальникавідділу СУГУ НПв Рівненськійобласті майоруполіції ОСОБА_3 на тимчасовийдоступ доречей тадокументів,які перебуваютьу володінніАБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 , щодо відкриттяі обслуговуванняТОВ-Фірма« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) рахунку НОМЕР_3 (в українській гривні, Євро та долар США), за період з 01.01.2022 по даний час (або на дату закриття рахунків, в разі їх закриття до вказаного періоду), з можливістю ознайомитися із ними та вилучити їх (здійснити їх виїмку) у відділенні АБ« ІНФОРМАЦІЯ_4 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , зокрема:

- документи банківської(юридичної)справи,на підставіяких буливідкриті рахункиТОВ-Фірма« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 );

-документи (виписки)руху коштів(реєструрозрахункових операцій)по всімрахункам ТОВ-Фірма« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) у друкованому, електронному вигляді, за період часу з 01.01.2022 по даний час (або на дату закриття рахунків, в разі їх закриття до вказаного періоду), із зазначенням банків-екваєрів та мерчантів, класифікації за дебетом та кредитом рахунків, ініціаторів платежів та одержувачів коштів, з обов`язковим чітким зазначенням номерів платіжних документів, конкретного часу та дати платежу, суми коштів, підстав надходжень коштів, повних даних платника та отримувача коштів (в тому числі клієнтів іншого банку), з зазначенням коду, номера рахунку та МФО банківської установи, ідентифікацією призначення платежу (куди і за що відправлено кошти та звідки і за що отримано кошти);

- документи всіх банківських карток із зразками підписів, заяв, копій паспортів, доручень, договорів, повідомлень про відкриття рахунків, інших документів, які надавались банку при відкритті (подальшій зміні поточних даних та користування рахунками) по всім відкритим рахункам;

- документи про встановлення та обслуговування систем «Банк-Клієнт» з прив`язкою до банківських рахунків вказаних юридичних осіб, інформація про осіб, що мають до них доступ та володіють правом користування, протоколи обміну інформацією, LOG-файли, копії документів про передачу магнітних носіїв з файлами, копії журналів тощо, з дня відкриття рахунку по день проведення даної слідчої дії (виїмки), із зазначенням ІР-адрес та МАС-адрес комп`ютерів, з яких відбувалося з`єднання з системою, час входу/виходу, номер телефону, до якого здійснено привязки банківських рахунків (фінансовий номер телефону);

- документи про платіжні термінали, через які проводилося зняття та перекази грошових коштів у вказаний період часу, інформацію щодо осіб, які готівкою отримували кошти із вказаних рахунків у відділеннях банків із наданням підтверджуючих документів, інші наявні дані щодо осіб, які були використані при користуванні рахунками.

Зобов`язати АБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) надати інформацію в паперовому вигляді та на електронному носієві інформації оптичному диску.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ІНФОРМАЦІЯ_5 ОСОБА_5

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення10.01.2023
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу108397453
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/15036/22

Ухвала від 12.04.2024

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 06.02.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 06.02.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 06.02.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 23.01.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 23.01.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 30.01.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 10.01.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 10.01.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 10.01.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні