Ухвала
від 18.01.2023 по справі 563/1537/22
КОРЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 563/1537/22

У Х В А Л А

18 січня 2023 року м. Корець

Корецький районний суд Рівненської області

у складі: головуючого-судді Кулика Є.В.

секретар судового засідання Федичканич В.Ю.

за участю:

заявника ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Корецьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області про встановлення факту належності правовстановлюючого документа,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Корецького районного суду Рівненської області перебуває справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Корецьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області про встановлення факту належності правовстановлюючого документа.

Суд з власної ініціативи поставив питання на обговорення про заміну неналежної заінтересованої особи: Корецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області на належну - Головне управління ПФУ в Рівненській області.

Заявник в судовому засіданні щодо задоволення клопотання не заперечив.

Порядок залучення та заміни заінтересованої особи в ЦПК України не врегульований, а відповідно до ч.3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, то суд при залученні та заміні заінтересованої особи керується вимогами статті 51 ЦПК України.

Згідно ч. 2 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Стаття 48 ЦПК передбачає, що відповідачем у цивільному процесі можуть бути фізичні та юридичні особи, а також держава.

Статус юридичної особи Корецького об`єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області є припиненим, тобто юридична особа ліквідована.

Тому суд вважає за необхідне неналежну заінтересовану особу Корецьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області, належною заінтересованою особою Головним управління Пенсійного фонду України в Рівненській області.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 48, 51, 189, 223, 256-261 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Клопотання заявника - задоволити.

Замінити первісну заінтересовану особу Корецьке об`єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області, належною заінтересованою особою Головним управління Пенсійного фонду України в Рівненській області.

Заміненій заінтересованій особі направити копію цієї ухвали та копію заяви з додатками.

Судове засідання відкласти на 09 год. 30 хв. 02 лютого 2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Є.В. Кулик

Дата ухвалення рішення18.01.2023
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу108462828
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —563/1537/22

Рішення від 13.03.2023

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Кулик Є. В.

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Кулик Є. В.

Ухвала від 27.12.2022

Цивільне

Корецький районний суд Рівненської області

Кулик Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні