Ухвала
від 17.01.2023 по справі 164/896/21
МАНЕВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 164/896/21

п/с 1-кс/164/53/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 січня 2023 року Смт. Маневичі

Слідчий суддя Маневицького районного суду Волинської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання начальника СВ ВП № 1 (сел. Маневичі) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , погоджене начальником Маневицького відділу Камінь-Каширської окружної прокуратури Волинської області ОСОБА_4 у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 42021032160000004 від 1 червня 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В:

До судуподано вказанеклопотання,яке вмотивованетим,що 18грудня 2020року між КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) без використання системи електронних закупівель було укладено договір підряду № 450 на суму 3890691 гривень. Згідно вказаної угоди ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » повинно було здійснити монтаж (реконструкцію) системи киснепостачання КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 . Відповідно до проектно-технічної документації зазначене приватне підприємство повинно було поставити обладнання для постачання кисню «OG-20 ZelkoGroup» загальною вартістю 3539 250 гривень. Згідно платіжного доручення № 2330 від 23 грудня 2020 року КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на виконання вищезазначеної угоди перерахувала ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » грошові кошти у сумі 2756250 гривень в якості авансу. Згідно довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати за березень 2021 року, акту приймання-передачі устаткування від 19 березня 2021 року, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » закупило та передало КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » систему киснепостачання « ІНФОРМАЦІЯ_4 », тобто обладнання, що не було передбачене проектно-технічною документацією, а посадові особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » прийняли дане обладнання, погодивши запропоновану підрядником ціну. В подальшому, 12 квітня 2022 року між підрядником і замовником було підписано кінцевий акт приймання - передачі виконаних будівельних робіт, після чого 27 квітня 2022 року КНП " ІНФОРМАЦІЯ_5 "Маневицької селищної ради (правонаступник КП " ІНФОРМАЦІЯ_1 ") перерахувало ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » решту грошових коштів за вказаною угодою у сумі 1 125982,24 гривень.

Відомості за даним фактомКамінь-Каширською окружною прокуратурою внесено до ЄРДР за № 42021032160000004 від 01 червня 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України. Підслідність кримінального провадження визначена за СВ відділення поліції №1 (сел. Маневичі) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області.

Як встановлено в подальшому, згідно вилучених в ході розслідування документів, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з метою виконання вищевказаної угоди закупило систему киснепостачання: кисневий генератор « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що змонтований у блочно-модульному машинному відділенні, у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за ціною 3490000 гривень без урахування ПДВ, що підтверджується договором поставки обладнання № 01/02 від 18 січня 2021 року та видатковою накладною №7 від 18 березня 2021 року.

За наявною публічною інформацією ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » реалізує кисневі станції « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за ціною 1 557860 гривень та додатково вартість контейнера 459110 гривень, що в сукупності складає 2016970 гривень. Дана сума є значно меншою від вартості кисневого обладнання «MASOXY-15», що було поставлене до КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », різниця у ціні складає 1473030 гривень, тобто службові особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » уклали збиткову угоду з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та спричинили розтрату коштів місцевого бюджету, які були виділені на боротьбу з короновірусною інфекцією.

Як встановлено розслідуванням,КП " ІНФОРМАЦІЯ_1 " 23 грудня 2020 року перерахувало на розрахунковий рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », відкритий у ІНФОРМАЦІЯ_7 за реквізитами: НОМЕР_4 , грошові кошти у сумі 2726250 гривень (платіжне доручення 2330 від 23 грудня 2020 року).

На даний час у слідства виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до розрахункових рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »з метою встановлення сум коштів, які були перерахованівказаними юридичними особами на виконання зазначених цивільно-правових угод. Отримання відомостей про рух коштів на рахункуТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який відкрито в ІНФОРМАЦІЯ_7 , матиме суттєве значення для подальшого розслідування даного кримінального провадження, доказування факту привласнення і розтрати державних коштів, тому слідчий звернувся до суду та просив клопотання задовольнити.

Начальник СВ ВП № 1 (сел. Маневичі) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , начальник Маневицького відділу Камінь-Каширської окружної прокуратури Волинської області ОСОБА_4 , кожен зокрема, в судове засідання не з`явилися, до суду подали заяви про розгляд клопотання у їх відсутності, яке просили задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_8 в судове засідання не з`явився, будучи завчасно у встановленому законом порядку повідомленим про час та місце проведення судового засідання, про причини неявки суд не повідомив, що не є перешкодою для розгляду клопотання.

Згідно зч.4ст.107КПК України,у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Проаналізувавши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить наступних висновків.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Статтею 163 ч. 5 КПК Українипередбачено, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

За змістом ч. 6ст. 163 КПК України,слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Документи, з клопотанням про тимчасовий доступ до яких звернувся начальник СВ ВП № 1 (сел. Маневичі) Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області ОСОБА_3 , зберігаються у ІНФОРМАЦІЯ_7 , що за адресою: АДРЕСА_2 . Вказані документи не відносяться до документів, доступ до яких заборонено відповідно до ст. 161 КПК України, мають суттєве значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення та осіб, які причетні до його вчинення.

Пунктами 1-2 ч. 1 ст. 62 Закону України "Про банки та банківську діяльність" унормовано, що інформація щодоюридичних тафізичних осіб,яка міститьбанківську таємницю,розкривається банками: 1)на письмовийзапит абоз письмовогодозволу відповідноїюридичної чифізичної особи; 2) за рішенням суду.

Відповідно до Положення про ІНФОРМАЦІЯ_9 , затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 215 від 15 квітня 2015 року, Казначейство відповідно до покладених на нього завдань та в установленому законодавством порядку здійснює відкриття і закриття рахунків в національній валюті, проводить операції на рахунках, формує та видає виписки з рахунків (п.п. 2 п. 4 Положення).

Зі змісту клопотання та матеріалів доданих до нього вбачається, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ч. ч. 5-7 ст.163 КПК України, а тому клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 110, 131-132, 159-166, 309, 369, 372, 395 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Надати заступнику начальника відділення начальнику СВ відділення поліції №1 (сел. Маневичі) Камінь-Каширського РВПГУНП у Волинській області майору поліції ОСОБА_3 , старшому слідчомувідділення поліції № 1 (сел. Маневичі) Камінь-Каширського РВПГУНП у Волинській області капітану поліції ОСОБА_5 , слідчій відділення поліції №1 (сел. Маневичі) Камінь-Каширського РВПГУНП у Волинській області лейтенанту поліції ОСОБА_6 дозвіл на тимчасовий доступдо речей і документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_8 (юридична адреса: АДРЕСА_2 ), з можливістю ознайомлення та вилучення копій документів, в тому числі в електронній формі на оптичний носій інформації у ІНФОРМАЦІЯ_10 , що за адресою: АДРЕСА_3 , а саме відомості про рух коштів по рахунку з реквізитами НОМЕР_4 , що був відритий у Державній казначейській службі на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), за період з 18 грудня 2020 року по 31 грудня 2022 року в формі виписки.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до документів, а також можливість їх вилучення підлягає обов`язковому виконанню.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Маневицького районного суду ОСОБА_1

СудМаневицький районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення17.01.2023
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу108461458
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —164/896/21

Ухвала від 16.05.2023

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Ухвала від 09.05.2023

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Ухвала від 18.01.2023

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Ухвала від 17.01.2023

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Ухвала від 17.01.2023

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Ухвала від 17.01.2023

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Ухвала від 19.01.2022

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Ухвала від 15.12.2021

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Ухвала від 09.12.2021

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Ухвала від 24.11.2021

Кримінальне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні