Ухвала
від 13.01.2023 по справі 157/51/23
КАМІНЬ-КАШИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 157/51/23

Провадження №2-о/157/11/23

рядок класифікатора 2

У Х В А Л А

про відкриття провадження

13 січня 2023 року місто Камінь-Каширський

Суддя Камінь-Каширського районного суду Волинської області Антонюк О.В., вивчивши заяву ОСОБА_1 , що підписана представником позивача - адвокатом Котом Сергієм Івановичем, заінтересована особи - орган опіки і піклування Камінь-Каширської міської ради Волинської області, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

встановив:

Заявник ОСОБА_1 , який проживає по АДРЕСА_1 , звернувся в суд з заявою (заінтересована особа - орган опіки і піклування Камінь-Каширської міської ради Волинської області, місцезнаходження: вул. Воля, 2, м. Камінь-Каширський, Волинська область), в якій просить визнати його бабу ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 , недієздатною, та призначити його опікуном.

Подана ОСОБА_1 заява за змістом і формою відповідає вимогам, встановленим ст. ст. 175, 177, 297 Цивільного процесуального кодексу (далі - ЦПК України).

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

За змістом ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється, зокрема, за правилами окремого провадження.

Відповідно до ч. 7 ст. 19 ЦПК України окреме провадження призначене для розгляду справ про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов для здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Суд розглядає в порядку окремого провадження справи, зокрема, про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною (п. 1 ч. 2 ст. 293 ЦПК).

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Частиною 4 ст. 293 ЦПК України передбачено, що розгляд справ про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи та визнання фізичної особи недієздатною проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до протоколу автоматичного визначення присяжних від 9 січня 2022 року за підписом керівника апарату Камінь-Каширського районного суду Волинської області Яцюри І.Б. основними присяжними визначено ОСОБА_3 та ОСОБА_4 .

Таким чином, заяву належить прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі, розглядати її в порядку окремого провадження у складі одного судді і двох присяжних та призначити підготовче засідання.

За змістом ч. 1 ст. 7 ЦПК України у випадках, коли відкритий судовий розгляд може мати наслідком розголошення таємної чи іншої інформації, що охороняється законом, або за клопотанням учасників справи, з метою забезпечення таємниці усиновлення, запобігання розголошенню відомостей про інтимні чи інші особисті сторони життя учасників справи або відомостей, що принижують їхню честь і гідність, а також в інших випадках, установлених законом, розгляд справи проводиться у закритому судовому засіданні.

Згідно із ст. 286 ЦК України фізична особа має право на таємницю про стан свого здоров`я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при її медичному обстеженні.

Статтею 40 Закону України «Основи законодавства про охорону здоров`я» визначено, що медичні працівники та інші особи, яким у зв`язку з виконанням професійних або службових обов`язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, інтимну і сімейну сторони життя громадянина, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

Про розгляд справи у закритому судовому засіданні постановляється ухвала. Суд ухвалою може оголосити судове засідання закритим повністю або закритою його частину (ч. 9 ст. 7 ЦПК України).

Таким чином, з метою забезпечення таємниці про стан здоров`я фізичної особи, яку заявник просить визнати недієздатною, справу належить розглядати у закритому судовому засіданні.

Керуючись статтями 19, 187, 293, 297, 299, 352 ЦПК України, -

постановив:

Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа - орган опіки і піклування Камінь-Каширської міської ради Волинської області, про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, та відкрити провадження у цивільній справі.

Цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - орган опіки і піклування Камінь-Каширської міської ради Волинської області, про визнання особи недієздатною, розглядати у порядку окремого позовного провадження у закритому судовому засіданні у складі судді Антонюк Олесі Володимирівни та двох присяжних Антонюка Анатолія Дмитровича та Багнюка Володимира Григоровича, і призначити підготовче засідання, яке відбудеться об 11 год 50 хв 2 лютого 2023 року у приміщенні Камінь-Каширського районного суду Волинської області за адресою: вул. Воля, 13, м. Камінь-Каширський.

У підготовче засідання викликати заявника, представника заявника, представника заінтересованої особи.

Ухвалу про відкриття провадження надіслати заявнику, представнику заявника та заінтересованій особі; заінтересованій особі - органу опіки і піклування Камінь-Каширської міської ради Волинської області надіслати також копію заяви з копіями доданих до неї документів та надати строк 15 календарних днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі для подання письмових пояснень щодо заяви. Копія пояснень та доданих до нього документів повинні бути надіслані (надані) заінтересованою особою заявнику одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

Присяжних Антонюка Анатолія Дмитровича та ОСОБА_4 повідомити про дату, час і місце проведення підготовчого засідання.

У суді наявна технічна можливість забезпечити право учасників справи брати участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://km.vl.court.gov.ua/sud0304/gromadyanam/csz/.

Суддя: О. В. Антонюк

Дата ухвалення рішення13.01.2023
Оприлюднено18.01.2023

Судовий реєстр по справі —157/51/23

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

Ухвала від 13.01.2023

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні