Ухвала
від 18.01.2023 по справі 296/448/23
КОРОЛЬОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 296/448/23

1-кс/296/158/23

УХВАЛА

Іменем України

18 січня 2023 року м.Житомир

Слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 ,

За участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Житомирській області майора поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Житомирської обласної прокуратури ОСОБА_4 , поданого в межах кримінального провадження №12022060000000256 про тимчасовий доступ до речей та документів

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду із вказаним клопотаннями в обґрунтування якого зазначив, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Житомирській області розслідується кримінальне провадження внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022060000000256 від 17 червня 2022 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 110-2, ч. 2 ст. 209 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що в період часу з 24.02.2022 по теперішній час невстановлені службові особи ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ІНФОРМАЦІЯ_2 по видобуванню та обробці природного каменю " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ПП " ОСОБА_5 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), власником яких є російська федерація, в т.ч. особи які мають громадянство РФ, а також частки в яких мають особи, які відкрито підтримують війну росії проти України, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для представників російської федерації, використовуючи своє службове становище всупереч інтересів служби, з метою отримання прибутку вищевказаними підприємствами при здійсненні їх господарської діяльності, який скеровується для подальшого фінансування ведення війни проти України, в тому числі проти мирного населення, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, а також вчинили дії, направлені та легалізацію (відмивання) коштів, здобутих злочинних шляхом у великих розмірах.

Таким чином в діях службових осіб ПрАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), Житомирська асоціація підприємств по видобуванню та обробці природного каменю " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ПП " ОСОБА_5 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) можуть мати місце ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 110-2 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що Приватне акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ) адреса реєстрації: АДРЕСА_1 , уповноважене здійснювати види діяльності: 08.11 Добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю; 23.70 Різання, оброблення та оздоблення декоративного та будівельного каменю; 46.49 Оптова торгівля іншими товарами господарського призначення; 46.76 Оптова торгівля іншими проміжними продуктами; 46.90 Неспеціалізована оптова торгівля» 47.99 Інші види роздрібної торгівлі поза магазинами.

В ході досудового розслідування кримінального провадження, за ініціативою слідчого ІНФОРМАЦІЯ_4 було проведено аналітичне дослідження фінансово-господарських операцій приватного акціонерного товариства " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), в ході якого, зокрема, були виявлені ознаки заниження об`єкта та бази оподаткування, а саме кількості видобутих блоків габро на 2,4 тис.м.3 та ціни реалізації блоків габро на 2000 грн за м.3, що могло призвести до заниження сплати до бюджету податків на загальну суму 4,56 млн.грн, в т.ч. ПДВ 2,4 млн.грн., податку на прибуток підприємств 2,16 млн.грн.

Так, в ході проведення аналітичного дослідження господарської діяльності приватного акціонерного товариства " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) встановлено значний відсоток реалізації підприємством некондиційних блоків (видобутої сировини), що могло призвести до заниження сплати до бюджету податків на загальну суму 4,56 млн. грн, в т.ч. ПДВ - 2,4 млн. грн., податку на прибуток підприємств - 2,16 млн. гривень.

Так, встановлено, що згідно даних ІТС «Єдиний реєстр податкових накладних» ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у період з 04.12.2018 по 04.12.2018 було реалізовано ПП « ОСОБА_6 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) блоки габро некондиційні дрібногабаритні на загальну суму 10 080,00 грн.

Таким чином, в ході досудового розслідування виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ПП « ОСОБА_6 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: всіх документів щодо взаємовідносин з ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), (договорів, угод, актів виконаних робіт, товаро-транспортних накладних, взаєморозрахунків з супровідними документами, тощо) про поставку продукції (сировини), а також інформації щодо подальшої переробки даної сировини (вироблених товарів) та їх реалізації іншим контрагентам в період часу з 01.01.2017 по час надання інформації.

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд клопотання без його участі, вказане клопотання підтримав.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась на підставі частини 4 статті 107 КПК України.

Дослідивши подані документи та матеріали, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується клопотання, оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду і вирішення клопотання по суті, суд приходить до наступних висновків.

За змістом п.3 ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі, або документи, зокрема, не становлять собою, або не виключають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

При цьому, ч.6 ст.163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи вищевикладене, слідчий, який звернувся з даним клопотанням, довів наявність достатніх підстав вважати, що інформація, яка знаходиться у володінні ПП « ОСОБА_6 » має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, що містяться в них, можуть бути використані як докази по кримінальному провадженню, іншим способом не можливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до документу.

Керуючись ст.ст.160, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати доступ старшому слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 , іншим слідчим слідчої групи, які уповноважені здійснювати досудове розслідування кримінального провадження, а також за дорученням слідчого, оперативному працівнику УСР в Житомирській області ДСР НП України ОСОБА_7 , оперативному працівнику 4-го сектору 1-го відділу ГВ ЗНД УСБУ в Житомирській області ОСОБА_8 до документів з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні у володінні ПП « ОСОБА_6 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: всіх документів щодо взаємовідносин з ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), (договорів, угод, актів виконаних робіт, товаро-транспортних накладних, взаєморозрахунків з супровідними документами, тощо) про поставку продукції (сировини), а також інформації щодо подальшої переробки даної сировини (вироблених товарів) та їх реалізації іншим контрагентам в період часу з 01.01.2017 по 18.01.2023, з можливістю вилучення оригіналів вказаних документів.

ПП « ОСОБА_6 », як володілець речей зобов`язане надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі матеріалів.

Згідно ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє протягом місяця з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКорольовський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення18.01.2023
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу108495512
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —296/448/23

Ухвала від 18.01.2023

Кримінальне

Корольовський районний суд м. Житомира

Драч Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні