Ухвала
від 16.01.2023 по справі 524/197/23
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/197/23

Провадження № 2/524/849/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 січня 2023 року суддя Автозаводського районного суду м. Кременчука Предоляк О.С., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства «Кременчуцький міськмолокозоавод» про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, визнання недостовірним обліку виконаної роботи та стягнення недорахованої заробітної плати, -

В С Т А Н О В И В:

11.01.2023 до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства «Кременчуцький міськмолокозоавод» про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, визнання недостовірним обліку виконаної роботи та стягнення недорахованої заробітної плати, яка ухвалою судді від 12.012023 залишена без руху.

16.01.2023 ОСОБА_1 на виконання вимог надав квитанцію про сплату судового збору.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України.

Підстав, передбачених ст. ст.185,186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі, відсутні.

Вказана справа згідно п.1 ч.6 ст.19, п.2 ч.1 ст.274 ЦПК підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, спір виникає з трудових відносин

Відповідно до вимог глави 2 розділу І ЦПК України справа віднесена до суб`єктної інстанційної та територіальної юрисдикції Автозаводського районного суду м. Кременчука.

Таким чином, позовну заяву необхідно прийняти до провадження, відкрити провадження у справі та провести розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

Відповідно до ч.3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи викладене, те, що рішення суду по даній справі може вплинути на права та обов`язки підписанта оскаржуємо наказу ., вважаю за необхідне залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача менеджера з персоналу приватного акціонерного товариства «Кременчуцький міськмолокозоавод» ОСОБА_2 .

Щодо заявленого позивачем клопотання про виклик та допит свідків, то згідно п. 3 ч. 2 ст. 76, ч. 1 ст. 90 ЦПК України обставин, які мають значення для вирішення справи встановлюються, зокрема, показаннями свідків.

Відповідно до положення ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Порядок допиту свідків визначений ст. 230 ЦПК України.

Клопотання ОСОБА_1 про виклик свідків, всупереч вимогам ст. 91 ЦПК України, не містить жодних доводів про те, які саме обставини можуть повідомити зазначені у ньому свідки та яке значення такі пояснення матимуть для справи. .

За наведених обставин, вважаю за необхідне відмовити у задоволенні клопотання позивача про виклик свідків.

Роз`яснити позивачу, що він не позбавлений права повторного звернення до суду з клопотанням.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19,53,187,274,353 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства «Кременчуцький міськмолокозоавод» про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, визнання недостовірним обліку виконаної роботи та стягнення недорахованої заробітної плати прийняти до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження у справі.

Призначити по справі судове засідання у приміщенні Автозаводського районного суду м.Кременчука на11 год. 15 лютого 2023 рокуз повідомленням (викликом) сторін відповідно дост. 128 ЦПК України.

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача менеджера з персоналу приватного акціонерного товариства «Кременчуцький міськмолокозоавод» ОСОБА_2 .

Відмовити ОСОБА_1 у задоволенні клопотання про виклик свідків.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих до неї документів, надіслати учасникам справи.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Згідно з ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8ст. 178 ЦПК України).

За приписами ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч. ч. 3-5ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч. ч. 3-5ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Запропонувати позивачу подати заяву про заочний розгляд справи судом.

Третя особа має право надати пояснення щодо позову у строк п`ятнадцять днів з дня отримання копії цієї ухвали, а щодо відзиву - десять днів із дня його отримання.

Роз`яснити відповідачу, що протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому данної ухвали відповідно до ч.4 ст.277 ЦПК України він має право подати до суду заяву із запереченням проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, за виключенням, передбаченим ч.7 ст.277 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://av.pl.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена у зв`язку з порушенням правил підсудності протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подачі апеляційної скарги до Полтавського апеляційного суду через Автозаводський районний суд м. Кременчука.

В іншій частині ухвала суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: О.С.Предоляк

Дата ухвалення рішення16.01.2023
Оприлюднено19.01.2023
Номер документу108423979
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення незаконним, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, визнання недостовірним обліку виконаної роботи та стягнення недорахованої заробітної плати

Судовий реєстр по справі —524/197/23

Рішення від 17.04.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Рішення від 17.04.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні