Рішення
від 16.01.2023 по справі 126/45/23
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

Справа № 126/45/23

Провадження № 2-о/126/18/2023

"16" січня 2023 р. м. Бершадь

Бершадський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Рудя О. Г.

секретар Кучанська В. М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Бершадь цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Джулинська сільська рада Гайсинського району Вінницької області про встановлення факту належності правовстановлюючого документа,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 за участю заінтересованої особи Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області, звернулася в суд з даною заявою, в якій просить встановити факт належності правовстановлюючого документа, а саме, що Державний акт серії ВН № 191078 на право власності на земельну ділянку від 14.11.2003 року площею 3.3821 гектарів, що розташована на території Джулинської сільської (бувшої Дяківської сільської) ради Гайсинського району Вінницької області для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, виданого на підставі розпорядження Бершадської районної державної адміністрації Бершадського району Вінницької області від 29.10.2003 року № 362 та зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 747 на ім`я ОСОБА_2 дійсно належить ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заяву мотивує тим, що вона - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , народилася та проживає в с. Дяківка Гайсинського району Вінницької області.

Згідно її паспорту серії НОМЕР_1 виданим Бершадським РВ УМВС України у Вінницькій області, який є основним документом, що посвідчує особу, її прізвище, ім`я та по батькові - ОСОБА_1 .

Всі її особисті документи також виписані на ОСОБА_1 .

Разом з тим, відповідно розпорядження Бершадської районної державної адміністрації Вінницької області від 29.10.2003 року № 362 заявниці було передано у приватну власність земельну ділянку площею 3.3821 га в межах бувшої Дяківської (на даний час Джулинської) сільської ради Гайсинського (бувшого Бершадського) району Вінницької області для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Державний акт було зареєстровано в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 747.

14.11.2003 року Бершадською районною державною адміністрацією ОСОБА_1 також було видано Державний акт серії ВН № 191078 на право приватної власності на землю площею 3.3821 га.

Разом з тим, при заповненні в свій час Державного акту на право приватної власності на земельну ділянку на прізвище ОСОБА_1 , який був виданий Бершадською районною державною адміністрацією 14.11.2003 року було допущено помилку в частині написання її персональних даних. Так, у вище зазначеному Державному акті, який був виданий на її ім`я, було допущено помилку в написанні її прізвища, а саме замість прізвища " ОСОБА_3 " записано прізвище " ОСОБА_4 ", тобто замість букви "а" записана буква "о" і відповідно у Державному акті повинно було б бути вказано, що Державний акт виданий ОСОБА_1 , в той час, коли вказано, що Державний акт виданий ОСОБА_2 .

Допущена помилка в частині написання персональних даних заявниці при заповненні Державного акту на її прізвище позбавляє її можливості оформити належним чином правовстановлюючі документи на вище зазначену земельну ділянку та на укладення відповідного договору оренди земельної ділянки.

Оскільки в позасудовому порядку вона позбавлена можливості вирішити дане питання, то для реалізації своїх законних прав вимушений звернутися з даною заявою до суду.

Представник заявника ОСОБА_5 , до початку розгляду справи по суті, надав заяву про підтримання заявлених вимог та розгляд справи без його участі.

Представник заінтересованої особи Джулинської сільської ради Гайсинського району Вінницької області Красиленко І.В. в судове засідання не явилася, надала заяву про визнання заявлених вимог та розгляд справи без її участі.

Враховуючи те, що відповідно до ч. 1 ст. 223 ЦПК України, неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею, суд не вбачає підстав для відкладення розгляду справи та проводить його в даному судовому засіданні на підставі доказів наявних у справі.

Оскільки розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ст. ст. 293, 315 ЦПК України та роз`яснень п. 1 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 5 від 31 березня 1995 року "Про судову практику у справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення", із змінами та доповненнями, в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, якщо згідно із законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян; чинним законодавством не передбачено іншого порядку їх встановлення; заявник не має іншої можливості одержати або відновити загублений чи знищений документ, який посвідчує факт, що має юридичне значення; встановлення факту не пов`язується з наступним вирішенням спору про право.

Розбіжності у написанні прізвища заявника в Державному акті серії ВН № 191078 на право власності на земельну ділянку від 14.11.2003 року площею 3.3821 гектарів, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, виданого на підставі розпорядження Бершадської районної державної адміністрації Бершадського району Вінницької області від 29.10.2003 року № 362 та інших, належних їй правовстановлюючих документах, позбавляють можливості оформити належним чином правовстановлюючі документи на вище зазначену земельну ділянку та на укладення відповідного договору оренди земельної ділянки.

Надані ОСОБА_1 , докази, суд визнає належними і допустимими, оскільки ці докази містять у собі інформацію щодо предмета доказування, вони логічно пов`язані з тими обставинами, які підтверджують факт того, що Державний акт серії ВН № 191078 на право власності на земельну ділянку від 14.11.2003 року площею 3.3821 гектарів, який виданий на ім`я ОСОБА_2 , дійсно належить ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 316, 318, 319 ЦПК України суд,-

ВИРІШИВ:

Заяву задовольнити повністю.

Встановити факт належності правовстановлюючого документа, а саме, що Державний акт серії ВН № 191078 на право власності на земельну ділянку від 14.11.2003 року площею 3.3821 гектарів, що розташована на території Джулинської сільської (бувшої Дяківської сільської) ради Гайсинського району Вінницької області для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, виданого на підставі розпорядження Бершадської районної державної адміністрації Бершадського району Вінницької області від 29.10.2003 року № 362 та зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 747 на ім`я ОСОБА_2 дійсно належить ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Апеляційна скарга на рішення суду подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя О. Г. Рудь

Дата ухвалення рішення16.01.2023
Оприлюднено19.01.2023

Судовий реєстр по справі —126/45/23

Рішення від 16.01.2023

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Рудь О. Г.

Ухвала від 05.01.2023

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Рудь О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні