Ухвала
від 17.01.2023 по справі 380/11071/22
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/11071/22

провадження № П/380/11158/22

У Х В А Л А

про залучення співвідповідача до участі у справі

17 січня 2023 року м. Львів

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Сидор Н.Т., розглянувши у письмовому провадженні за правилами спрощеного позовного провадження клопотання представника позивача про залучення співвідповідача до участі у справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області до Львівського регіонального структурного підрозділу ДП «Обслуговування повітряного простору України» про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в :

на розгляд суду надійшла позовна заява Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області до Львівського регіонального структурного підрозділу ДП «Обслуговування повітряного простору України» про стягнення з відповідача заборгованості з витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за січень-червень 2022 року в сумі 97 554,84 грн на користь позивача.

Ухвалою судді від 22.08.2022 відкрито спрощене позовне провадження у справі без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

До суду надійшло клопотання представника позивача про залучення співвідповідача у справі, у якому вказує, що відповідно до Положення про Львівський регіональний структурний підрозділ Державного підприємства обслуговування повітряного руху України, затвердженого директором Украероруху 17.10.2018, Львівський регіональний структурний підрозділ є самостійним відокремленим структурним підрозділом Украероруху без права юридичної особи. Відтак просить залучити до участі у справі Державне підприємство обслуговування повітряного руху України в якості співвідповідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 42 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), учасниками справи є сторони, треті особи.

За змістом статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

Під час вирішення питання про залучення співвідповідача чи заміну належного відповідача суд враховує, зокрема, чи знав або чи міг знати позивач до подання позову у справі про підставу для залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Зважаючи на вищевказані норми та обставини, наведені представником позивача у клопотанні, для повного, всебічного та об`єктивного вирішення справи суд вважає за необхідне залучити Державне підприємство обслуговування повітряного простору України до участі у справі як співвідповідача.

Керуючись ст. 48, 241-243, 248, 256 КАС України, суд

п о с т а н о в и в :

залучити Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (08300, Київська обл., м. Бориспіль, Аеропорт; код ЄДРПОУ 19477064) до участі у справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області до Львівського регіонального структурного підрозділу ДП «Обслуговування повітряного простору України» про стягнення заборгованості як співвідповідача.

Запропонувати Державному підприємству обслуговування повітряного простору України подати відзив на позовну заяву подати до суду у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали відзив на позовну заяву, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремо не оскаржується.

Суддя Сидор Н.Т.

Дата ухвалення рішення17.01.2023
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу108458734
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —380/11071/22

Ухвала від 13.11.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Постанова від 09.10.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Іщук Лариса Петрівна

Ухвала від 15.08.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Іщук Лариса Петрівна

Ухвала від 15.08.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Іщук Лариса Петрівна

Ухвала від 23.06.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Іщук Лариса Петрівна

Рішення від 25.05.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 17.01.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 21.08.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні