Ухвала
від 18.01.2023 по справі 161/18937/21
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/18937/21

Провадження № 2/161/409/23

У Х В А Л А

18 січня 2023 року Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючого - судді Кихтюка Р.М.,

секретаря - Дмитрук Т.В.,

з участю представника позивача - ОСОБА_1 ,

представника третьої особи - Мельник В.А..

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Луцька цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання договору між батьками про проживання та виховання дітей і сплату аліментів, визначення місця проживання дітей,

в с т а н о в и в :

В провадженні суду перебуває цивільна справа за ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання договору між батьками про проживання та виховання дітей і сплату аліментів, визначення місця проживання дітей.

В засіданні вирішувалось питання зобов`язати Боратинську сільську раду Луцького району Волинської області, як орган опіки і піклування надати суду письмовий висновок про доцільність (недоцільність) проживання малолітніх дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з батьком - ОСОБА_2 або матір`ю - ОСОБА_3 з урахуванням відомостей та висновків, одержаних у результаті обстеження умов проживання дітей.

Відповідно до частин 4 та 5 ст.19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Згідно п. 74 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов`язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою КМ України № 866 від 24 вересня 2008 року, під час розгляду судом спорів між батьками щодо виховання дитини районна, районна у м. Києві та Севастополі держадміністрація, виконавчий орган міської, районної у місті (у разі утворення) ради, сільської, селищної ради об`єднаної територіальної громади подає суду письмовий висновок про способи участі одного з батьків у вихованні дитини, місце та час їх спілкування, складений на підставі відомостей, одержаних службою у справах дітей в результаті проведення бесіди з батьками, дитиною, родичами, які беруть участь у її вихованні, обстеження умов проживання дитини, батьків, а також на підставі інших документів, які стосуються зазначеної справи.

З урахуванням викладеного, з метою об`єктивного розгляду справи відповідно до вимог ч. 2 ст. 19 СК України, Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов`язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою КМ України № 866 від 24 вересня 2008 року, орган опіки і піклування Боратинської сільської ради Луцького району зобов`язаний надати письмовий висновок щодо доцільності (недоцільності) проживання малолітніх дітей з батьком чи матір`ю.

На підставі наведеного, керуючись ст. 19 СК України, ст. ст. 84, 260 ЦПК України, суд,

у х в а л и в :

Зобов`язати Боратинську сільську раду Луцького району Волинської області, як орган опіки і піклування надати суду письмовий висновок про доцільність (недоцільність) проживання малолітніх дітей ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з батьком - ОСОБА_2 або матір`ю - ОСОБА_3 .

Висновок надіслати на адресу суду в строк до 28.02.2023 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Луцького міськрайонного суду

Волинської області Р.М. Кихтюк

Дата ухвалення рішення18.01.2023
Оприлюднено24.01.2023

Судовий реєстр по справі —161/18937/21

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

Рішення від 04.04.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

Рішення від 04.04.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

Ухвала від 31.03.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

Ухвала від 27.10.2021

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні