Ухвала
від 23.01.2023 по справі 171/2151/22
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 171/2151/22

1-кс/171/15/23

Ухвала

Іменем України

23 січня 2023 року м. Апостолове

Слідчий суддяАпостолівського районногосуду Дніпропетровськоїобласті ОСОБА_1 за участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 , розглянувшивинесене вкримінальному провадженні№ 12021043090000079 від 21.10.2021 року слідчим СВ ВП № 10 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області лейтенантом поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Криворізької східної окружної прокуратури ОСОБА_4 , клопотання про тимчасовий доступ до документів, за ознаками ч.4 ст. 197-1 КК України,-

встановив:

10.01.2023 року слідчий СВ ВП № 10 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області лейтенант поліції ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором Криворізької східної окружної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 з метою огляду та вилучення їх оригіналів, а саме:

1. Належним чином завірену копіюінвентарної справи на об`єкт нерухомого майна розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , та додатки до неї.

Та просить уповноважених осіб КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , забезпечити тимчасовий доступ до речей і документів зазначених в ухвалі слідчого суді, та надати можливість провести вилучення документів.

Вищевказане клопотаннявмотивоване тим,що в провадженні СВ ВП №10 КРУП ГУ НП в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, що внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021043090000079 від 21.10.2021 року відповідно до зави, що надійшла до ЧЧ ВП № 10 Криворізького РУП ГУНП в Дніпропетровській області про те, що між домоволодіння АДРЕСА_2 та береговою лінією Каховського водосховища виявлено самовільне будівництво споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, що входить до земель охоронних зон. без правовстановлючих документів, за ознаками ч. 4 ст. 197-1 КК України.

Відповідно до інформації, що надала ІНФОРМАЦІЯ_2 вищевказана земельна ділянка за адресою: АДРЕСА_2 , а саме пірс і бесідка між домоволодінням та прибережною смугою земельна ділянка якого не сформована, не має кадастрового номера, дозвіл на її відведення та будівництво на ній споруд ІНФОРМАЦІЯ_2 не надавала.

Відповідно до аналітичного шару«Умовна прибережна захисна смуга» вищевказана земельна ділянка знаходиться в умовній прибережній захисній смузі Каховського водосховища.

Під час досудового розслідування даного кримінального провадження з метою встановлення обставин вчиненого кримінального правопорушення виникла обґрунтована необхідність отримати тимчасовий доступ з метою огляду та можливістю вилучення інвентарної справи на об`єкт нерухомого майна розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , та додатки до неї, які перебувають в володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Необхідність отримання тимчасового доступу з метою огляду та можливістю вилучення інвентарної справи на об`єкт нерухомого майна розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , та додатки до неї, які перебувають в володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , обґрунтовується об`єктивною можливістю одержання в результаті тимчасового доступу до документівв яких міститься інформація що характеризує об`єкт нерухомого майна, зокрема інформацію про його місцезнаходження (адресу), склад, технічні характеристики, план та опис об`єкта, ім`я/найменування власника/замовника, відомості щодо права власності на об`єкт нерухомого майна.

Сторони про день, місце та час розгляду справи повідомлені належним чином.

Слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого СВ ВП № 10 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 91, 92 КПК України обов`язок доказування обставин кримінального правопорушення, винуватості особи у його вчиненні, покладається на слідчого.

Згідно з ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно доч.ч.5,6ст.163КПК Українислідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: перебуваютьабо можутьперебувати уволодінні відповідноїфізичної абоюридичної особи; саміпо собіабо всукупності зіншими речамиі документамикримінального провадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

На підставівикладеного, з метоюотримання данихдля встановленняобставин вчиненнякримінального правопорушення,проведення судовоїекспертизи,отримання документівдля використанняпід часдоказування винуватостіосіб увчиненні кримінальногоправопорушення,враховуючи достатніпідстави вважати,що вонизнаходяться вволодільця КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(ЄДРПОУ НОМЕР_1 ),що розташованеза адресою: АДРЕСА_1 ,слідчий суддявважає,що необхіднонадати слідчому тимчасовий доступ речей і документів.

Враховуючи викладене, на підставі ст. ст. 91,92,107,159-166, 309 КПК України,-

постановив:

Клопотання слідчого СВ ВП № 10 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Криворізької східної окружної прокуратури ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ відділення поліції № 10 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 , прокурору Криворізької східної окружної прокуратури ОСОБА_4 на тимчасовий доступ до документів які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 з метою огляду та вилучення їх оригіналів, а саме:

1. Належним чином завірену копіюінвентарної справи на об`єкт нерухомого майна розташованого за адресою: АДРЕСА_2 , та додатки до неї.

Зобов`язати уповноважених осіб КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , забезпечити тимчасовий доступ до речей і документів зазначених в ухвалі слідчого суді, та надати можливість провести вилучення документів.

Термін дії даної ухвали - 30 днів з дня її постановлення.

У випадку невиконання даної ухвали суд у відповідності до ст.166 КПК Україниза клопотанням слідчого має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення вищевказаних документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Апостолівського районногосуду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.01.2023
Оприлюднено10.05.2024
Номер документу108526740
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —171/2151/22

Ухвала від 23.01.2023

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

Ухвала від 02.01.2023

Кримінальне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні