Рішення
від 20.01.2023 по справі 186/834/22
ПЕТРОПАВЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 186/834/22

Провадження № 2-о/188/10/2023

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 січня 2023 року смт. Петропавлівка

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області в складі: головуюча суддя Курочкіна О.М.

присяжні Кривонос Н.В., Клімова Л.А.

секретар судового засідання Лукіна Л.Г.

справа 186/834/22

заявник : ОСОБА_1

заінтересовані особи:

Служба у справах дітей виконавчого комітетуПершотравенської міської ради

ОСОБА_2 ОСОБА_4

в інтересах малолітньої ОСОБА_3

про усиновлення дитини

за участю:

заявник ОСОБА_1

заінтересовані особи:

представник Першотравенської міської ради Каніболоцька Н.Г.

ОСОБА_4

розглянувши у закритому судовому засіданні

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про усиновлення ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В обґрунтування зазначено, заявник зареєстрував шлюб з ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка має малолітню дитину - ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 . Зі своєю дружиною та її донькою з часу одруження заявник проживає разом.

До малолітньої ОСОБА_3 заявник ставиться як до своєї доньки, вона сприймає заявника як свого рідного батька, різниця у віці 26 років.

Рідний батько дитини та мати дали згоду на усиновлення.

Заявник зазначив, що відчуває спорідненість з дитиною, займається її вихованням та матеріально забезпечує. Її батько, ОСОБА_2 не бере участі у вихованні дочки.

ОСОБА_1 матеріально забезпечений, має постійну роботу та власне житло, просить суд оголосити його усиновлювачем та внести відповідні зміни до актового запису.

В судовому засіданні заявник подану заяву підтримав.

Зацікавлені особи не заперечили проти задоволення заяви.

ОСОБА_2 надав заяву про розгляд справи у його відсутність.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає вимоги, викладені в заяві, підлягають задоволенню.

Порядок розгляду заяв про усиновлення передбачений ст. 310-314 ЦПК України.

Справа надійшла до суду відповідно до розпорядження голови Першотравенського міського суду №6/гс від 26.09.2022 року.

Відповідно до вимог ч.5 ст. 217 СК до матеріалів справи долучено засвідчені нотаріусом письмові згоди батьків на усиновлення .

Частина перша ст. 218 СК передбачає, що для усиновлення дитини потрібна її згода, якщо вона досягла такого віку та рівня розвитку, що може її висловити.

ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 в судовому засіданні надала згоду на усиновлення, вважає заявника своїм татом.

Свідоцтвом про шлюб сер НОМЕР_1 підтверджується, що заявник і мати дитини взяли шлюб 20.03.2021 року, прізвище матері дитини після шлюбу « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Відповідно до вимог ч.2 ст.311 ЦПК до заяви про усиновлення додані документи: копія свідоцтва про шлюб, письмова згода на це другого з подружжя, засвідчені нотаріально; медичний висновок про стан здоров`я заявника; довідка з місця роботи із зазначенням заробітної плати; документ, що підтверджує право власності на житло та інші документи.

Відповідно до висновку виконавчого комітету Першотравенської міської ради щодо усиновлення малолітньої ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_1 , усиновлення є доцільним і таким, що відповідає інтересам дитини.

Відповідно до ч.3 ст.314 ЦПК за клопотанням заявника суд вирішує питання про зміну прізвища і по батькові усиновленої дитини та про запис усиновлювача батьком.

Судові витрати слід залишити за заявником.

Керуючись ст. 217, 218, 220,224 СК, ст.ст.315-319, ст.ст.310-314 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ :

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Служба у справах дітей виконавчого комітету Першотравенської міської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_4 в інтересах малолітньої ОСОБА_3 , про усиновлення дитини задовольнити.

Оголосити ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрованого за адресою АДРЕСА_1 громадянина України, усиновлювачем ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Змінити ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 після усиновлення прізвище з « ОСОБА_3 » на « ІНФОРМАЦІЯ_4 », по батькові усиновленої дитини з « ОСОБА_3 » на « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Внести зміни до актового запису № 3757 від 19 жовтня 2016 року, складеного Харківським міським відділом реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області зазначивши :

прізвище дитини - ІНФОРМАЦІЯ_4 , по батькові - ІНФОРМАЦІЯ_4 ; батько - ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_3 , громадянин України.

Усиновлення вважається здійсненим у день набрання чинності рішенням суду про усиновлення.

Копію рішення суду після набрання ним законної сили надіслати до Петропавлівського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Синельниківському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) за адресою: Дніпропетровська область м.Першотравенськ вул. Незалежності буд.1 відділ ДРАЦС.

Особи, яким у зв`язку з виконанням службових обов`язків доступна інформація щодо усиновлення (перебування осіб, які бажають усиновити дитину, на обліку, пошук ними дитини для усиновлення, подання заяви про усиновлення, розгляд справи про усиновлення, здійснення нагляду за дотриманням прав усиновленої дитини тощо), а також інші особи, яким став відомий факт усиновлення, зобов`язані не розголошувати її, зокрема і тоді, коли усиновлення для самої дитини не є таємним.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

У відповідності до п.п.15 п. 1 Розділу ХІІІ Перехідних Положень ЦПК України апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, тобто до Дніпровського апеляційного суду через Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя О. М. Курочкіна

присяжні:

Н.В. Кривонос

Л.А. Клімова

Дата ухвалення рішення20.01.2023
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу108501097
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —186/834/22

Рішення від 20.01.2023

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

Ухвала від 21.10.2022

Цивільне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Янжула С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні