Ухвала
від 20.01.2023 по справі 300/5582/22
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

"20" січня 2023 р. Справа № 300/5582/22

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Кафарський В.В., розглянувши матеріали адміністративного позову Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області до Комунального некомерційного підприємства «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради» про стягнення заборгованості з відшкодування сум витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 158 491,11 грн,-

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області звернулося в суд з адміністративним позовом до Комунального некомерційного підприємства «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних сум на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 158 491,11 грн.

Ухвалою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 04.01.2023 позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області залишено без руху у зв`язку з невідповідністю позовної заяви вимогам, встановленим статтями 161 Кодексу адміністративного судочинства України та надано п`ятиденний строк з дня вручення (отримання) копії ухвали для усунення недоліків позовної заяви шляхом долучення документа про сплату судового збору у розмірі 2 481,00 грн.

Ухвалою про залишення позовної заяви без руху від 04.01.2023 також роз`яснено позивачу, що в разі не усунення недоліків у вищезазначений строк позовна заява буде повернена.

Як встановлено судом, згідно довідки Івано-Франківського окружного адміністративного суду ухвалу про залишення позовної заяви без руху від 04.01.2023 у справі №300/5582/22 було доставлено до Електронного кабінету Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області 04.01.2023 18:24 год.

Згідно пункту 5.8 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 №1845/0/15-21, офіційна електронна адреса сервіс Електронного кабінету ЄСІТС, адреса електронної пошти, вказана користувачем в Електронному кабінеті ЄСІТС, або адреса електронної пошти, вказана в одному з державних реєстрів.

Відповідно до пункту 17 вказаного Положення особам, які зареєстрували Електронний кабінет, суд надсилає документи у справах, в яких такі особи беруть участь, в електронній формі шляхом їх надсилання до Електронного кабінету таких осіб або в інший спосіб, передбачений процесуальним законодавством, що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Воднораз, суд констатує, що станом на 20.01.2023, тобто після спливу 16 днів з дня отримання Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області копії ухвали про залишення позовної заяви без руху у справі №300/5582/22, позивачем не виконано вимоги ухвали про залишення позовної заяви без руху від 04.01.2022.

Пунктом 1 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Частиною 8 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

На підставі наведеного, керуючись статтями 169, 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області до Комунального некомерційного підприємства «Обласний заклад з надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради» про стягнення заборгованості з відшкодування сум витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 158 491,11 грн повернути позивачу з усіма доданими до неї матеріалами.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її складання в повному обсязі, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головному управлінню Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області ухвалу надіслати через підсистему «Електронний суд».

Перебіг процесуальних строків, початок яких пов`язується з моментом вручення процесуального документа учаснику судового процесу в електронній формі, починається з наступного дня після доставлення документів до Електронного кабінету в розділ «Мої справи».

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду або через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Суддя /підпис/ Кафарський В.В.

Дата ухвалення рішення20.01.2023
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу108509975
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування сум витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 158 491,11 грн

Судовий реєстр по справі —300/5582/22

Ухвала від 20.01.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

Ухвала від 04.01.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні