Ухвала
від 17.01.2023 по справі 210/4141/22
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 210/4141/22

Провадження № 2/210/323/23

У Х В А Л А

іменем України

"17" січня 2023 р.

Суддя Дзержинськогорайонного судум.Кривого РогуДніпропетровської областіСкотар Р.Є.,розглянувши клопотанняпозивача ОСОБА_1 та представникаДепартаменту розвиткуінфраструктури міста про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до Департаменту розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Сітісервіс-КР» про відшкодування матеріальної шкоди, завданої падінням дерева, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Департаменту розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Сітісервіс-КР» про відшкодування матеріальної шкоди, завданої падінням дерева.

Провадження у справі відкрито ухвалою суду від 05 грудня 2022 року.

В судове засідання, призначене на 17 січня 2023 року сторони не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Позивачем ОСОБА_1 подано клопотання про витребування доказів від Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Крім того, до суду 16 січня 2023 року представником відповідача Департаменту розвиткуінфраструктури міставиконкому Криворізькоїміської радиподано письмове клопотання про витребування доказів з ТОВ «Сітісервіс-КР».

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступних висновків.

Так, згідно зі статтею 2 ЦПК України завданнями цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

У відповідності до ст.81 ЦПК України, кожна сторона зобов`язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених статтею 82 цього Кодексу. Докази подаються сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі. Доказуванню підлягають обставини, які мають значення для ухвалення рішення у справі і щодо яких у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, виникає спір.

Відповідно до ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до п.6 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року №14 «Про судове рішення у цивільній справі», враховуючи принцип безпосередності судового розгляду, рішення може бути обґрунтоване лише доказами, одержаними у визначеному законом порядку та дослідженими в судовому засіданні.

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи те, що позивачем та представником відповідача були заявлені відповідні клопотання про витребування зазначених доказів, оскільки самостійно вони їх отримати не можуть, зазначені докази мають значення для повного та всебічного розгляду справи, суд вважає, що відповідні докази повинні бути судом витребувані, а клопотання - задоволені.

Керуючись ст.ст.1, 76, 81, 82, 84,213 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області (50000, м. Кривий Ріг, пр. Поштовий, 71) належним чином завірені копії документів (матеріалів), які були складені за наслідками прибуття працівників поліції до місця події 18.06.2022 року згідно талону-повідомлення єдиного обліку № 11260 за зверненням громадянина ОСОБА_1 .

Клопотання представника відповідача Департаменту розвиткуінфраструктури міставиконкому Криворізькоїміської радипро витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з ТОВ «Сітісервіс-КР» (50008, м. Кривий Ріг, вул. Генерала Радієвського, 34А, оф. 3) по багатоквартирному житловому будинку АДРЕСА_1 за період з 2021 року по 2022 рік включно інформацію та документи з питань:

- чи зверталися співвласники зазначеного житлового будинку щодо обрізки, омолодження, знесення (видалення, звалювання) дерев, розташованих на прибудинковій території;

- якщо зверталися надати належним чином засвідчені копії звернень та відповідей на них, у тому числі відповіді від 06.07.2022 року № Г-150-22 на звернення № Г-1521-П ОСОБА_1 ;

- належним чином засвідчену копію договору № 2 від 01.09.2016 року укладеного ТОВ «Сітісервіс-КР» з ФОП ОСОБА_2 щодо обрізки та прочищення дерев на прибудинкових територіях житлових будинків з додатками;

- належним чином засвідчені копії актів прийому-передачі виконаних робіт, щодо обрізки, омолодження, знесення (видалення, звалювання) дерев за вищевказаною адресою;

- належним чином засвідчену копію договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, укладеного з власниками та/або уповноваженою особою житлового будинку АДРЕСА_1 .

Копію ухвали направити для виконання з Криворізькому районному управлінню поліції ГУНП в Дніпропетровській області (50000, м. Кривий Ріг, пр. Поштовий, 71), ТОВ «Сітісервіс-КР» (50008, м. Кривий Ріг, вул. Генерала Радієвського, 34А, оф. 3).

Витребувані документи надати в 10-денний строк з моменту отримання даної ухвали.

Ухвала є обов`язковою до виконання.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Відкласти розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Департаменту розвитку інфраструктури міста виконкому Криворізької міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Сітісервіс-КР» про відшкодування матеріальної шкоди, завданої падінням дерева до 16 лютого 2023 року на 11 год. 00 хв.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою: https://court.gov.ua.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Суддя: Р. Є. Скотар

Дата ухвалення рішення17.01.2023
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу108495018
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди, завданої падінням дерева

Судовий реєстр по справі —210/4141/22

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Крат Василь Іванович

Постанова від 12.07.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Мірута О. А.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Мірута О. А.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Мірута О. А.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Мірута О. А.

Рішення від 16.03.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Рішення від 16.03.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 05.12.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 22.11.2022

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні