Ухвала
від 16.01.2023 по справі 467/972/22
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/972/22

Провадження № 2/467/22/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.01.2023 року Арбузинський районний суд Миколаївської області в складі:

головуючого - судді Кологривої Т.М.,

за участю секретаря судового засідання Романенко Т.І.,

у ході розгляду у відкритому судовому засіданні в смт. Арбузинка цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Державного підприємства «Хлібна база № 76» Державного агентства резерву України про стягнення заборгованості по заробітній платі, індексації по заробітній платі, заборгованості за час простою, компенсації за невикористану відпустку

В С Т А Н О В И В:

У листопаді 2022року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Державного підприємства "Хлібна база №76" Державного агентства резерву України про стягнення про стягнення заборгованості по заробітній платі, індексації по заробітній платі, заборгованості за час простою, компенсації за невикористану відпустку.

Учасники процесу в судове засідання не з`явилися.

Вивчивши матеріали справи, суд прийшов до наступного.

Завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави (ч. 1ст. 2 ЦПК України).

В силу вимог ч. 3 ст.12, ч. 1 ст.81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість роз`яснює у випадку необхідності учасникам судового процесу їхні процесуальні права та обов`язки, наслідки вчинення або невчинення процесуальних дій (ч. 5ст. 12 ЦПК України).

Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення (ч. 2ст. 77 ЦПК України).

Згідно із ч. 7ст. 81 ЦПК Українисуд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи те, що сторони в судове засідання не з`явилися, відповідач не подав відзив, позивач не подав клопотань про витребування доказів, зайнявши пасивну позицію по справі, зважаючи на те, що позивач прохає стягнути з відповідача заборгованість по заробітній платі у зв`язку з простоєм підприємства, суд вважає за необхідне витребувати у відповідача з метою належного та об`єктивного розгляду справи належним чином завірені копії: наказу по Державного підприємства «Хлібна база № 76» Державного агентства резерву України про оголошення простою у березні травні 2022 року та табелів обліку робочого часу позивача за вказаний період.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 259,260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Витребувати від Державного підприємства «Хлібна база № 76» Державного агентства резерву України належним чином завірені копії: наказу по Державного підприємства «Хлібна база № 76» Державного агентства резерву України про оголошення простою у березні травні 2022 року та табелів обліку робочого часу ОСОБА_1 за березень травень 2022 року.

Зобов`язати виконати вимоги ухвали протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу.

Витребувані судом матеріали слід направити на адресу суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М.Кологрива

Дата ухвалення рішення16.01.2023
Оприлюднено17.01.2023
Номер документу108399496
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі, індексації по заробітній платі, заборгованості за час простою, компенсації за невикористану відпустку

Судовий реєстр по справі —467/972/22

Рішення від 30.01.2023

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кологрива Т. М.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кологрива Т. М.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кологрива Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні