Ухвала
від 16.01.2023 по справі 570/135/23
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/135/23

Номер провадження 6/570/14/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 січня 2023 року Рівненський районний суд Рівненської області в особі судді Остапчук Л.В.,

перевіривши виконання вимог ст.ст.183, 442, 446 ЦПК України при подачі заяви Західного міжрегіональногоуправління Державноїслужби зпитань праціпро замінусторони виконавчогопровадження,

в с т а н о в и в :

Заявник - Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці - звернулося до суду через систему "Електронний суд" із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить замінити сторону стягувача - Управління Держпраці у Рівненській області Західним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці.

Перевіривши зміст заяви та додані до неї матеріали приходжу до висновку, що заяву необхідно повернути заявнику без розгляду, виходячи із наступного.

Загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення визначено у ст.183 ЦПК України. Зокрема як передбачено п.4 ч.1 вказаної статті, будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника.

Як вбачається із поданої заяви про заміну сторони виконавчого провадження, заявник просить замінити сторону стягувача - Управління Держпраці у Рівненській області Західним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці, однак не конкретизує у якому саме виконавчому провадженні, не вказує сторін виконавчого провадження та на підставі якого виконавчого документу таке виконавче провадження відкрито.

Крім того, як передбачено ч.2 ст.183 ЦПК України, до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

В заяві про заміну сторони виконавчого провадження залучено до участі у справі в якості боржника ТОВ "Транс Вероніка", а в якості іншої особи - Рівненський відділ державної виконавчої служби у Рівненському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів), однак чинним Цивільним процесуальним кодексом України не передбачено такого учасника справи як інша особа. Крім того, до заяви про заміну сторони виконавчого провадження не додано доказів її надсилання усім сторонам, а зокрема боржнику ТОВ "Транс Вероніка".

Як вбачається із постанови про накладення штрафу уповноваженими посадовими особами від 27 листопада 2019 року штраф у сумі 125190 грн. підлягав сплаті до Державного бюджету України і отримувачем вказано УК у м.Рівному. Тому Управління Держпраці у Рівненській області було тим органом, який виніс постанову про накладення штрафу, але не стягувачем.

Крім того, згідно постанови державного виконавця від 27.10.2022 року у виконавчому провадженні ВП № 61080526, виконавчий документ, зокрема постанова про накладення штрафу уповноваженими посадовими особами від 27 листопада 2019 року, повернутий стягувачу. Це означає, що такого виконавчого провадження в провадженні державного виконавця немає, будь-які виконавчі дії не проводяться, фактично це провадження завершене, тому міняти сторону саме цього виконавчого провадження не можливо.

Відповідно до ч.4 ст.183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

За таких обставин, суд приходить до висновку про необхідність повернення заяви про заміну сторони виконавчого провадження заявнику.

Керуючись ст.ст.183, 442, 258-261, 353 п.6 ч.1, 354 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Заяву Західного міжрегіональногоуправління Державноїслужби зпитань праціпро замінусторони виконавчогопровадження - повернути заявнику без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Рівненського апеляційного суду.

Ухвала набере законної сили після закінчення строку для оскарження, а в разі подання апеляційної скарги після розгляду справи апеляційним судом.

Ухвала, що постановлена судом без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Остапчук Л.В.

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення16.01.2023
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу108509378
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —570/135/23

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні