Ухвала
від 17.01.2023 по справі 357/204/23
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/204/23

Провадження № 2/357/737/23

У Х В А Л А

17 січня 2023 року cуддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області Бондаренко О. В. оглянувши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПРОМЕДІН» (вул. Матросова, 48-Б, м. Біла Церква, Київська область), про припинення трудових відносин, -

В С Т А Н О В И В:

13.01.2023 позивач звернулася до суду з даним позовом, в якому просить суд визнати припиненими трудові відносини між ОСОБА_1 та ТОВ «ПРОМЕДІН» з 23.06.2022 відповідно до положень ст. 38 КЗпП України.

Також, позивач подав клопотання про звільнення від сплати судового збору, мотивуючи тим, що вона не має фінансового доходу, інші джерела доходів у неї відсутні, майновий стан в якому вона перебуває не дозволяє їй сплатити грошові кошти за судовий збір в розмірі 1073,60 грн..

Згідно із ч.3 ст. 136 ЦПК України, суд у порядку, передбаченому законом, може звільнити від сплати судових витрат, пов`язаних з розглядом справи. Аналогічні положення містяться в ст. 8 Закону України «Про судовий збір». Так, згідно ч. 3 ст. 8 цього Закону, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов, зокрема, якщо предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров`ю.

Враховуючи, майновий стан позивача, а також те, що вона звернулася до суду за захистом своїх трудових прав, суд дійшов висновку про наявність підстав для звільнення від сплати судового збору при поданні даного позову.

Встановлено, що дана справа підсудна Білоцерківському міськрайонному суду Київської області, а позовна заява відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України, тому вважаю за можливе прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Враховуючи, положення ст. 19, 274 ЦПК України, справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) учасників справи.

Керуючись ст. 136, 187 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору, пов`язаного з розглядом справи, про припинення трудових відносин.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі, розгляд справи провести за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін, призначивши перше судове засідання в приміщенні Білоцерківського міськрайонного суду Київської області за адресою: Київська область, м. Біла Церква, вул. Турчанінова, 7, в залі суду №3, на 13 лютого 2023 року о 10:30 год.

Відповідач має право надати до суду заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, відзив проти позову та пред`явити зустрічний позов протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. До відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Встановити позивачу строк для подачі відповіді на відзив, який не може перевищувати 5 днів з дня отримання копії відзиву та доданих до нього документів, а відповідачу строк для подачі заперечень на відповідь на відзив, який не може перевищувати 5 днів з дня отримання відповіді на відзив та доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://court.gov.ua/sud1003/.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О. В. Бондаренко

СудБілоцерківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення17.01.2023
Оприлюднено19.01.2023
Номер документу108444652
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них

Судовий реєстр по справі —357/204/23

Рішення від 16.03.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бондаренко О. В.

Рішення від 16.03.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бондаренко О. В.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бондаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні