Ухвала
від 17.01.2023 по справі 756/11966/22
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

17.01.2023 Справа № 756/11966/22

Ун.№756/11966/22

Пр.№2/756/1765/23

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

17 січня 2023 року суддя Оболонського районного суду міста Києва Майбоженко А.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Плазма Плюс Україна» про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні, в якому просить стягнути з відповідача на свою користь заборгованість з його заробітної платні в розмірі 50 863,00 грн., компенсацію щорічної відпустки в сумі 4 568,00 грн., через порушення відповідачем вимог трудового законодавства виплатити позивачу заробітну плату за три місяці в розмірі 13 974,00 грн.

При зверненні до суду в порушення вимог ст.ст. 95, 175 ЦПК України позивач не виконала вимог, які ставляться до позовної заяви при зверненні до суду, що унеможливлюють відкриття провадження по справі, а саме позивачем при визначенні змісту позовних вимог не зазначено даних щодо розміру отриманої заробітної плати, яка б дозволила суду розрахувати суму боргу роботодавця, не додано розрахунку заборгованості по заробітній платі.

За відсутності таких даних у позивача вони можуть бути отримані ним за допомогою електронного сервісу Державної податкової служби і надані суду.

Крім того, Судом встановлено, що позивач звернувся до суду із даною позовною заявою шляхом формування документу в системі "Електронний суд".

Згідно ч.2 ст.175 ЦПК України, позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Відповідно до ч. 8 ст. 14 ЦПК України, особи, які зареєстрували офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, можуть подати процесуальні, інші документи, вчинити інші процесуальні дії в електронній формі виключно за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з використанням власного електронного цифрового підпису, прирівняного до власноручного підпису.

Згідно п.п.15.1 п.15 розділу XIII Перехідних положень ЦПК України передбачено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: подання, реєстрація, надсилання процесуальних та інших документів, доказів, формування, зберігання та надсилання матеріалів справи здійснюються в паперовій формі.

Станом на день надіслання даної позовної заяви в системі "Електронний суд" Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система у повноцінному режимі не функціонує, суд зобов`язаний формувати та зберігати матеріали справи в паперовій формі.

Абзацом 2 ч. 1 ст. 177 ЦПК України встановлено, що у разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Позовна заява з додатками подана в електронній формі через систему "Електронний суд", однак до неї не додано доказів надсилання листом з описом вкладення відповідачу поданих до суду документів, чим порушено вимоги абз. 2 ч. 1 ст. 177 ЦПК України.

Враховуючи викладене, суд пропонує позивачу подати до суду уточнену позовну заяву, в якій надати дані щодо розміру отриманої заробітної плати, надати вищезазначені докази та подати до суду докази надсилання відповідачу копій поданої до суду позовної заяви і доданих до неї документів, листом з описом вкладення.

Згідно ст.185 ЦПК України суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач, відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 ЦПК України, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день її первісного подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Додатково суд роз`яснює, відповідно до ч. 7 ст. 185 ЦПК України у випадку повернення позовної заяви позивачу це не перешкоджає повторному зверненню до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Враховуючи наведене, вважаю, що провадження у справі неможливо відкрити до усунення вказаних недоліків, а тому заяву слід залишити без руху, а позивачу надати строк для їх усунення.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Плазма Плюс Україна» про стягнення грошових коштів невиплачених при звільненні залишити без руху, встановивши позивачу десятиденний строк для усунення недоліків, зазначених у мотивувальній частині ухвали, який рахувати з дня отримання її копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.М. Майбоженко

Дата ухвалення рішення17.01.2023
Оприлюднено19.01.2023
Номер документу108431994
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошових коштів невиплачених при звільненні

Судовий реєстр по справі —756/11966/22

Ухвала від 17.03.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Майбоженко А. М.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Майбоженко А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні