Ухвала
від 20.01.2023 по справі 580/304/23
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

20 січня 2023 року справа № 580/304/23 м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд у складі судді Л.В.Трофімової розглянув матеріали адміністратвної справи № 580/304/23

за позовом Керівника Золотоніської окружної прокуратури (вул. Шевченка 153, м. Золотоноша, Черкаська область, код ЄДРПОУ 02911119)

до Шрамківської сільської ради Золотоніського району (вул. Незалежності 16, с. Шрамківка, Драбівський район, Черкаська область, 19812, код ЄДРПОУ 34238355)

про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії, постановив ухвалу.

18.01.2023 вх. № 580/304/23 Керівник Золотоніської окружної прокуратури, звернувшись в інтересах держави до Черкаського окружного адміністративного суду з позовом до Шрамківської сільської ради Золотоніського району Черкаської області, просить:

- визнати протиправною бездіяльність Шрамківської сільскої ради Золотоніського району Черкаської області щодо неоформлення права постійного користування на земельну ділянку площею 2.5 га для обслуговування Закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів с. Свічківка- філія Опорного закладу Загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Шрамківка Шрамківської сільської ради Золотоніського району Черкаської області;

- зобов`язати Шрамківську сільську раду Золотоніського району Черкаської області вчинити дії щодо оформлення права постійного користування на земельну ділянку площею 2.5 га для обслуговування Закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів с. Свічківка Філія Опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів с. Шрамківка Шрамківської сільської ради Золотоніського району Черкаської області.

Відповідно до частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя після одержання позовної заяви з`ясовує чи подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником); відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161 цього Кодексу; належить позовну заяву розглядати за правилами адміністративного судочинства і чи подано позовну заяву з дотриманням правил підсудності; позов подано у строк, установлений законом (якщо адміністративний позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Вивчивши матеріали позовної заяви, варто зазначити, що вона не відповідає вимогам статті 160, 161 КАС України, тому повинна бути залишена без руху для усунення недоліків, з огляду на таке.

Усупереч пункту 2 частини 5 статті 160 КАС України у позовній заяві неправильно зазначене прізвище особи, яка уповноважена на підписання позовної заяви: «Тарас Черннко» без надання підтвердження повноважень від позивача саме такій особі, а також зазначені різні найменування відповідача (Шрамківської сільської ради Золотоніського району/ Шрамківської сільскої ради Золотоніського району Черкаської області).

Повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені (ч.1 ст.59 КАС України).

Відповідно до частини 1 статті 55 КАС України сторона, третя особа в адміністративній справі, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника, крім випадку, встановленого частиною дев`ятою статті 266 цього Кодексу.

У справах можуть також брати участь органи та особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб (частина 2 статті 242 КАС України). Прокурор, який звертається до суду в інтересах держави, в позовній чи іншій заяві, скарзі обґрунтовує, в чому полягає порушення інтересів держави, необхідність їх захисту, визначені законом підстави для звернення до суду прокурора, а також зазначає орган, уповноважений державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах. Невиконання цих вимог має наслідком застосування положень, визначених статтею 169 цього Кодексу (частина 4 статті 53 КАС України).

Відповідно до п. 5 частини 5 статті 160 КАС України у позовній заяві зазначається: виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги та зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

У матеріалах справи додатках до позову надана неякісна копія посвідчення прокурора з метою перевірки повноважень представника під час підписання позову.

Згідно з п. 9 частини 5 статті 160 КАС України у справах щодо оскарження рішень, дій та бездіяльності суб`єкта владних повноважень обґрунтування порушення оскаржуваними рішеннями, діями чи бездіяльністю прав, свобод, інтересів позивача.

Згідно з частиною 3 статті 161 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону. Позивач не надав оригінал документа про сплату судового збору з метою перевірки надходження суми до бюджету.

Відповідно до частини 4 статті 161 КАС України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів)

Відповідно до частини 1 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись статтями 2, 5, 53, 160, 161, 169, 241-243, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву за позовом Керівника Золотоніської окружної прокуратури в інтересах держави до Шрамківської сільської ради Золотоніського району про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити дії залишити без руху

Надати позивачеві для усунення вказаних вище недоліків позовної заяви п`ять днів з дати отримання копії ухвали.

Позивачем недоліки можуть бути усунуті шляхом надання позовної заяви у новій редакції із урахуванням зазначених недоліків в мотивувальній частині ухвали із зазначенням повного найменування відповідача відповідно до ЄДР, надання оригіналу документа про сплату судового збору та доказів на підтвердження повноважень особи представника.

У разі невиконання вимог, зазначених в ухвалі, позовна заява буде повернута позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з дати підписання та не оскаржується.

Копію ухвали надіслати позивачеві.

Суддя Лариса ТРОФІМОВА

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.01.2023
Оприлюднено23.01.2023
Номер документу108512003
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері землеустрою; державної експертизи землевпорядної документації; регулювання земельних відносин, з них з питань здійснення публічно-владних управлінських функцій з розпорядження земельними ділянками

Судовий реєстр по справі —580/304/23

Рішення від 16.02.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Лариса ТРОФІМОВА

Ухвала від 31.01.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Лариса ТРОФІМОВА

Ухвала від 20.01.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Лариса ТРОФІМОВА

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні